دستیار ویژه رییس جمهور، در پی جان باختگان برخی کول برها مرزی در اثر حادثه بهمن، به انسجام ملی گفت: منطقه آزاد تجاری در کردستان یک ضرورت والزام است لذا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار می رود که نسبت به تصویب قانونی در این ارتباط که در قابل لایحه ای به مجلس ارسال شده،‌ تسریع نمایند زیرا بخشی از مشکلات اشتغال و بیکاری در آن مناطق و همچنین پیشگیری از داد و ستد های غیرقانونی مرزی، با تصویب این قانون حل خواهد شد.

به گزارش جماران، دستیار ویژه رییس‌جمهور بر ضرروت و الزام راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری در استان کردستان و تصویب لایحه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی در این ارتباط تاکید کرد و گفت: تصویب چنین قانونی بخش اعظمی از مشکل اشتغال و بیکاری در این منطقه را مرتفع می‌کند.

 

علی یونسی، در این باره و در پی جان باختگان برخی کول‌برهای مرزی در اثر حادثه بهمن، گفت: منطقه آزاد تجاری در کردستان یک ضرورت والزام است لذا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود که نسبت به تصویب قانونی در این ارتباط که در قالب لایحه‌ای به مجلس ارسال شده،‌ تسریع نمایند زیرا بخشی از مشکلات اشتغال و بیکاری در آن مناطق و همچنین پیشگیری از داد و ستدهای غیرقانونی مرزی، با تصویب این قانون حل خواهد شد.

او ادامه داد: به دنبال وقوع دو حادثه طبیعی وقوع بهمن در شهر سردشت استان کردستان و  سیل در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان،  هموطنان کردزبان و بلوچی با خساراتی جانی و مالی رو به رو شدند.

یونسی خاطرنشان کرد: کولبرهای شهر مرزی سردشت، که درآمد و معاش آنان ، از طریق، انتقال اجناس از راه‌های مرزی کشورهای هم مرز یا استان کردستان و انتقال آن به داخل ایران تامین می‌شود، در اثر بارش سنگین برف سقوط بهمن، جان خود را از دست داده و تعدادی از آنان نیز توسط گروه‌های امدادی نجات یافتند و همچنین، وقوع سیل در منطقه سیستان از استان سیستان و بلوچستان نیز از جمله حوادث طبیعی بود که هر چند خسارت جانی جدی نداشت اما خسارات قابل توجهی به مناطق مسکونی و زمین های کشاورزی وارد کرد.

او با بیان اینکه  مرزنشینان، بخش زیادی از آنان را هموطنان اهل سنت ما تشکیل می‌دهند، گفت:  کُردها و بلوچ‌های ما مرزداران واقعی ما هستند و متاسفانه وقوع حوادث طبیعی در مناطق مرزی اول این عزیزان را با مشکل روبه‌رو میسازد.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، این حوادث طبیعی به معنای واقعی مشکلات زیادی برای این بخش ایران عزیز و ساکنان آن مناطق ایجاد می‌کند و لذا در برنامه‌ریزی‌های کلان دولت، باید اولویت‌های بیشتری برای آن مناطق، با هدف توسعه و تامین رفاه و شغل مناسب، و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی آنان ، قائل شد.

یونسی تاکید کرد: انسجام ملی، در خصوص برنامه‌های دولت تدبیر و امید در طول نزدیک به چهار سال فعالیت دولت، برای این مناطق، گفت: قطعا دولت همواره تحول اقتصادی و توسعه برای این مناطق ، برغم مشکلات بودجه و درآمد کشور، همواره در اولویت برنامه‌هایش بود، و آمار و ارقام منتشر از این تصمیمات دولت حکایت می کند اما با این وجود، رشد اقتصادی و انتقال توسعه به این مناطق مرزی، و حساس، بایستی با قوت و سرعت بیشتری انجام شود و در اولویت ویژه قرار بگیرند.

او با اشاره به اینکه بیکاری ، مهمترین مشکل این مناطق است، خاطرنشان ساخت که مبارزه با قاچاق در این مناطق مرزی باید با قوت ادامه داشته باشد اما این به معنای منع حرفه کولبری در مناطق مرزی کردستان نیست و اتفاقا باید کولبرهایی که در چارچوب ضوابط دستگاه‌های اجرایی و مسئول استان، به این حرفه مشغول هستند مورد تشویق قرار بگیرند.

