از سید ابراهیم رئیسی که اهل مشهد است و پیش‌ازاین متولی حرم امام رضا (ع) نیز بوده، پرسش این است که آیا او واقعه حمله «قشون روس» به حرم امام رضا (ع) در نوروز 1291 خورشیدی را مطالعه کرده است یا خیر؟ در آن روز روس‌ها از چهار طرف حرم را به توپ بستند و علاوه بر تخریب ساختمان، بیش از 100 نفر را نیز به خاک و خون کشیدند. پرسش این است که آیا او به این واقعه تلخ تاریخی توجه کرده است و آن را در دیدار با پوتین گوشزد کرده یا خیر؟

علی صالح‌آبادی، مدیرمسئول روزنامه ستاره صبح در سرمقاله امروز خود پرسشی از مقامات و رسانه‌های اصولگرا درباره تجاوز روسیه به اوکراین مطرح کرده است.

به گزارش جماران ، در بخش هایی از این یادداشت آمده است:

 

 

اقدامات و جنایاتی که «تزارها»، «اتحاد جماهیر شوروی» و... در ایران انجام داده‌اند یکی دو تا نیست و تشریح آن‌ها از حوصله این نوشتار خارج است. نویسنده روز شنبه (7 بهمن) در یادداشتی با عنوان «پوتین در تله غرب؛ هزینه تحریم بیشتر است یا جنگ» فهرست خیانت‌ها را برشمرد.[ اینجا ]

نوشتار پیش رو پرسشی از مقامات و رسانه‌های اصولگرا است که چرا آن‌ها درباره تجاوز روسیه به اوکراین، روسیه را مقصر ندانسته و با حمایت تلویحی، سکوت و ... این تجاوز را محکوم نکرده‌اند؟ پرسش از سید ابراهیم رئیسی که اهل مشهد است و پیش‌ازاین متولی حرم امام رضا (ع) نیز بوده، این است که آیا او واقعه حمله «قشون روس» به حرم امام رضا (ع) در نوروز 1291 خورشیدی را مطالعه کرده است یا خیر؟ در آن روز روس‌ها از چهار طرف حرم را به توپ بستند و علاوه بر تخریب ساختمان، بیش از 100 نفر را نیز به خاک و خون کشیدند. پرسش این است که آیا او به این واقعه تلخ تاریخی توجه کرده است و آن را در دیدار با پوتین گوشزد کرده یا خیر؟ اگر این واقعه جنایت روس‌ها است پس با چه منطق و برداشتی از انقلاب اسلامی، مقدمه قانون اساسی، سیاست نه «شرقی» و نه «غربی» حمله به اوکراین که کشوری مستقل است و رئیس‌جمهورش «زلنسکی» در سال 2019 با 73 درصد آرای مردم انتخاب شده را محکوم نمی‌کنید و از مردم اوکراین نیز دفاع نمی‌کنید؟

آیا اصولگراها می‌دانند که پوتین، کمونیست کهنه‌کار و عضو سازمان پلیسی مخوف اتحاد جماهیر سابق بوده است؟ انقلاب اسلامی نگاه دینی به جهان دارد و هر جا که مردم مورد ظلم و ستم قرار می‌گیرند، انقلاب و انقلابیون باید به یاری آن‌ها بشتابند، نه اینکه سکوت کنند یا تلویحاً از متجاوز حمایت کنند. پرسش دیگر این است که چرا اکنون‌که مردم اوکراین زیر بار موشک و رگبار گلوله هستند تلاش می‌شود تا غرب به‌عنوان مقصر جنگ معرفی شود و روسیه تطهیر شود؟ واقعیت این است که مردم اوکراین، اروپایی و از روسیه متنفر هستند و تمایل دارند با غرب زندگی کنند نه با کمونیست‌های سابق ضد مردم. آقای رئیسی آیا می‌دانید مردم اوکراین در یک همه‌پرسی آزاد با اکثریت آرا به پیوستن اوکراین به ناتو رأی دادند؟ برخورد پوتین با کشورها و ملت‌ها این‌گونه است که «قدرت از لوله تفنگ بیرون می‌آید». این طرز تفکر اکنون دیگر خریدار ندارد، زیرا در جهان معاصر، اقتصاد، فناوری، پشتوانه مردمی و دیپلماسی حرف اول را می‌زند نه لوله تفنگ.

