صادق خرازی' دیپلمات سابق ایران گفت،‌ 'دونالد ترامپ' برای سیاست خارجی و امنیت ملی ایران هم فرصت وهم تهدید است وحفظ توافقنامه هسته ای به نفع ترامپ خواهد بود.

به گزارش جماران، خرازی روز دوشنبه درگفت وگو با شبکه الجزیره گفت: باید خاطر نشان کرد که ایران امروز کاملا با ایران یک دهه پیش تفاوت دارد. ایران امروز، باثبات ترین کشور در بی ثبات ترین منطقه است.
وی با بیان این مطلب که سرنوشت کانال دیپلماتیک بین ایران و آمریکا که برای اولین بار در چهار دهه گذشته در طول مذاکرات هسته ای ایران در سال 2015 ایجاد شد، نامعلوم است، افزود: سرنوشت این کانال دیپلماتیک مستقیم قطعا به دولت جدید آمریکا، الفاظی که آنها استفاده خواهند کرد و اقداماتی که انجام خواهند داد، بستگی دارد. 
خرازی که زمانی نماینده ایران در سازمان ملل بود، گفت: اگر این پرخاشگری ها و لفاظی های ضد ایرانی ادامه یابد،‌ این کانال به تاریخ خواهد پیوست.
خرازی ابراز اطمینان کرد که ترامپ به زودی واقعیت را درک می کند و ایران را در تعیین سیاست هایش در قبال خاورمیانه لحاظ می کند.
وی هشدار داد: اگر ترامپ به شعار انتخاباتی اش در زمینه لغو توافقنامه هسته ای ایران که با تلاش بسیار به دست آمد، عمل کند، ایران در قبال لغو این توافقنامه گزینه های متعددی دارد و دست به اقدامی بیش از اعمال فشار از طریق متحدانش خواهد زد.
به گفته خرازی ، با توجه به اجماع اروپایی ها مبنی برحفظ توافقنامه هسته ای، این توافقنامه لغو نمی شود. مذاکره دوباره درباره این توافقنامه نیز طبق شرایط موجود،‌ نه ممکن و نه قابل انجام است. 
وی همچنین خاطر نشان کرد، از نظر تهران خطر ناشی از نومحافظه کاران دولت ترامپ بسیار جدی است وایرانی ها با هوشیاری نظاره گر این تحولات هستند.
وی در جواب به این سوال که آیا بی تجربه گی وزیر خارجه جدید آمریکا خطری برای ایران نیست، گفت، فکر نمی کنم بی تجربگی سیاسی او مساله ای جدی باشد. به اعتقاد من، سابقه مدیریتی تیلرسون(وزیر خارجه آمریکا) در شرکت اکسون موبیل نقشی مهم در تعیین سیاست های خاورمیانه دارد. از نظر من،‌ این بی تجربگی سیاسی، یک مزیت است. با این حال،‌ در این دنیای پیچیده روابط بین الملل، مخاطرات زیاد است و بی تجربه گی اداری و سیاست خارجی ترامپ می تواند به تنش با ایران دامن بزند و آن را تشدید کند.
خرازی تصریح کرد،‌ سابقه طولانی در زمینه تجارت،‌ بالقوه از او واسطه و دلالی ساخته است که در روابط بین المللی لازم و اساسی است. من معتقدم، این جنگ الفاظ و لفاظی های تند به تدریج تا حد قابل توجهی فروکش می کند.ممکن است در چند ماه آینده واقعگرایی یک تاجر بر لفاظی های احساسی عوامفریبانه فایق آید. 
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.