یونسی در عین حال، بر این موضوع نیز تاکید کرد که در کنار ساماندهی حرفه کول بری در مناطق مرزی، مبارزه قوی با قاچاق سازمان یافته کالا به خصوص کالاهای ممنوع و خطرناک، باید باید اولویت دستگاههای مبارزه با قاچاق کالا در این مناطق باشد و این امر از بحث کول بری قانونی و در چارچوب ضوابط دستگاههای اجرایی محلی، تفکیک شود.

دستیار ویژه رییس جمهور در همین باره توضیح داد: حمل و نقل های کوچک و عادی کالا از کشورهای هم مرز به داخل، که به رونق اقتصادی در این مناطق کمک فراوانی می کند و تحت نظارت فرمانداری ها انجام می شود، متفاوت از قاچاق سازمان یافته کالاهای ممنوع و غیر قانونی است.

یونسی گفت: فرمانداری‌ها باید با توجه به ضرورت‌های محلی، تامین شغل برای اهالی این مناطق، بایستی تلاش بیشتری برای ساماندهی اینگونه داد و ستدهای مرزی و حمل کالا، داشته باشد و به نوعی از آنان یعنی کول‌برهای قانونی؛  حمایت کند و حتی تا حد امکان، به توریستی شدن این مناطق ، کمک کند.

او  تاکید کرد: تردیدی نداریم که باید در این مناطق با حمایت دولت، رونق اقتصادی ایجاد شده و امنیت لازم برای داد و ستدهای قانونی مرزی فراهم شود زیرا این امر تا حدود زیادی می‌تواند به رونق اقتصادی در مناطق یاد شده کمک کرده و نرخ بیکاری را تا حدود زیادی کاهش دهد.

یونسی خاطرنشان کرد: کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی، علاوه بر ایجاد امنیت، و توسعه اقتصادی، بسیاری از دغدغه‌های هموطنان این مناطق ، که عمدا معیشت و رونق اقتصادی و رفاه نسبی است، مرتفع خواهد کرد.

دستیار ویژه رییس جمهور در ادامه گفت: تاکید می‌کنم که دولت باید لزوما از ورود کالاهای ممنوع و خطرناک و قاچاق جلوگیری کند اما اگر در عین حال ساماندهی دقیقی برای مبادلات مرزی و اشتغال قانونی کول برها انجام شود؛ قطعا از مشکلات و تبعات چنین حوادثی جلوگیری شده و مردم این مناطق، احساس امنیت شغلی و اقتصادی بیشتری خواهند کرد.

از نظر یونسی، رونق گردشگری و ایجاد مناطق آزاد و بازارچه های مرزی ، از بهترین ساز و کارهای حل بخشی از مشکلات اشتغال و اقتصاد در مناطق مرزی است که باید اهتمام بیشتری به آن داشته باشیم.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، در  بخش دیگری با اشاره به سیل اخیر سیستان ، به شدت از وقوع این حادثه برای هموطنان سیستانی اظهار تاسف کرد و یادآور شد که انتظار می رود استانداری در جهت برطرف کردن خسارات مالی وارده به مردم اقدامات مناسبی انجام دهد که اینطور هم هست.

او  درباره اینکه مقامات محلی، وقوع باران های سیل آسا در منطقه سیستان را امری کامل منفی نمی دانند و می گویند که این باران برکات زیادی نیز به همراه داشته و ضمن سیراب کردن کشاورزی و باغات منطقه، به تکمیل ظرفیت آب های منطقه نیز منجر شده است، گفت: بله اینطور هست اما در عین حال باید تلاش کنیم که با برنامه ریزی دقیق، از وارد آمدن خسارات غیرقابل جبران، در حوادثی از این دست در سیستان و سایر مناطق، جلوگیری کنیم.

یونسی، انتقال توسعه اقتصادی به این منطقه از کشور را نیز از اولویت‌های دولت تدبیر  و امید خواند، و گفت: دولت مصمم است که با انجام طرح‌های اقتصادی ، هر چه بیشتر این مناطق را به یک توسعه نسبی و امنیت شغلی و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی نزدیک کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.