سومین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، پنجشنبه صبح در محل اجلاس سران برگزار شد.

به گزارش جماران؛ آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی روز پنجشنبه در پیامی به مراسم سالگرد حضرت آیت االله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت:‌ در گرامیداشت مقام قرآنی و فقهی زنده یاد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی(رضوان االله تعالی علیه) دو نکته را نباید فراموش کرد: اول اینکه از میراث‌های علمی این سیاستمدار نام‌آور این است که قرآن کتاب جهانی است و از آغاز ورود آن جهانی بودن را اعلام کرد و با جهان کار دارد و حوزه اسلامی یا ایمانی اعم از مسلمین و کلیمی‌ها و مانند آن، گوشه‌ای از برنامه‌های جهانی قرآن کریم است.

وی افزود: مرحوم هاشمی سالیان متمادی فقه را در مشهد و محضر اساتید نام‌آوری مثل امام(رضوان االله علیه) فرا گرفت. قرآن را تا آنجا که مقدور بود از مکتب علامه طباطبایی آموخت و سایر مسایل دینی را از محضر آیت االله العظمی بروجردی(رضوان الله تعالی علیه) و بزرگان دیگر همچنان امام راحل فرا گرفت از نظر فقهی صاحبنظر شد و علاقه او نسبت به فقه این بود که حکومت دینی تشکیل شود قانون آن دینی، افراد هم قانونمدار و محصول آن هم فتواهای دینی و گرایش‌های روایی باشد. فقیه نام‌آوری هم در رأس این سیاست و حکومت قرار بگیرد تا از راهنمایی آن فقیه جامع، جامعه اسلامی طرفی ببندد.

آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: بنابراین آنچه در زندان مرقوم فرمودند از مطالب عمیق قرآنی، کاملاً نافع و امیدبخش است. آنچه که در بحث‌های فقهی مرقوم فرمودند خواه به صورت تقریر درس یا به صورت جزوه‌نویسی آزاد، آن هم برکات این حوزه است که حکومت را دینی می‌کند، مسئولین را متدین می‌کند، هدف والای شریعت را تشریح می‌کند و محصول حکومت را هم حفظ یک نظامی که بتواند به پیشگاه ولیّعصر(ارواحنا فداه) تقدیم شود.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در جامعیت مرحوم آیت االله هاشمی رفسنجانی از نظر فقهی و قرآنی که محصول تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و خالصانه و محققانه این دانشمند نام‌آور سیاسی است این است که در سوره مبارکه «آل عمران» قرآن کریم همان طوری که نظام ارباب و رعیتی مادی و اقتصادی را کلاً محکوم میداند، نظام ارباب و رعیتی فقهی و فرهنگی را هم محکوم می‌داند؛

آیت‌الله جوادی آملی عنوان کرد: لذا مرحوم هاشمی رفسنجانی شورای فقهی را پیشنهاد می‌داد که مبادا تکرأی بودن، یک نظر خاص داشتن بر جامعه حاکم باشد و مردم ناچار باشند از یک رأی پیروی کنند؛ البته شورای فقهی به نظر واحد می‌رسد و از آن نظر واحد جامعه پیروی می‌کند.

وی اضافه کرد: غرض آن است که عمری را در خدمت فقه گذراند فقیه شد، عمری را در مشهد و محضر قرآن گذراند چه در زندان چه در خارج زندان مفسر شد و نتیجه آن فقه و تفسیر این شد که اگر تحلیلاتی در نماز جمعه و غیر نماز جمعه داشت واقعاً محققانه بود و اگر فرصتی بیشتر می‌داشت هم بر فقاهت خود میافزود هم بر مفسر بودن خود.

آیت‌الله جوادی آملی یادآور شد: امیدواریم ذات أقدس الهی روح او را با روح شهدا و صلحا و صدیقین محشور کند و بازماندگان معظم و مکرمشان را صبر جزیل و أجر جمیل مرحمت کند و آثاری که وی در حمایت از رهبری داشتند آن آثار را همگان حفظ کنند و در محضر رهبر و در خدمت رهبر هیچ کوتاهی نکنند که نظام، یک نظام الهی است و با حفظ وحدت رهبری و حمایت از رهبر و حمایت از دولت و ملت و حمایت از اقتصاد سالم، امنیت سالم، امانت سالم، آسایش سالم کشور به مقصد والایش می‌رسد.

