طبق مقررات این قرنطینه، شهروندان حتی برای خرید مواد غذایی هم اجازه خروج از منزل را ندارند و اگر چنین کنند، مجازات‌ شان نه فقط جریمه نقدی مثل کشورهای اروپایی، که یک سال زندان است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، میدل ایست آنلاین گزارش داد ویروس کرونا در خیلی کشورها قربانی گرفته است، اما خوشبختانه اردن هنوز یکی از آنها نیست. تخمین زده می‌ شود که نزدیک به 100 نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده‌ اند، اما هنوز هیچ یک جان خود را از دست نداده اند.

با این حال، این کشور پادشاهی یکی از سخت‌ ترین قرنطینه‌ های جهان را اعمال کرده است. طبق مقررات این قرنطینه، شهروندان حتی برای خرید مواد غذایی هم اجازه خروج از منزل را ندارند و اگر چنین کنند، مجازات‌ شان نه فقط جریمه نقدی مثل کشورهای اروپایی، که یک سال زندان است. 

«عمر رزاز» نخست‌وزیر اردن از روز چهارشنبه اعلام حکومت نظامی کرد. اما وقتی تردد مردم در خیابان‌ ها چنان که می‌ بایست کاهش نیافت، دولت دست به اقدامی خطیرتر زد و اعلام قرنطینه کامل کرد. این قرنطینه از 7 صبح شنبه آغاز شده و تا روز سه‌ شنبه ادامه خواهد داشت. 

چند نفر از ساکنان محلی و خارجی «امان» پایتخت اردن گفتند که مردم از ناگهانی بودن این حرکت شوکه شده‌ اند و روز جمعه برای خرید اقلام غذایی به مغازه‌ ها هجوم آورده‌ اند؛ امری که خود باعث ازدحام مردم می‌ شود و احتمالا باعث پخش بیشتر ویروس. 

اردن از چندی پیش تمامی پروازها به کشور را لغو کرده است و مرزهای خود با مصر، عراق، فلسطین و سوریه را هم بسته است. نزدیک به پنج هزار نفری که اخیرا با پروازهای خارجی به این کشور آمدند، برای 14 روز قرنطینه به 34 هتل در امان و نیز هتل‌ های ساحل بحرالمیت، کم‌ ارتفاع‌ ترین نقطه جهان، فرستاده شدند. قرنطینه در هتل‌ های باشکوه و لوکس بحرالمیت، باعث شوخی‌ هایی در رسانه‌ های اجتماعی شده بود. 

اردن همچنین تمامی مدارس و دانشگاه‌ ها را به مدت دو هفته تعطیل کرده است و سینماها، اماکن ورزشی و گردشگری را نیز بسته است.

اقدامات اضطراری اخیر، مبتنی بر قانونی هستند که ملک‌ عبدالله پادشاه اردن  روز سه‌شنبه تصویب کرد. در فرمان سطلنتی پادشاه می‌ خوانیم که اجرای این قانون «به نحوی خواهد بود که سد راه آزادی‌ های مدنی و سیاسی مردم اردن نشود و پاسدار آزادی‌ های عمومی و آزادی بیان باشد.»

عراق، الجزایر و مصر نیز به ترتیب 17، 15 و 10 نفر قربانی داشته‌ اند. لبنان، مراکش و امارات با چهار، سه و دو نفر قربانی، در جایگاه‌ های بعدی قرار دارند.  بحرین، تونس و آذربایجان نیز هر یک، یک نفر از شهروندان خود را از دست داده‌ اند.

رژیم صهیونیستی نیز شماری از سخت‌ ترین مقررات قرنطینه را اعمال کرده است. تعداد مبتلایان صهیونیست از مرز 800 نفر فراتر رفته است. پاره‌ ای از اقدامات بنیامین نتانیاهو، از جمله تعلیق کنست، باعث شده است که منتقدانش او را به برقرار کردن «دیکتاتوری کرونایی» متهم کنند.

کشورهای مختلف منطقه اما مثل بقیه دنیا برای کنترل ویروس دست به اقدامات مختلف زده‌ اند. 

وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرده است که هتل‌ ها و سایر اقامت‌ گاه‌ ها باید اطلاعات کاملی از جاهایی که مهمان‌ شان به آنها سفر کرده‌ است و قصد سفر به آنها را دارد، اعلام کنند. در رستوران‌ ها نیز میزها باید در فاصله یک متری از هم قرار داده شوند. 

در الجزایر، برای اولین بار پس از بیش از یک سال، معترضان ضددولتی تظاهرات هفتگی خود را قطع کردند. این تظاهرات می‌ رفت تا 57مین تظاهرات پیاپی معترضان باشد، اما رهبران اپوزیسیون فراخوان به لغو آن دادند. 

در مصر، «محمد فوآد»یک نماینده مجلس، لایحه‌ ای تقدیم مجلس کرد و خواهان برقراری قرنطینه کامل و تعطیلی شد. این لایحه اعلام کرد که کرونا (که تا به حال حداقل 256 نفر از مصری‌ ها به آن مبتلا شده‌ اند) «خطری بلافصل» به شمار می‌ رود.

دولت مصر برای توقف نشر این ویروس دست به اقداماتی همچون لغو امتحان آخر سال برای برخی دانش‌ آموزان و تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ ها،‌ مراکز‌ ورزشی، رستوران‌ ها، کافه‌ها، بارها، و مراکز تجاری زده است (برخی تعطیلی‌ ها تنها شبانه و از 19 تا 6صبح هستند.) پروازها به این کشور نیز تا روز 31 مارس معلق شده‌ اند.

در عربستان سعودی، تعداد مبتلایان به ویروس به 392 نفر رسیده است. وزارت بهداشت این کشور از مردم خواست در خانه بمانند و از تجمع خودداری کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.