رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد توزیع برق را به مدت یک ماه در این کشور جیره‌بندی می‌کند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، به دنبال قطع مکرر برق و بالا رفتن اعتراض‌‌های عمومی در ونزوئلا، «نیکلاس مادورو»رئیس جمهور این کشور اعلام کرد توزیع برق را به مدت یک ماه در این کشور جیره‌بندی می‌کند.

رئیس جمهوری سوسیالیست ونزوئلا در تلویزیون دولتی این کشور گفت: «در مدت این سی روز دولت تلاش می‌کند تا وضعیت توزیع آب و برق را به حالت با ثبات برگرداند.»

وی با اشاره به برخی جزئیات این طرح گفت در مدت سهمیه‌بندی مدارس تعطیل و ساعات کار اداره‌ها کمتر خواهد شد تا برق کمتری مصرف شود.

ونزوئلا از ۱۶ اسفند گذشته به مدت یک هفته با قطعی برق سراسری روبه رو بود. این رویداد مشکلات زیادی را به ویژه برای بیمارستان‌ها، صنایع و شرکت‌های توزیع مواد غذایی فاسدشدنی به وجود آورد. از روز ۴ فروردین تاکنون نیز بار دیگر مشکل قطعی برق در سراسر ونزوئلا آغاز شده است.

دولت ونزوئلا تاکنون دلایل مختلفی برای قطعی برق از جمله «حمله سایبری مخالفان با حمایت واشنگتن» و حتی «آتش‌سوزی و تخریب سدهای آبی مهم کشور بر اثر تیراندازی مخالفان» را مطرح کرده است. اما مخالفان این بحران را حاصل بیش از یک دهه «فساد» و «ناکارآمدی» نظام حاکم از زمان «هوگو چاوز» رئیس جمهور پیشین می‌دانند.

«خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا که بیشتر کشورهای غربی او را به عنوان رئیس مشروع دولت ونزوئلا به رسمیت می‌شناسند، از شهروندان کشورش خواسته است با تجمع در محله‌ها به مطرح کردن مطالبات خود ادامه بدهند.

چهارمین قطعی گسترده برق در ونزوئلا که شاهد بحران سیاسی و اقتصادی است از دو روز پیش آغاز شد و بسیاری از مناطق از جمله کاراکاس پایتخت این کشور را درگیر خاموشی کرد.

این در حالی است که «جورج رودریگز» وزیر ارتباطات ونزوئلا این قطعی را نتیجه خرابکاری اعلام کرده است.

نخستین قطعی برق در تاریخ 7 مارس صورت گرفت و دومین آن در 25 مارس 2 روز به طول انجامید. «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده که یک تک تیرانداز نیروگاه برق را هدف قرار داده و باعث آتش سوزی آن شده است.

بحران در ونزوئلا زمانی شروع شد که «خوآن گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا 23 ژانویه سال جاری به دنبال تظاهرات ضددولتی در کاراکاس، خود را «رئیس‌جمهور موقت» این کشور اعلام کرد. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز پس از سخنان گوایدو اعلام کرد: رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت می ‌شناسم. 

آمریکا، کانادا، کلمبیا، برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو و پاراگوئه «ریاست جمهوری موقت» گوایدو را به‌رسمیت شناخته‌اند. مکزیک، روسیه، چین، ایران،ترکیه، کوبا و بولیوی نیز از «دولت قانونی» نیکولاس مادورو حمایت کرده‌اند. 

گوایدو 23 فوریه برای آوردن «کمک‌های بشردوستانه» به ونزوئلا عازم کلمبیا شد. وی سپس به برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اکوادور سفر و با مقامات رسمی این کشورها دیدار کرد. 

وی در حالی اقدام به این سفر کرد که دولت ونزوئلا ممنوع الخروج اش کرده بود.

همچنین ایالات متحده آمریکا به بهانه ارسال کمک‌های بشردوستانه از مرز کلمبیا به ونزوئلا می کوشد در بحران این کشور مداخله کند و از سوی دیگر نیز ارتش را به حمایت از خوان گوایدو فرا می‌خواند.

همچنین بحران آب در ونزوئلا به وجود آمده و مردم مردم به چشمه‌ها هجوم آورده‌اند.

کمبود آب در ونزوئلا معضلات زیادی برای شهروندان این کشور بحران‌زده ایجاد کرده است. قطع مکرر آب و برق در کشور زندگی مردم را مختل کرده و آنها را به تهیه آب آشامیدنی خود از منابع طبیعی و چشمه‌ها وادار کرده است.

قیمت یک گالن ۵ لیتری آب آشامیدنی در مغازه‌های پایتخت تا ۲ دلار می‌رسد و این در حالی است که حداقل دستمزد کاری در ونزوئلا از ۶ دلار در ماه فراتر نمی‌رود.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.