معاون درمان وزیر بهداشت کاهش روند موجود را وابسته به میزان توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی ضد کرونایی دانست و تاکید کرد: تا زمانی که مردم مراعات نکنند شرایط انتقال زنجیره قطع نخواهد شد و بخش ها همچنان پر از بیمار خواهد بود که امیدواریم با همکاری مردم به زودی شاهد کاهش شمار مبتلایان و به تبع آن کاهش مرگ و میرها باشیم.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا؛ معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز پیش‌جلسه تعطیلی کشور برای کنترل شیوع کرونا، برگزار شد که شنبه در ستاد ملی کرونا در خصوص این تعطیلی ۲ هفته‌ای تصمیم‌گیری خواهد شد.

دکتر قاسم جان‌بابایی که به این استان سفر کرده است، روز پنجشنبه در جریان بازدید از مراکز درمانی این استان، با اشاره به طرح تعطیلی یک‌ماهه گروه های ۲، سه و چهار شغلی اظهار داشت: در تعطیلی یک ماهه حلقه های متعددی وجود دارد که یقینا تعطیلی اصناف به تنهایی نمی تواند موثر باشد.

وی افزود: در کنار این تعطیلی، باید منع رفت و آمد، عدم حضور خانواده ها در دورهمی های خانوادگی و مراسم‌های جشن و عزاداری با جدیت دنبال شده و ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی و... نیز توسط مردم رعایت شود.

وی تاکید کرد: حلقه انتقال ویروس کرونا چرخه ای دارد، که باید همه قسمت هایش شکسته شود و اگر یک قسمت باقی بماند نمی‌توانیم بیماری را به صفر برسانیم.

کرونا در اکثر استانها روند افزایشی دارد

دکتر جان‌بابایی در خصوص آخرین وضعیت این بیماری در کشور، گفت: در اکثر استان ها روند رو به کاهش نداریم یا با شیب ملایم در حال افزایش و یا در حالت ثبات هستیم که باید صبر کنیم و ببینیم که به امید خدا و با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم، چرخه انتقال این بیماری شکسته شود.

وی کاهش روند موجود را وابسته به میزان توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و افزود: تا زمانی که مردم مراعات نکنند شرایط انتقال زنجیره قطع نخواهد شد و بخش ها همچنان پر از بیمار خواهد بود که امیدواریم با همکاری مردم به زودی شاهد کاهش شمار مبتلایان و به تبع آن کاهش مرگ و میرها باشیم.

وی با تاکید بر لزوم مشارکت همگانی برای کنترل کرونا، گفت: وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد بلکه باید همه سازمانها و مردم پای کار بیایند.  وزارت بهداشت به جز تعریف پروتکل در حوزه اجرایی اجتماعی، نمی تواند کاری بکند و این وظیفه حوزه‌های دیگر است که بتوانند در اجرا پروتکل های تعریف شده وزارت بهداشت را به درستی اجرا کنند.

کمک‌کارانه کادر درمان هفته آینده پرداخت می‌شود

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه هفته آینده کمک‌کارانه کادر درمانی پرداخت خواهد شد، گفت: با تخصیص یک میلیارد یورو از منابع صندوق ذخیره ارزی، به زودی این منابع در کشور توزیع می شود.

دکتر جان بابایی تاکید کرد: با توجه به افزایش کرونا و کاهش مراجعان، درآمد بیمارستانها به شدت کاهش یافته و این در حالی است که کادر درمانی به خصوص کادر درگیر با کرونا شرایط بسیار سختی را سپری می‌کنند و بیش از ظرفیت و توان خود در بخش ها در حال کار و خدمات دهی هستند.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، که به منظور سرکشی از بیمارستان های خراسان شمالی و بررسی نحوه خدمات دهی به بیماران به این استان سفر کرده، پس از بازدید از بیمارستان های بجنورد، اسفراین و شیروان، نحوه خدمات رسانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به بیماران کرونایی را خوب و قابل تقدیر خواند.

استان خراسان شمالی از ابتدای مردادماه درگیر وضعیت قرمز کرونایی شده است.

 

بیمه تمام داروهای بیماران کرونا را پوشش می‌دهد

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس مصوبه هفته گذشته شورای عالی بیمه تمام داروهایی که برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ استفاده می شود در پوشش بیمه‌ای قرار گرفت که این امر ابلاغ شده است.

دکتر قاسم جان بابایی، روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی شیروان  اظهار داشت: هر بیمار کرونایی به طور متوسط پنج تا ۱۰ قلم دارو دریافت می کند که همه این داروها زیر پوشش بیمه است و تنها یک قلم داروی ضدویروس که پیش از این در پرونده بیماران آزاد حساب می شد، بر اساس مصوبه جدید از هفته گذشته در پوشش بیمه ای قرار گرفته است.