 

محمد هاشمی: مرحوم آیت‌الله‌هاشمی همواره منافع ملی را بر منافع شخصی مقدم می‌دانست

محمد هاشمی روز پنجشنبه در بزرگداشت سومین سالگرد مراسم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: اینک در سومین سال از دی ماه پرخطر و خاطره و خروش به یاد «رکن رکین انقلاب» گردهم آمده‌ایم تا پیمانی تازه کنیم و عهدی دوباره بربندیم.

وی افزود: باشد که اهداف و آمال این رادمرد تاریخ را و تحقق ببخشیم و تلاش کنیم برای حفظ نظام و ارزش‌های آن که با خون شهیدان تثبیت و دوری از افراط و تفریط دغدغه همیشگی‌اش بود.

برادر هاشمی رفسنجانی بیان کرد: وی وحدت آفرینی را بر تفرقه افکنی، تنش‌زدایی را بر تنش‌زایی و منافع ملی را بر منافع گروهی و شخصی همواره مقدم می‌دانست.

هاشمی عنوان کرد: برادرم مردی از جنس «ادخلوها به سلام آمنین» مردی که آفتاب بهاری در پیشانی داشت و قطب‌نمایی از جنس وحدت که قلب‌ها را به قبله‌گاه اتحاد و چشم‌ها را به سجاده آرامش و دست‌ها را به دریای وحدت گره می‌زد.

وی خاطرنشان کرد: کشاکش خدنگ و خدعه و نیرنگ و تزویر، باهوش وافری که داشت «چهره‌ای تابناک در حافظه خیابان‌های انقلاب و نعمتی اصیل و گرانب‌ها در سال‌های قحط‌ الرجال به جای گذاشت.

برادر هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: هاشمی منوری بود که هرگز خاطره‌اش زدوده نخواهد شد و خاطرات دریای مجاهدت‌هایی که داشت هرگز از خروش نخواهد ایستاد.

هاشمی اضافه کرد: مردی از جنس امیرکبیر، مردی که خمینی کبیر، اینگونه او را ستودند: بدخواهان بدانند هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.

وی گفت: نزهتگه یادش قرین دعای خیر و صلوات و آرامگه پاکش معطر از نفحات قدسی الرحمان و سود جانکاهش بدرگاه خداوند عرض می‌کنیم.  باشد نسیم یادش زمهریر زمستانی‌مان را به بهار امید پیوند زند.  

برادر هاشمی یادآور شد: خداوندا در این حوادث خونین دی ماه قلب ما را به آرامش نورانی گردان تا در فراق سردار دل‌ها، سلیمانی‌ها شویم و همچون مردم کرمان عاشقان خدمت شویم نه شیفتگان قدرت و در اوج آسمان‌ها به شهپر پرواز از حضیض خاک به سریر بندگی و شهادت و لبخند تو دست یابیم.

فاطمه هاشمی: مردم، در آرزوی تنش زدایی و اقتدار نرم کشورند

«فاطمه هاشمی» روز پنجشنبه در سومین سالگرد درگذشت پدر، گفت: پدرم، سه سال است که از فراق تو می گذرد، بیش از هزار روز، روزهایی که هر ساعت آن برای ما عمری گذشت، امروز می بینم، نه تنها خاک، سرد نبود که داغ تو را آسان نکرد. نه تنها برای فرزندان وخانواده ات، بلکه برای مردم، مردمی که امروز بیش از هر زمان دیگری، به تو نیاز دارند و کمبود بودنت را احساس می کنند، امیدوار بودیم جای خالیت برای ما که نه، اما برای مردم وایران پرشود اما این روزها بیش از هر زمان دیگری می شنویم کاش و ای کاش، هاشمی بود.

وی افزود: مردم تو را می خواهند تا بتوانند با اطمینان به عقلانیت وتدبیریت، نگران فردایشان و آینده فرزندانشان نباشند، چرا که تو چون پدری دلسوز، نگران همه فرزندان ایران بودی. مردم تو را می خواهند تا به عقب بازنگردند وآنچه را که طی این ۴۰ سال با زحمت وهزینه فراوان بدست آورده اند، به شراره ای از کف ندهند. امسال سالگرد رحلتت مصادف با وقایعی یکی از یکی تلخ تر و سیاه تر شده است.

