رهبر ائتلاف ملی فراگیرترین مجموعه سیاسی که دولت و بزرگترین فراکسیون را در پارلمان عراق در اختیار دارد روز جمعه، در یک موضع سیاسی جدید و بی سابقه، خواستار تغییر در نظام سیاسی کشورش شد.

به گزارش جماران، 'سید عمار حکیم' به مناسبت اول رجب سالروز شهادت آیت الله 'محمد باقر حکیم' رهبر فقید مجلس اعلای اسلامی عراق که در این کشور به نام 'روز شهید' نامگذاری شده است، خواستار تغییر نظامی سیاسی عراق از 'مشارکت ملی' به 'اکثریت و اقلیت ملی' شد.
وی در این مراسم مردمی که در بغداد و همزمان در 14 استان مرکز و جنوب عراق نیز برگزار می شد تاکید کرد: باید روشی که با آن روند سیاسی عراق اداره می شود، از مشارکت ملی به اکثریت و اقلیت ملی تغییر کند.
به اعتقاد سید عمار حکیم، در نظام مبتنی بر اکثریت و اقلیت ملی، رقابت دو طرف برای خدمات دهی بهتر به مردم و عموم کشور است و در نهایت این مردم هستند که در انتخاب افرادی که می خواهند، کشور را اداره کنند، تعیین کننده هستند.
وی اضافه کرد که بعد از مراحل طولانی از فعالیت سیاسی و خون هایی که برای ساخت نظام دمکراسی در عراق داده شده، در حال حاضر مجلس اعلای اسلامی عراق بر روی اکثریت و اقلیت ملی برنامه ریزی می کند.
سید عمار حکیم تاکید کرد که تجربه نشان داده است که اختلاف مذهبی در عراق وجود ندارد بلکه آنچه وجود دارد پاره ای چهره های سیاسی فرقه گرا و نژاد پرست هستند.
وی در عین حال طرح آشتی ملی را تنها راه برای حل مشکلات عراق دانست و گفت: در صورتی که گروه های سیاسی به آشتی تن ندهند و از برخی مطالبات خود کوتاه نیایند، یکپارچگی عراق در معرض تهدید است.
وی تاکید کرد که جریان سیاسی منتسب به آیت الله شهید محمد باقر حکیم (جریان شهید محراب) همچنان به طرح آشتی، ایمان دارد و پایبندی و اجرای این طرح را یک واجب شرعی، اخلاقی و میهنی برای خود می داند.
سید عمار حکیم برنامه مجلس اعلای اسلامی عراق را برای مرحله آتی سیاسی عراق مطرح کردن چهره های جوان و شایسته ‏دانست که با ساخت یک دولت نوین و عادل بتوانند توسعه را برای کشور و خدمات دهی بهتر به شهروندان را به ارمغان بیاورند.
در این مراسم که به طور همزمان در 15 استان عراق برگزار شد، ده ها هزار تن از هواداران مجلس اعلای اسلامی عراق شرکت کردند.
مراسم مرکزی در بغداد، با حضور اعضای برجسته مجلس اعلای اسلامی عراق، شخصیت های سیاسی و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری عراق برگزار شد.
طرح اکثریت و اقلیت ملی که سید عمار حکیم رهبر ائتلاف ملی امروز از آن سخن گفته است، پیش از این نیز 'نوری المالکی' دبیر کل حزب الدعوه اسلامی عراق با عنوان 'اکثریت سیاسی' خواستار آن شده بود. 
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.