وی گفت: در بیمارستان ها نیز این نوع پوشش بیمه ای مدیریت خواهد شد و انتظار داریم تا هر چه سریع تر این مسیر را اصلاح کنند و دارو با پوشش بیمه ای در اختیار بیماران قرار گیرد.

دکتر جان بابایی با بیان اینکه درصد بالایی از مبتلایان و جانباختگان کرونا را افراد بالای ۶۰ سال عنوان کرد و افزود: بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری مردان هستند زیرا جزو آدم های فعال در جامعه و محیط کسب و کار هستند.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا درمان مشخصی ندارد و درمان مبتلایان آن بیشتر از هر چیز به مراقبت نیاز است و اصولی دارد که باید رعایت شود و اصول اصلی آن مراجعه سریع بیمار با مشاهده نخستین علائم آن به پزشک است که با تشخیص زودهنگام مرگ و میر ناشی از آن کاهش خواهد یافت اما ترس و نگرانی باعث مراجعه دیرهنگام افراد شده است.

جان بابایی، ترس مردم را مهمترین علت افزایش کرونا برشمرد و عنوان کرد و افزود: ترس نباید باعث مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی شود، بلکه ترس اصلی باید از احتمال آلوده کردن دیگران باشد و تا زمانی که این ویروس در دنیا می چرخد هیچ کس نمی تواند مدعی غلبه بر آن باشد چرا که اصول موفقیت در این بخش رعایت پروتکل های بهداشتی، تشخیص و درمان زودهنگام و جدا کردن اعضای خانواده از فرد آلوده است.

برخی منازل از مراکز خرید آلوده ترند

وی با اشاره به چرخش این ویروس در منازل، تصریح کرد: این ویروس تنها در سطح جامعه جولان ندارد زیرا بسیاری از مراکز خرید در حال کنترل دایم است و حال آنکه مردم در خانه ها کنار یکدیگر نشسته و در مهمانی های دسته جمعی حضور یافته و در کنار سفره های گروهی یکدیگر را آلوده می کنند.

دکتر جان بابایی عنوان کرد: برخی افراد ناقل بدون علامتند خصوصا بچه ها و جزو گروهی هستند که به سرعت دیگران را مبتلا می کنند.

معاون وزیر بهداشت گفت: اغلب مرگ و میرها مربوط به افراد مسن است که بسیاری از آنان نیز مقصر نیستند و فرد دیگری آنان را به این بیماری مبتلا کرده است که درصد بسیاری از فوتی های بیمارستان سالمندان هستند که باید بیشتر مراقب آنان باشیم.

جان بابایی ضمن اشاره به مراکز ۱۶ ساعته و انجام تست رایگان در کشور افزود: در مراکز بهداشتی درمانی امکان تجویز داروهایی به عنوان بسته های درمانی وجود دارد که اگر در آغاز شیوع بیماری تجویز شود و بیمار آنرا مصرف کند پیشرفت بیماری را کند کرده و انتقال آن را به دیگران کمتر ساخته و خطر مرگ و میر را پایین می آورد.

فروکش موج کرونا به رفتار مردم بستگی دارد

معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص پایان موج سوم بیماری گفت: پایان این مرحله به رفتارهای اجتماعی مردم بستگی دارد که هر مداخله ما ۲ هفته بعد اثر خود را نشان می دهد و در صورت برگزاری و حضور در تجمعات، ۲ هفته بعد شاهد افزایش مبتلایان خواهیم بود و در صورت مراعات پروتکل ها نیز ۲ هفته بعد شاهد کاهش شیب ابتلا هستیم.

وی درباره محدودیت های اعمال شده نیز افزود: محدودیت ها طیف وسیعی دارد و تنها بستن خیابان نیست، بیشتر از محیط کسب و کار، در تجمعات است که این ویروس منتقل می شود و خیلی از تجمعات غیرضروری کسب و کار نباید باشد.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، که به منظور سرکشی از بیمارستان های خراسان شمالی و بررسی نحوه خدمات دهی به بیماران به این استان سفر کرده، پس از بازدید از بیمارستان های بجنورد، اسفراین و شیروان، نحوه خدمات رسانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به بیماران کرونایی را خوب و قابل تقدیر خواند.

استان خراسان شمالی از ابتدای مردادماه درگیر وضعیت قرمز کرونا بوده است.

افزایش شمار بستری شدگان و فوتی های کرونا در این استان در چند روز اخیر، نگرانی مسوولان درمانی این استان را بیشتر کرده است، به گونه ای که رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با هشدار نسبت به بی توجهی برخی شهروندان به رعایت پروتکل های بهداشتی، گفته بود که اگر شرایط با همین روند پیش برود در آینده ای نزدیک شمار جانباختگان کووید ۱۹ در این استان از روزانه ۲۰ نفر تجاوز خواهد کرد.   

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در هفته جاری، اکنون بیش از ۳۲۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی این استان بستری هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.