هاشمی ادامه داد: عروج حاج قاسم سلیمانی که بیش از هر فرمانده نظامی به تو ارادت و علاقه داشت و تو بیشتر از هر سرباز وطنی، به صداقت و جوانمردیش ایمان داشتی، ضربه ای سخت بر بغض فروخته ما بود اما جانسوزتر از آن، پرپر شدن ۱۷۶ تن از انسانهای بیگناه براثر قصور وتقصیر مسئولان امر و پنهانکاری حقیقت از مردم بود. اگر حاج قاسم، به شهادت رسید، عمری در حسرت این پایان بود و شهادت هنر مردان خداست اما داغدیدگان فاجعه کرمان و پرواز ناتمام، آرزوی سالها زندگی داشتند.

وی ادامه داد: اکنون مردم در حسرت تدبیر و صداقت و شفافیتی هستند که در بدترین شرایط جنگ، صلح را برای آنها به ارمغان آورد، در آرزوی تنش زدایی و اقتدار نرم کشورند و کاش خودت بودی و ما فقط حسرت آرزوهایمان را نمی خوردیم. پدرم! امسال سالگرد رحلتت مصادف با ایام فاطمیه است، ایامی که همیشه سیلاب اشک را از دیدگانت روان می ساخت.

دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: غصه و غم زهرا (س) از آن بود که دید همه زحمات پدر و یاران پدرش، سیر دیگری پیدا کرده و خون دل می خورد و نمی توانست دفاع کند ومی دانست که دفاع هم به قیمت تفرقه جامعه اسلامی تمام خواهد شد. اینجاست که می فهمیم زمانی که پیامبر در بستر بیماری بودند و فاطمه زانوی غم به بغل گرفته بود و می گریست و با شنیدن خبری که پیامبر آهسته به او گفت تبسم کرد و آن چیزی نبود جز اینکه پیامبر به او گفت تو به زودی پیش من خواهی آمد. آیا می توانیم باور کنیم که نفس و دردانه رسول اکرم (ص) آنقدر درعذاب و سختی باشد که حاضر باشد عزیزان خود را ترک کند و به دیار باقی بشتابد.

وی ادامه داد: آری فاطمه خسته بود خسته از نفاق و ریا و کینه و نزاع و نامهربانی ها. پدرم چه خوب فهمید که گفت؛ خدایا مردم خسته اند و خسته از این همه نزاع، خسته از این همه نزاع کم حاصل و بی حاصل. پدر! آنقدر بصیرت داشتیٍ، آنقدر صادق بودی که حقیقت را بگویی. امروز هم مردم خسته اند وخسته تر از گذشته.  پدر! گفتی تاریکی ها آبستن حوادثند و به چشمان بینا نیاز داریم و گفتی سیاستمداران اشتباهات زیادی می کنند که تاوان آن را ملت ها باید بپردازند و گفتی غرور ملتی را چه آسان می توان شکست آنگاه که خیر و مصحلت مردم خود را ببینیم.

هاشمی اضافه کرد: وای بر ما، وای به همه کسانی که ادامه دهنده راه ظالمان در زمانه خودمان هستند. وای بر آنانکه از تاریخ درس عبرت نگرفته اند و همانند ۱۴۰۰ سال پیش انحراف در دین را آغاز کرده و ادامه می دهند. تمام غم و غصه ها و خستگی فاطمه، مربوط به انحراف از دین و راه پیامبر بود، که اکنون هم شاهد آن هستیم.

جهانگیری: هاشمی جفا دید اما از خود جز وفا به یادگار نگذاشت؛ این درس بزرگی برای همه دلسوزان نظام است

جهانگیری صبح امروز (پنج شنبه) در مراسم سومین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به شرایط دشوار کنونی و حوادث غمباری که همه ایرانیان را ناراحت کرده است، تصریح کرد:‌ دی ماه امسال برای همه ایرانیان تا به امروز در غم، در دلهره، در نگرانی، در شنیدن خبرهای غیرمنتظره و در هراس از آینده گذشته است. از جمله 13 دیماه و خبر شهادت فرماندهی نام آور و فروتن – حاج قاسم سلیمانی – که به حق «سردار ملی» و «سرباز ایران و اسلام» لقب گرفت تا خبر تلخ جان باختن بیش از 60 نفر از هموطنان در مراسم تشییع باشکوه او در کرمان در روز سه شنبه 17 دیماه و خبر شوک‌آور سقوط هواپیمای اوکراینی و داغ مرگ هم‌میهنان ایرانی و مسافران خارجی در روز چهارشنبه 18 دیماه و حادثه مرگ مسافران اتوبوس سوادکوه در روز پنج‌شنبه 19 دیماه.

