مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت: بعد از کودتای نافرجام 15 جولای سال 2016، مجبور به برکناری 25 درصد از دیپلمات های وابسته به گروه گولن در وزارت امور خارجه ترکیه شدیم.

به گزارش جماران، چاووش اوغلو پس از سفر به ژاپن و در مصاحبه با خبرنگاران افزود: افراد وابسته به گروه گولن به هیچ عنوان به دولت وفادار نبودند و به همین دلیل مجبور به تصفیه وزارت امور خارجه از این عوامل شدیم.
وی اضافه کرد: افراد وابسته و مرتبط با گروه گولن به هیچ عنوان به دولت ترکیه وفادار نبوده و حتی برخی دیپلماتها در وزارتخانه حساس امور خارجه اسناد سری را در اختیار فتح الله گولن گذاشته بودند و ما مجبور شدیم برای پاکسازی این عناصر از بدنه وزارت خارجه، 25 درصد از دیپلمات ها را از کار برکنار و اخراج کنیم.
وی گروه گولن را برای همه کشورهای جهان یک تهدید خواند و بیان کرد: اعضای این گروه برای سازمانهای اطلاعاتی برخی از کشورها فعالیت می کنند.
وی با اشاره به نفوذ اعضای وابسته به گروه گولن در بدنه دولت و مشارکت آنها در کودتای نافرجام تابستان گذشته اظهار کرد: اعضای گروه گولن تجهیزات نظامی متعلق به مردم ترکیه را علیه مردم به کار برده و 250 نفر را کشتند و بیش از 2200 نفر را مجروح کردند.
وی همچنین گفت: گروه گولن در ژاپن نیز بسیار فعال و تهدید بزرگی محسوب می شود و ما در دیدار با مقامات عالی ژاپن نسبت به این موضوع گزارش و اطلاعات لازم را ارایه کردیم.
به گزارش ایرنا، ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به 'فتو' و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای(25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.
فتح الله گولن از سوی دولت ترکیه متهم اصلی کودتای نافرجام 25 تیرماه سال گذشته اعلام شده و اعاده او که بیش از 15 سال است در ایالت پنسیلوانیای آمریکا ساکن است، جزو خواسته های دولت اردوغان از دولت اوباما بود که با مخالفت دولت قبلی آمریکا مواجه شده و موجب تیره شدن روابط دو کشور شد.
مقامات ترکیه در دیدار با همتایان خود، دولت جدید آمریکا را نیز تا کنون نتوانسته اند نسبت به اعاده و تحویل فتح الله گولن متقاعد کنند.
در کودتای 15 جولای سال 2016 (25 تیرماه 1395) ترکیه 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.
محاکمه عوامل کودتای نافرجام 15 جولای ترکیه با کیفرخواست 2581 صفحه ای تنظیم شده در مرکز ستاد کل ارتش ترکیه علیه 221 متهم در مراجع قضایی ترکیه جریان دارد و در آن فتح الله گولن به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است.
وزیر دادگستری ترکیه یک ماه پیش تعداد افراد مرتبط با گروه فتح الله گولن را نزدیک 150 هزار نفر اعلام کرد و گفت: این افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کودتای 15 جولای سال گذشته ترکیه نقش داشتند.
ترکیه بعد از کودتا در چهار دوره متوالی حالت فوق العاده و با استفاده از اختیارات قانونی متاثر از آن و با صدور 'بخشنامه های در حکم قانون'، به تصفیه همه ارکان حکومتی و دولت از افراد متهم به کودتا پرداخته است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.