اصولگراها همان‌طور که تروریست‌های طالبان که از روز 24 مرداد 1400 با تفنگ و بدون برگزاری انتخابات، قدرت را در کابل در دست گرفتند و مردم این کشور را به خاک سیاه نشاندند را تطهیر کردند، اکنون نیز به‌جای اینکه حامی «مظلوم» باشند، درصدد تطهیر متجاوز هستند. اینان می‌گویند غرب‌گراها باید به سرنوشت محمدرضا شاه پهلوی، اشرف غنی و زلنسکی که هر سه در اردوگاه غرب تعریف می‌شدند و غرب در دقیقه 90 پشت آن‌ها را خالی کرد نگاه کنند و عبرت بگیرند. نویسنده نمی‌گوید غرب جنایت نکرده است؛ زیرا کارنامه‌ غرب هم در قرن‌های گذشته مثل روسیه سیاه است، ولی با این بهانه که مردم یک کشور می‌خواهند به غرب نزدیک شوند، نباید از کشورگشایی روسیه حمایت شود.

پاسخ نویسنده به آقایان این است که شما هم به قراردادهای «گلستان»، «ترکمانچای»، خالی کردن پشت [عمالشان] «غلام یحیی پیشه‌وری» در تبریز و «قاضی محمد» در مهاباد که اعلام خودمختاری کرده بودند، نگاه کنید. در این ماجرا پس از جنگ جهانی دوم غرب به اتحاد جماهیر شوروی اخطار داد که این دو نفر باید قدرت را ترک و از ایران خارج شوند. روس‌ها به «پیشه‌وری» و «قاضی محمد» گفتند به‌سرعت به شمال رودخانه ارس فرار کنند. حمایت روس‌ها از صدام، همراه شدن پوتین با باراک اوباما در شورای امنیت علیه ایران و تصویب شش قطعنامه، بدقولی روسیه در تحویل واکسن کرونا به ایران (قرار بود روسیه 62 میلیون دوز واکسن به ایران بدهد که فقط 2 میلیون دوز داد)، بدعهدی در نیروگاه بوشهر و ... موضوعاتی است که اصولگراها باید به آن‌ها نگاه کنند و عبرت بگیرند. بر اساس آنچه گفته شد، روسیه شریک استراتژیک خوبی برای ایران نبوده و نخواهد بود، چه‌بسا اگر پوتین در اوکراین موفق شود فردا به فکر تهاجم به ایران یا جاهای دیگر بیفتد. ایرانی‌ها به خاطر دارند که پس از اعمال تحریم‌های شدید نفتی توسط ترامپ (18 اردیبهشت 1397)، ایران از بازار نفت حذف شد و روسیه جای آن را گرفت و درامدهای نفت و گاز که باید به جیب مردم ایران می‌رفت به جیب روس‌ها رفت. آیا این موضوعات نباید مایه عبرت شود؟

به عقیده نویسنده مردم در کف خیابان از نحوه برخورد مجلس انقلابی و دولت انقلابی با تجاوز روسیه به اوکراین ناراضی هستند و از مسئولان می‌خواهند که از مردم مظلوم اوکراین حمایت کنند.

تاریخ نشان‌دهنده آن است که عملکرد ایران در زمینه محکوم کردن حمله نظامی و جنگ قابل‌قبول بوده است. برای نمونه دولت ایران در اوج انقلاب و آمریکاستیزی، مداخله نظامی شوروی در افغانستان را تجاوز و تهاجم خواند و محکوم کرد. همچنین ایران حمله صدام به کویت و حمله آمریکا به عراق را محکوم کرد و ...

صاحب این قلم بر این باور است که «روسیه در تله غرب افتاده» و دچار خطای محاسباتی شده است. علت این است که هرچقدر توان نظامی‌ روسیه بالا باشد قادر نخواهد بود از پس جهان یکپارچه غرب برآید و پوتین سرشکسته تن به مصالحه یا ترک قدرت خواهد داد. مردم روسیه هم در خواهند یافت که پوتین چه دامی برای آنان پهن کرده و علیه او قیام خواهند کرد؛ بنابراین جمهوری اسلامی نباید در ماجرای اوکراین مثل روسیه دچار خطای محاسباتی شود، بلکه اگر درست و سنجیده حرکت کند تقابل غرب با روسیه و چین می‌تواند بازی دو سر بُرد برای ایران باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی علی صالح‌آبادی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.