معاون اول رییس جمهور در عین حال از صحنه‌های باشکوه وداع مردم فهیم و قدردان ایران با فرزند قهرمان خویش در همه شهرها بویژه اهواز، مشهد، تهران و کرمان به عنوان حماسه بزرگ تشییع دوران یاد کرد و اظهار داشت: این حماسه دوست و دشمن را شگفت زده کرد. همین طور در شرایطی که آمریکای جنایتکار اعلام کرده بود در صورت عکس العمل ایران 52 نقطه دیگر را مورد تهاجم قرار خواهد داد برآوردن خواست ملت و انتظار رهبر معظم انقلاب در تحقق «انتقام سخت» با حمله موشکی به پایگاه آمریکایی «عین الاسد» جزو لحظات شیرین و ماندگار بوده‌اند.

وی ادامه داد: حلاوت آن لحظه‌ها و روزهایی که در آنها تلخی‌های تفرقه و بی اعتمادی و چندپارگی و ناامیدی به لحظه‌های وحدت، ‌همبستگی، اعتماد و امید مبدل شد و فرزندان غیور سپاهی‌ ملت برای کشور "سرمایه اجتماعی" را ترمیم کردند و "اقتدار ملی" را به فعلیت رساندند از یاد نرفتنی است.

معاون اول رییس جمهور شوک جان باختن جمعی از نخبگان علمی کشور و افتخارآفرینان میدان دانش در اثر خطای محاسباتی را افسوس آور خواند و با اشاره به اینکه غلبه شرایط جنگی بر مدیریت امور و پنهان گذاشتن حادثه برای چند روز، این فرصت عظیم ملی را در معرض تهدید قرار داد،‌ گفت: چند روز پیش که برای عرض تسلیت به خانه چند تن از خانواده هایی که یک تا سه تن از عزیزان خود را در همین حادثه از دست داده اند، رفتم و اندوه حاکم بر خانواده های داغدار را دیدم، هر چه از غصه در وجودم بود، چند برابر شد، خود را لحظه‌ای در جای آنان و به جای هر ایرانی دیگر از جوان تا کهنسال از اینجا تا آن سوی مرزها گذاشتم و دیدم که چه حق بزرگی دارند برای غصه‌های سخت داشتن و برای گلایه و نقد و اعتراض داشتن.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه انصاف این است که باید ریشه‌ها، زمینه‌ها، ابعاد و پیامدهای اشتباهات و خطاها را به درستی شناخت و با سرعت اصلاح کرد و هزینه‌های آن را هم به موقع پرداخت،‌ گفت: در چنین شرایطی است که یاد بعضی شخصیت‌ها و مدیریت‌ها و حتی حسرت نبودن آنها زنده می‌شود، «مدیران بحران‌ها» و تجربه مدیریت‌های موفق در عبور از بحران‌ها.

وی با اشاره به ویژگی های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و ضرورت بازخوانی میراث و نقش و مشی وی ، ادامه داد: در گذشت دور از انتظار و خسارت بار هاشمی را که جای خالی او در این سال‌ها و ماه‌ها و حتی روزها هر لحظه بیش از پیش به چشم می‌آید، باید در شمار همان حوادث پرحسرت و غم «دی ماهی» دانست. حوادثی که به اندازه سالیان و قرون تاریخ می‌سازند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه به عنوان یک درس آموخته مکتب مبارزه، توسعه و مدیریت او احساس می‌کنم به چند وجه از سرمایه و میراث هاشمی و کاربرد آنها در این دوران خطیر ایران نیاز داریم،‌ گفت: آنچه می‌گویم روایت کسی است که دیروز به دلیل «همشهری بودن» زودتر و بیشتر با نام و بینش و منش هاشمی رفسنجانی آشنا شد و زودتر زیر چتر حمایت و مدیریت او قرار گرفت و از آغاز جوانی قدم به قدم در این مسیر طی طریق کرد و امروز هم همین افتخار و توفیق را داشت که به همین دلایل از فیض رفاقت و همدری و هم سخنی با شهید سپهبد سلیمانی عزیز برخودار باشد و اشتراکات و ضرورت‌های این دو زمانه و الزامات و درس آموخته‌های آنها را در یک آینه ببیند.

