برخی رهبران اروپایی که در نشست حضوری سران اروپا از نزدیک با ماکرون در تماس بودند قرنطینه شدند.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، در پی ابتلای «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه به ویروس کرونا  6 رهبر اروپایی قرنطینه شدند.

برخی از این مسئولان در جریان نشست سران اروپا که یک هفته پیش به شکل حضوری برگزار شد با ماکرون از نزدیک تماس داشتند.

این رهبران اروپایی عبارتند از:

1- شارل میشل رئیس پارلمان اروپا

2- پدرو سانچر نخست وزیر اسپانیا

3- آنتونیو کوچا نخست وزیر پرتغال

4- الکسندر دی کرو نخست وزیر بلژیک

5- کزاویه بیتل نخست وزیر لوکزامبورگ 

6- مایکل مارتن نخست وزی رایرلند

همچنین «آنخل گوریا»( 70 ساله) دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که روز دوشنبه هفته با ماکرون دست داد و بعدا کاخ الیزه آن را «اشتباه تأسف بار» توصیف کرد نیز قرنطینه شد.

در همین حال، رئیس دفتر «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز گفت که تست کرونای مرکل چند روز بعد نشست سران اروپایی منفی از آب درآمد.

این درحالی  است در حالی که تنها چند روز دیگر تا آغاز واکسیناسیون کرونا در فرانسه زمان باقی است، کاخ الیزه امروز (پنجشنبه) در بیانیه ای از مثبت شدن تست کرونا امانوئل ماکرون رئیس جمهوری این کشور و ابتلای وی به بیماری کووید-۱۹ خبر داد.

در بیانیه کاخ الیزه آمده است: مطابق با پروتکل های بهداشتی لازم الاجرا، امانوئل ماکرون ۷ روز خود را قرنطینه می کند. وی در طول قرنطینه به کار خود ادامه می دهد و فعالیت های خود را از راه دور انجام می دهد.

رسانه فرانسوی لوفیگارو هم نوشت: ماکرون پیش از این چندین بار آزمایش کرونا داده بود اما این نخستین بار است که جواب تست او مثبت شده است.

چند تن از مقامات عالی فرانسه از جمله «ژان کاستکس» نخست وزیر این کشور، «ریچارد فراند» رئیس مجلس نمایندگان هم به دلیل تماس با ماکرون به قرنطینه رفتند.

بر اساس آخرین آمار منتشره از سوی وب سایت ورد میترز؛ فرانسه با بیش از دو میلیون و ۴۰۹  هزار مبتلایان به کووید ۱۹ و بیش از ۵۹ هزار جان باخته ناشی از آن، در رتبه پنجم کشورهای جهان و رتبه دوم اروپا قرار دارد.

ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه از انجام واکسیناسیون کرونا در فرانسه در پنج مرحله زمانی و از دریافت نزدیک به  ۱.۱۶ میلیون دوز واکسن کووید ۱۹ قبل از پایان سال و نزدیک به ۷۰۰ هزار دوز مازاد در ژانویه خبر داده است؛ فرانسه حدود ۲۰۰ میلیون دوز را برای واکسیناسیون ۱۰۰ میلیون نفر (واکسیناسیون در دوره به فاصله 21 روز)سفارش داده است.

فرانسه قرار است از هفته پایانی ماه جاری میلادی(دسامبر) و در آستانه سال نو میلادی، واکسیناسیون کرونا در این کشور را آغاز کند.

 در همین حال، خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد سفر برنامه ریزی شده امانوئل ماکرون به لبنان که قرار بود روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته آینده(2 و 3 دی ماه) انجام شود، به دلیل ابتلای او به بیماری کووید-19 لغو شد.

از سوی دیگر دفتر بانوی اول فرانسه نیز اعلام کرد که «بریژیت ماکرون» علائم ابتلا به «کووید ۱۹» ندارد اما خود را قرنطینه کرده است.

 

 

دومین واکسن آمریکایی هم مجوز می گیرد

دومین واکسن تولید شده در ایالات متحده برای مقابله با ویروس کرونا و پیشگیری از بیماری کووید۱۹ پس از تایید گروهی از کارشناسان و متحصصان، در آستانه دریافت مجوز اضطراری در این کشور است.

رئیس سازمان غذا و دارو در آمریکا در این خصوص به خبرنگاران گفته است که نهاد تحت مدیریت وی به زودی مجوز استفاده از واکسن «مدرنا» را صادر و زمینه حمل و توزیع میلیون‌ها دوز از این واکسن را فراهم می‌کند.

این اتفاق قرار است تنها چند روز پس از آغاز کمپین واکسیناسیون همگانی بر ضد ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده روی دهد.

