پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: اعتماد آحاد مختلف جامعه در سال های اخیرنسبت به موضوع حسابرسی و حسابرسان کاهش یافته است.

به گزارش جماران، پرفسور محمد نوازی روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی حسابرسی و نظارت مالی ایران در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دلیل کاهش اعتماد عمومی مردم نسبت به حسابرسان،‌ مشکلاتی است که برای موسسه های مالی بزرگ کشور به وجود آمده است. 
وی انگیزه شخصی حسابرس در شرایط فعلی را یادآور شد و گفت: توجه ویژه به منفعت حسابرس، منافع سازمانی، منافع عمومی و منافع اجتماعی از جمله موضوعاتی است که در بحث حسابرسی باید به صورت ویژه به آن توجه کرد. 
وی با بیان اینکه محدودیت ها در حوزه حسابرسی و فشارهای موجود بر حسابرس باعث به وجود آمدن شرایط نامناسبی می شود، اظهار کرد: تصمیمی که توسط حسابرس در نهایت گرفته می شود در جامعه ایرانی متاثر از موضوعات بسیار مختلفی است که باید به آن توجه کرد. 
نوازی ادامه داد: تدوین قانون ها و دستورالعمل های جدید و تاکید به روی اخلاق و تدوین آئین نامه های حرفه ای از جمله راهکارهای اصلی برای ایجاد اعتماد عمومی نسبت به حسابرسی است. 
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز رشد جرائم حسابرسی در طول سال‌های اخیر را یادآور شد و اظهار کرد: تدوین استانداردهای مختلف در حوزه حسابرسی خود در طول زمان زمینه ساز شکل گیری حسابرسی غلط در جامعه شده است. 
وی با با بیان اینکه اگر تدوین استانداردها در سالهای اخیر جواب نداده است باید موضوع اخلاق به صورت ویژه در حوزه حسابرسی مد نظر قرار بگیرد، اظهار کرد: ممکن است اجرای برخی از قوانین بین المللی در داخل کشور مشکلاتی را به همراه داشته باشد اما رعایت اخلاق و تدوین موازین اخلاقی در حوزه حسابرسی می تواند دستاوردهای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. 

***خلاء نبود نظارت بر قوانین و آئین نامه ها 
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش خاطر نشان کرد: خلاء عدم نظارت به قوانین و آئین نامه هایی که به تصویب می رسند در جامعه فعلی و حتی در دانشگاه ها به صورت جدی احساس می شود. 
دکتر محمود بهرامی با اشاره به اینکه موضوع توسعه نیز بدون عدم نظارت صحیح رخ نمی دهد، اظهار کرد: حمایت بخش نظارتی و حسابرسی در دانشگاه ها می تواند زمینه رشد و شکوفایی را فراهم کند. 
وی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در دو حوزه مرجعیت علمی و اثربخشی در جامعه سرمایه گذاری کرده است، اضافه کرد: در بخش مرجعیت علمی حرکت بسیار بزرگی رخ داده و دانشگاه فردوسی در عرصه رشد و شتاب علمی در بین دانشگاه های کشور رتبه نخست را به دست اورده است. 
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در بخش اثربخشی در جامعه نیز فعالیت های بسیار ارزشمندی توسط این دانشگاه انجام شده است، هرچند در این خصوص تدوین سیاست گذاری های تخصصی یک امر ضروری است. 
نخستین همایش ملی حسابرسی و نظارت مالی ایران که با حضور اساتید این رشته از سراسر کشور از روز چهارشنبه در دانشگاه فردوسی آغاز شده فردا به کار خود در مشهد پایان می دهد
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.