دکتر جهانگیری خاطرنشان ساخت: آیت‌الله هاشمی مبارزی توسعه‌گرا و آینده‌نگر بود که در همه عرصه‌هایی که برای خدمت مجال پیدا کرد خوش درخشید و در عبور از بحران‌ها و مدیریت آنها میراثی گرانقدر بجا گذاشت. او علی‌رغم همه جفاها و بی‌مهری‌هایی که شنید و دید به خاطر علاقمندی به ایران، فهم روزآمد از اسلام، پایبندی به انقلاب و حفاظت از نظام جمهوری اسلامی و احساس مسئولیت نسبت به مردم، انعطاف در برابر تنگناها و مشکلات را برای پیشبرد مصالح ملی و تأمین منافع کشور ضروری می‌دانست و تا آخرین لحظات عمر پربارش این راه را ادامه داد.

وی با بیان اینکه هاشمی، روحانی خستگی‌ناپذیری بود که استقلال کشور را در سازندگی و آبادانی آن می‌دانست یاد آور شد: اگر آرمان‌های اقتصادی او با جدیت و همراه با بهبود همگانی شاخص‌های زندگی تداوم می‌یافت، جامعه امروز ما، از لحاظ رشد اقتصادی و برابری اجتماعی کارنامه مطلوبی داشت.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: آیت‌الله هاشمی می‌خواست عقب‌ماندگی تاریخی ایران را با فرهنگ کار و تلاش و تولید به جامعه‌ای اسلامی، مستقل، مؤمن و متعادل ارتقاء دهد. او سال‌ها در خطبه‌های نماز جمعه پشتوانه‌های قرآنی و روایی این رویکرد را برای مردم تشریح می‌کرد. او بسیاری نهادهای توسعه‌ای در حوزة آموزش، صنعت، اقتصاد و زیربنایی را بنا نهاد که یکی از مهمترین بخش های آن احداث سدهایی بود که چه در دوره خود او و یا سالهای پس از آن به بهره برداری رسید و نقش مهمی در حفظ منابع آب و خاک و جلوگیری از خسارت های زیان بار انسانی و مادی در سیل های اخیر در خوزستان داشت.

دکتر جهانگیری گفت: او عملاً حکمت، عزت و مصلحت را که قطب‌نمای سیاست خارجی از منظر رهبر انقلاب بود را مبنای مناسبات با کشورهای منطقه و فرامنطقه قرار داد و در این فرآیند چه بسیار گره‌های کوری را حل کرد.

وی راز موفقیت آیت‌الله هاشمی را شناخت کافی در همه حوزه ها، اتخاذ‌ تصمیمات عاقلانه و خیرخواهانه‌ دانست با تاکید بر اینکه این موضوع نیاز امروز همه مسئولان برای تصمیم گیری مناسب و صحیح است، گفت: حقیقتاً فهم این مسئله به آسانی گفتنش نیست که آیت‌الله هاشمی این همه جفا دید اما جز وفا چیزی از خود به یادگار نگذاشت و این درس بسیار بزرگی است که همه ما و همه کسانی که خود را دلسوز انقلاب و نظام و ایران می‌دانند باید بیاموزند که در برابر کم‌لطفی‌ها و حتی جفاها به سادگی صحنه را خالی نکنند.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز که کشور بیش از هر زمانی، درگیر مشکلاتی شده و شرایط زندگی و معیشت و رفاه مردم آسیب دیده، اگر آیت‌الله هاشمی زنده و در میان ما بود و کشور با این مشکلات مواجه بود، فقط زبان به نقد و گلایه نمی‌گشود و صرفاً دیگران را شماتت نمی‌کرد، بلکه با عقل و دوراندیشی و تدبیری که داشت برای نجات مردم، حفظ نظام و کشور به چاره‌جویی مدبرانه و مسئولانه می‌پرداخت.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه اکنون کشور در شرایط بسیار حساس و خطیری قرار گرفته است و شاید در طول چهل سال گذشته هیچوقت اینچنین با چالش‌های مهم و پیچیده همزمان مواجه نبوده‌ است، اظهار داشت: اکنون هم با صورت‌های جدیدی از ترویسم دولتی مواجه هستیم، تروریسمی که مستقیماً توسط دولت آمریکا انجام می‌شود، هم با تحریم های بسیار شدیدی که نه تنها در تاریخ انقلاب بلکه در تاریخ روابط بین‌الملل هم کمتر سابقه داشته است.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه برای اولین بار با این موضوع روبرو شده ایم که دولت آمریکا و رییس جمهور این کشور مسئولیت ترور یکی از بزرگترین سرداران و فرماندهان نظامی ایران را که در یک کشور میهمان بوده بر عهده گرفته است که اتفاقی ساده نیست و به دنبال خود پیامدهایی خواهد داشت.

