سیاست های تیم تندروی کاخ سفید یک بار دیگر متحمل یک شکست فاجعه بار در قبال ایران شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: توقیف نفتکشی که در حال قاچاق سوخت از ایران به سمت کشورهای همجوار بود مساله جدیدی نیست و سال هاست این کشمکش میان نیروهای حافظ امنیت مرزهای آبی و قاچاقچیان وجود دارد، اما مشاهده می شود که آمریکا و انگلیس تلاش دارند از این ماجرا به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کنند.

در همه جای جهان یکی از وظایف نیروهای مرزبانی مقابله با قاچاق است و با توجه به تفاوت قیمت سوخت در ایران نسبت به قیمت همان فراورده در کشورهای همجوار بحث قاچاق سوخت از ایران به این کشورها مطرح است؛ همچنین با توجه به اینکه ایران سر راه قاچاق مواد مخدر از افغانستان به سمت کشورهای دیگر منطقه و جهان می باشد.

تلاش آمریکا و انگلیس برای راه اندازی یک هیاهوی رسانه ای علیه ایران به این دلیل است که آمریکا و انگلیس در طرح خود مبنی بر ایجاد یک ائتلاف نظامی برای حمایت از تردد کشتی ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان و تنگه هرمز شدیدا با شکست مواجه شده اند.

از کشورهای اروپایی گرفته تا حتی کشورهای شرق آسیا و استرالیا و ... همه تقاضای آمریکا و انگلیس را رد کرده اند و همه تلاش دارند از درگیر شدن در باتلاق جدید آمریکا پرهیز کند.

آلمان بار دیگر تاکید کرده که به ائتلاف پیشنهادی آمریکا برای حفاظت از تردد در تنگه هرمز و باب‌ المندب نمی‌ پیوندد.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه گفت که آلمان به این ائتلاف نمی‌ پیوندد و افزود که «ما یک ماموریت [ائتلاف] اروپایی می‌ خواهیم».

وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه نیز اعلام کرده بود که کشورش به ائتلاف پیشنهادی آمریکا نمی‌ پیوندد.

یک روز بعد «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در برلین ضمن ابراز ناخرسندی از تصمیم آلمان گفته بود که بزرگ‌ ترین اقتصاد اروپا باید مسئولیت‌ های بیشتری را بر عهده بگیرد.

تنها انگلیس بود که در یک برهه زمانی با یک اشتباه استراتژیک در این دام گرفتار شد و اکنون دست و پا میزند به هر نحوی که شده خود را از این باتلاق خارج کند.

کشورهای مختلف جهان متوجه شده اند که هر چه  قدر تعداد ناوها و قطعات جنگی در این منطقه افزایش یابد قطعا احتمال بروز درگیری و جنگ نیز افزایش خواهد یافت و مضاف بر اینکه حضور این ناو ها طبق قوانین و مقررات بین المللی در این منطقه معذوریت های زیادی را به وجود می آورد که در صورت تمکین به آن می تواند بسیاری از معادلات بین المللی را به هم بریزد.

اگر کشورهای دیگر حق داشته باشند برای حمایت از منافع خود نیرو به منطقه خلیج فارس اعزام کنند پس ایران هم مجاز است برای حمایت از کشتی رانی خود نیروی نظامی به تنگه های مختلف جهان ارسال کند.

همچنین این ماجرا باب ارسال کشتی های جنگی کشورهای مختلف به جاهای دیگر جهان را باز می کند.

یعنی مثلا ایران یا روسیه و یا چین حق پیدا می کنند به تنگه پاناما و یا دریای مدیترانه وتنگه جبل الطارق و...  نیرو اعزام کند و احتمال درگیری در همه این  مناطق نیز افزایش می یابد.

از زمانی که «دونالد ترامپ» در آمریکا به قدرت رسیده تا به حال ده ها توافق و معاهده بین المللی را زیر پا گذاشته و  کشورهای جهان از این هرج و مرج و نا فرمانی به ستوه آمده اند و دیگر تحمل آن را ندارند.

در واقع می توان گفت امروزه مخالفت کشورهای جهان با سیاست های آمریکا حتی به دلیل روابط صمیمی آنها با ایران نیست بلکه به دلیل مخالفت آنها با سیاست های آمریکا است.

جالب تر اینکه حتی کشورهای عربی که تا همین چندی پیش متحد استراتژیک آمریکا به حساب می آمدند از درگیر شدن در این ماجرا پرهیز می کنند و آنها نیز قبول ندارند با طرح تیم ترامپ همراهی کنند.

آنها همچنین متوجه شده اند که تامین امنیت منطقه و ادامه فعالیت های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز فقط از طریق تعامل همسایگان با یکدیگر امکان پذیر است و اینکه تصور کنند یک کشور می تواند دیگری را حذف کند محال است محقق شود.

به همین دلیل هم مشاهده می کنیم که اماراتی ها علیرغم همه اختلافات و خصومت هایی که طی چند سال اخیر با ایران داشتند امروزه تلاش دارند صفحه جدیدی از روابط با ایران را باز کنند و سعودی ها هم پشت پرده تلاش دارند از کانالی که اماراتی ها باز کرده اند استفاده کنند و به سمت حل وفصل نمودن اختلافات بصورت سیاسی پیش بروند.

با توجه به این شرایط می توان گفت سیاست های تیم تندروی کاخ سفید یک بار دیگر متحمل یک شکست فاجعه بار در قبال ایران شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.