اردوغان تأکید کرد: اسنادی در اختیار آنکارا وجود دارد که نشان می دهد نمی توان به راحتی روی جنایت قتل« جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی سرپوش گذاشت.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه بار دیگر شاهزاده«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان را تهدید کرد.

اردوغان تأکید کرد: اسنادی در اختیار آنکارا وجود دارد که نشان می دهد  نمی توان به راحتی روی جنایت قتل« جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی سرپوش گذاشت.

اردوغان در گفت و گو با شبکه های تلویزیونی ترکیه ای «کانال دی و سی ان ان ترک» تصریح کرد که فایل های صوتی که ترکیه درباره جنایت قتل خاشقجی در اختیار دارد به مسئولانی از جمله مسئولان عربستان سعودی داده شده و این مسئولان آنها را گوش داده اند.

وی در ادامه گفت که آنها مساله را مخصوصا با ملک «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد این کشور از طریق تلفن مورد بررسی قرار دادند اما نتیجه ای به دست نیاوردند.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه گفت که مسئولان عربستان سعودی همیشه می گویند که عاملان این جنایت را به شدت مجازات می کنند.

وی گفت: 15 شخص از جمله قاتلان به ترکیه آمدند و عملیاتی را به طور مشترک انجام دادند.

اردوغان این پرسش را مطرح کرد که چه کسی دستور اجرای این عملیات مشترک را صادر کرد؟

رئیس جمهور ترکیه افزود: باید نام این فرد فاش شود. این واضح است زیرا 15 شخص(مجریان عملیات ترور خاشقجی) بی تردید وی را می شناسند.

اردوغان در ادامه گفت که وزیر خارجه عربستان درباره یک«همکار محلی» سخن گفت این در حالی است که خود ولیعهد عربستان گفت که خاشقجی از در پشتی کنسولگری بیرون رفته است.وی این پرسش را مطرح کرد: چگونه از در پشتی بیرون می رود در حالی که نامزدش در بیرون منتظر وی است و او برود بدون آن که نامزدش را با خود ببرد؟ آیا این منطقی است؟

وی در ادامه عنوان کرد:  نام هایی که تیم مجری جنایت را هدایت کردند شناخته شده هستند به همین دلیل اگر ولیعهد عربستان آنها را نمی داند پس چه کسی می داند؟ نمی توان این مساله را با توزیع دلار و نفت به همه جا حل کرد.

اردوغان گفت: یک فرد بی اخلاق در فایل های صوتی می گوید که من تکه تکه کردن را به خوبی بلدم.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه خاطرنشان کرد: به واسطه پزشکی قانونی برای ما مشخص شد که اینها گمان می کنند که جهان مجموعه ای از ابله ها هستند.

رجب طیب اردوغان گفت: عربستان در روابطش با ترکیه به منظور تغییر مسیر در مساله قتل خاشقجی به جهتی متفاوت مواضع متفاوتی اتخاذ می کند اما ما انتظار داریم که عربستانی ها با عدالت رفتار کنند.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس   «واشنگتن‌پست»  روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و هنوز جسد وی پیدا نشده است.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا  سعود القحطانی  مشاور ارشد سابق  محمد بن سلمان  ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

لیتوانی از جمله دیگر کشورهایی بود که به دلیل قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرد. وزارت خارجه لیتوانی 17 تبعه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی تحریم کرد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.