معاون اول رییس جمهور افزود: تاکنون سابقه نداشته که آمریکایی ها به دنبال یک کشتی که حامل نفت ایران است راه بیفتند تا ببینند که به کجا می رود و چگونه می توانند آن را متوقف کنند. حتی به این راه متوسل شدند که به کاپیتال کشتی پیشنهاد پرداخت پول بدهند و از او بخواهند که محموله نفت را به مکان مورد نظر آنها هدایت کند.

وی با بیان اینکه منطقه ما در این مقطع از تاریخ گرفتاری های عجیبی دارد خاطر نشان کرد: جنگ هایی که در عراق،‌ سوریه،‌ یمن، افغانستان و لیبی رخ داده است منطقه را بسیار متشنج کرده که اگر دقت نشود و درایت به خرج داده نشود هر آن این شعله ها می تواند به سمت ایران سرازیر گردد.

دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه امروز در شرایطی هستیم که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ملت تنزل پیدا کرده است گفت: بپذیریم که شوک ناشی از سقوط هواپیما و مرگ جانگداز مجموعه مسافران فرهیخته آن همه جامعه را در همه سطوح تکان داده است و امنیت روانی ـ‌ ذهنی و اجتماعی مردم را دچار مخاطره کرده است. به جامعه حق و اجازه داغ دیدگی و انتقاد بدهیم و بزرگی مصیبت را با همدردی و هم رأیی و همکاری ملی کم کنیم.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: درسی که از بینش و روش و منش هاشمی رفسنجانی و اخلاق و سلوک سردار سلیمانی در مواجهه با شرایط پیش رو آموخته‌ام و همه صاحب نظران و دردمندان کشور می‌توانند بر آن بیفزایند این است که باید با خطاهای پیش آمده به جدّ مقابله کرد، اما مهمتر از خطاکاران که باید همچنان که رییس محترم جمهور و رییس محترم قوه قضاییه اعلام کرده‌اند با صراحت و صداقت و سنجیدگی در محاکم قضایی در پی گرفته شود، توجه و اصلاح به روندهایی است که منجر به خطا شده است.

دکتر جهانگیری با اشاره به واکنش رهبر معظم انقلاب به حادثه سقوط هواپیما، افزود: نباید حتی در میان عمیق‌ترین انتقادات از موضع انصاف خارج شد و به تضعیف نهادهایی که موجبات ثبات و امنیت کشور به ویژه در شرایط مخاطره‌آمیز است، رضایت داد. رهبری این نظام مایه استقرار، قوام و اقتدار کشور در این شرایط است و نباید تضعیف شود.

دکتر جهانگیری با تاکید بر ضرورت حراست و صیانت از جایگاه رهبری خاطر نشان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره در جلسات و ملاقات های خود در خلوت و آشکار به دوستان خود تاکید می کرد که باید از جایگاه رهبری حفاظت و حراست کنیم.

وی افزود: در حادثه هواپیمای مسافربری اوکراینی رهبر معظم انقلاب به محض دریافت گزارش حادثه چند دستور صادر کردند که ادامه پیگیری ها بر مبنای این دستورها دنبال شد.

معاون اول رییس جمهور افزود: نخستین دستور ایشان این بود که باید با مردم صادق باشیم و همه مسائل را صادقانه بیان کنیم. دستور دیگر این بود که دستگاه قضایی کشور باید این حادثه را بررسی و کسانی که در این زمینه قصور و کوتاهی داشتند مورد رسیدگی قرار گیرد و دستور سوم نیز این بود که تمامی این امور باید از طریق شورای عالی امنیت ملی کشور دنبال و پیگیری شود.