مقامات بهداشتی و سازمان غذا و داروی ایالات متحده پیشتر مجوز استفاده از واکسن‌ مشترک تولید شده توسط دو شرکت آمریکایی و آلمانی «فایزر و بیون‌تک» را صادر کرده بودند.

ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری در بحران سلامت ناشی از انتشار ویروس کرونا و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ قربانی داده است. بر اساس آمار رسمی اعلام شده شمار موارد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید در ایالات متحده ابتدای هفته جاری از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت.

این کشور پهناور بیش از ۳۱۷ هزار نفر از شهروندان خود را بر اثر همین بحران سلامت از دست داده و بیش از ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد تایید شده ابتلا به بیماری کووید۱۹ را شناسایی و ثبت کرده است.

کمیته‌ای مشورتی متشکل از کارشناسان و متخصصان مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده روز پنجشنبه با بیست رای موافق در قبال صفر رای مخالف و تنها یک رای ممتنع استفاده از واکسن مدرنا برای افراد بالای هجده سال را مورد تایید قرار داد.

همین نهاد مشورتی هفته گذشته با حمایت و تایید واکسن فایزر- بیون‌تک زمینه صدور مجوز استفاده اضطراری از این واکسن و توزیع گسترده آنرا در ایالات متحده فراهم کرده بود.

به دنبال تأیید استفاده از واکسن مدرنا از سوی کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا،‌ «استفان هان» کمیسر این سازمان اعلام کرد که به شرکت تولید کننده اطلاع داده شده که مسئله صدور مجوز اضطراری و سریع این واکسن در دستور کار قرار گرفته است.

نهادهای نظارتی بر کیفیت دارو در ایالات متحده پیش‌تر اعلام کرده بودند که واکسن مدرنا از ظرفیت ایجاد ایمنیِ ۹۴ درصدی برای مقابله با ویروس کرونا برخودار است.

ایالات متحده برای خرید ۲۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا اعلام آمادگی کرده و گفته می‌شود به محض تایید رسمی این واکسن ظرف یکی دو روز آینده، شش میلیون دوز برای استفاده در کمپین واکسیناسیون همگانی در دسترس خواهد بود.

واکسن مدرنا چه تفاوتی با واکسن فایزر-بیون‌تک دارد؟

هر دو واکسن مدرنا و فایزر-بیون‌تک از ایمنی بالای ۹۰ درصدی برخوردارند اما تنها تفاوتی که واکسن مدرنا با رقیب خود دارد به شرایط حمل آن مربوط می‌شود.

واکسن مدرنا برای حمل به برودت منهای ۲۰ درجه سانتیگراد نیاز دارد که این شرایط با فریزرهای معمولی قابل ایجاد است.

این در حالیست که واکسن فایزر-بیون‌تک باید حتما در برودت منهای ۷۵ درجه سانتیگراد حمل شود که این مسئله توزیع و جابجایی آنرا کمی دشوار می‌سازد.

واکسن مدرنا نیز همانند واکسن فایزر-بیون‌تک نیاز به تزریق مجدد یا یادآوری دارد که معمولا ۲۸ روز پس از نخستین تزریق بایست انجام شود.

کدام کشورها واکسن مدرنا را سفارش داده اند؟

در کانادا، که هم اکنون واکسیناسیون با محصول تولید شده توسط دو شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر و بیون‌تک را آغاز کرده قرار است از واکسن مدرنا نیز برای ایمنی عمومی استفاده شود.

دولت کانادا به همین منظور خرید و دریافت دو میلیون دوز واکسن مدرنا را تا ماه مارس سال آینده میلادی سفارش داده است.

انگلیس نیز پیش‌تر هفت میلیون دوز واکسن کرونای تولید شده توسط شرکت مدرنا را سفارش داده بود که به زودی پس از تایید رسمی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آنرا دریافت می‌کند.

اتحادیه اروپا نیز ماه نوامبر اعلام کرد قراردادی برای خرید ۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا با شرکت مدرنا امضا کرده که در آن بندی با پیشنهاد خرید ۸۰ میلیون دوز مضاعف در صورت ایمن و موثر بودن واکسن یاد شده نیز گنجانده شده است.

براساس اطلاعات جمع آوری شده توسط مرکز نوآوری بهداشت جهانی در دانشگاه دوک، ژاپن نیز برای خرید ۵۰ میلیون دوز واکسن اعلام آمادگی کرده است.

بر این اساس گفته می‌شود که کره جنوبی ۲۰ میلیون و سوئیس نیز ۷ و نیم میلیون دوز از واکسن کرونا را پیش‌خرید کرده‌اند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.