دکتر جهانگیری گفت: باید پاسخ گویی سریع به ابهامات داشته باشیم و برای جبران خطاهای مدیریتی مسئولیت پذیر باشیم و قبول کنیم که در این شرایط پیچیده با مسئولیت پذیری و گفت و گوی صادقانه با مردم بخش زیادی از مشکلات کشور قابل حل است.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: حوادث اخیر این موضوع را به مسئولین فهماند که افکار عمومی داخل و خارج از کشور چیزی نیست که بتوانیم در مقابل آن بایستیم، وقتی که خطایی رخ می دهد باید شجاعت پذیرش مسئولیت را داشته باشیم. من سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه را تحسین می کنم که مسئولیت حادثه را پذیرفت و گفت گردنم از مو باریک تر است.

وی با تاکید بر اینکه باید با مردم صادق باشیم تصریح کرد: نباید پنهان کاری شود چرا که دروغ گفتن به مردم خسارت زیادی دارد.

معاون اول رییس جمهور انتخابات پیش رو را بسیار مهم و سرنوشت ساز توصیف کرد و گفت: این انتخابات می تواند بخش زیادی از اعتماد از دست رفته جامعه را بازگرداند. باید با سعه صدر به دنبال راهکارهایی باشیم که این انتخابات هر چه پر شورتر برگزار شود.

وی با اشاره به اخباری که در خصوص رد صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شده افزود: خبرها درباره رد صلاحیت ها و نیز گزارشی که در دولت در این خصوص ارائه شد بیانگر آن است که رقابت جدی در اکثر حوزه های انتخابیه وجود ندارد.

دکتر جهانگیری ادامه داد: شورای نگهبان فرصت خوبی در اختیار دارد. باید با شورای نگهبان گفت و گو کرد و از امکان مقام معظم رهبری استفاده شود تا هیچ جریان سیاسی بخصوص جریاناتی که می خواهند در چارچوب نظام فعالیت کنند احساس نکند که کاندیدای مورد نظرش در صحنه انتخابات حضور ندارد.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: از دوستان عزیز اصلاح طلب خواهش می کنم با حوصله، صبر و بردباری پیگیری کنند و من نیز آنچه در توان داشته باشم برای این موضوع مهم به صحنه خواهم آورد تا جمع زیادی از دوستان به صحنه انتخابات برگردند و انتخابات گرمی برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه ایران از ظرفیت ها و فرصت های بسیار فراوانی برخوردار است خاطر نشان کرد: ایران سرمایه های نمادین بزرگی دارد که از احزاب تاثیرگذار ترند. نخبگان دانشگاهی ایران می توانند به حل مشکلات کشور کمک کنند.

دکتر جهانگیری با بیان این که بیایید به خاطر خدا و به خاطر مردم با هم باشیم، افزود: سردار سلیمانی یک فرمانده نظامی بزرگ و استراتژیست بود که همه او را به شجاعت می شناختند. مقام معظم رهبری درباره او گفت که سردار سلیمانی نه با این جناح بود و نه علیه جناح دیگری بود. با همه نیروهای انقلاب کار می کرد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید به آینده ایران به صورت جدی بیندیشیم و آینده کشور را فدای مسائل مقطعی نکنیم، اظهار داشت: در آخرین جلسه ای که با سردار سلیمانی داشتم و یک مقام عالی رتبه امنیتی کشور نیز در آن جلسه حضور داشت، موضوع حل یک مسئله سیاسی مهم کشور مطرح بود.

وی افزود: در آن جلسه به راهکارها و تفاهم هایی رسیدیم و قرار شد که این راهکارها را دنبال کنیم که متاسفانه این اتفاق ناگوار رخ داد و شهید سلیمانی از بین ما رفت.

دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه همه باید ‌همبستگی ملی را قدر بدانیم و به فکر احیای جامعه داغدیده و نگران باشیم،‌ گفت: مثل هاشمی به تعادل سیاسی فکر کنیم و مثل سلیمانی با مردم صادق باشیم، از تهدیدها فرصت بسازیم و بدانیم که جامعه اگر حس کند که صداقت داریم و به اشتباهات و خطاها توجه می‌کنیم به کمک ما می‌آیند.

سومین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، پنج شنبه صبح با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهوری، رضا اردکانیان وزیر نیرو، پیروز حناچی شهردار تهران، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره)، اعضای خانواده، شخصیت های دولتی، مذهبی، سیاسی، دیپلمات‌های خارجی و جمعی از علاقه‌مندان در محل اجلاس سران برگزار شد.

گزارش تصویری 1

گزارش تصویری 2

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
22 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.