رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه آیا تخریب و تضعیف حوزه ها در تریبون های عمومی، آن هم به ادعاهای دروغ تقویت نظام است، گفت: تخریب حوزه ها تخریب این انقلاب و نظام است.

به گزارش جماران، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی یکشنبه شب در مراسم رونمایی ۷۵ عنوان کتاب جدید مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و تجلیل از ممتازین علمی و پژوهشگران برتر این مرکز ضمن تبریک ولادت امام حسن عسگری(ع) به وفات حضرت معصومه(س) نیز اشاره کرد و گفت: این همه برکات در حوزه های علمیه از وجود این بانوی مکرم است.

او گفت: از همه مجموعه هایی که در این مرکز فعالیت دارند کمال تشکر را داریم که با عنایت ائمه(ع) توانستند موفقیت هایی را حاصل نمایند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: گرچه همه حیات ائمه برجسته است اما در زندگی امام حسن عسگری(ع) بخشی که برجسته تر می باشد این است که تکلیف شیعه را در زمان غیبت کامل بیان کردند.

او بیان کرد: نسبت به رجوع مردم به علما و نسبت به اینکه علمای شیعه چه وظایفی در زمان غیبت دارند از صدر اسلام مسائلی وجود داشته؛ مثلا امام صادق(ع) می فرماید: «ینظران الی من کان منکم ممن قد روی حدیثنا و نظر فی حلالنا و حرامنا، و عرف احکامنا فانی قد جعلته علیکم حاکما…» که این از روایات بسیار مهم است و اساس روحانیت شیعه و حوزه های علمیه در چنین تعابیری نهفته است.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه امام حسن عسگری(ع) نسبت به رجوع مردم و علمای شیعه در زمان غیبت تعابیری داشتند افزود: روایات دیگری که امام حسن عسگری(ع) از والد مکرم خود امام هادی(ع) نقل می فرمایند این است که اگر در زمان غیبت حجت ما علمایی که داعی به خدا و دال بر خدا و دین خدا هستند، نبودند و نباشند همه به سمت ارتداد می رفتند که این معنایش این است حافظ دین منحصر به این گروه است.

او ادامه داد: راه همین است که انسان بتواند بر قرآن و سنت احاطه و تسلط پیدا کند و این راهی است که در حوزه های علمیه وجود دارد و راهی نیست که متضمن چنین معارف و منابعی و برنامه هایی باشد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ابراز داشت: ائمه ما به خصوص امام عسگری(ع) مکرر بر اینکه علما، حوزه های علمیه، مراجع و فقها در زمان غیبت حافظان و نگهبانان دین هستند، تأکید نمودند و مردم باید به اینها مراجعه کنند و این از دستورات ائمه است.

او گفت: در طول بیش از هزار سال زمان غیبت این امر محقق شده و هرزمانی در هر عصری علمای آن دین را کاملا حفظ کردند و به امانت به نسل های آینده منتقل نمودند و هر زمانی نیز کامل تر از قبل بوده و لذا تاریخ نشان می دهد حوزه ها دنبال این بودند که خدمت بیشتر را به مردم و دین داشته باشند.

آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد:  امروز ما اگر بخواهیم با نگاه منصفانه در حوزه های علمیه صحبت کنیم، حوزه بسیار خدمات فراوانی را در مسائل علمی و پژوهشی به بشریت ارائه کرده است.

او خاطرنشان کرد: امروز حوزه علمیه قم مطالب و تحقیقات زیادی برای ارائه دارد و دست ما خالی نیست و در مسائل پزشکی ، رسانه ای، فقه های مضاف و بسیاری مسائل پژوهش داشته است؛ در همین مرکز عمیق ترین مباحث در باب وهابیت و سلفی گری در حوزه های علمیه مطرح شد و ۱۲ جلد در مورد سلفی گری که به زبان انگیلیسی هم ترجمه شده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: با این همه خدمات چرا بعضی ها چشم خود را می بندد و ناجوانمردانه به حوزه های  علمیه حمله می کنند، آیا این دلسوزی برای انقلاب و اسلام است؟ آیا نگاه منصفانه است که بدون اطلاع از تحقیقات و پژوهش هایی که در حوزه انجام شده قضاوت کنند؟

او تصریح  کرد: آیا این خدمت به انقلاب است که چشم خود را ببندیم و بگوییم حوزه در این ۴۰ سال چه کار مفیدی کرده؟ و آیا این تدین، عقل و انصاف است ؟ باید به حوزه ها بیایید و این فعالیت های آنها را ببینید بعد داد و فریاد کنید آن هم از تریبون هایی که امانت در نزد شما هست.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه علما طبق دستور اسلام و ائمه در هر زمانی به وظایف خود عمل کردند منتها هر گروهی به اندازه وسع خودش افزود: در مورد حوزه ها منصفانه قضاوت کنیم البته مشکل حوزه این است تا حالا نتوانسته این زحمات و تحقیقات و فعالیت های خود را به جامعه ارائه دهند به گونه ای که از حوزه علمیه قم حوزه علمیه نجف هم خبر ندارد تا چه برسد به حوزه های داخل اهل سنت و دانشگاه های غربی و لذا باید مسؤلین نظام به حوزه ها بیاییند. 

او عنوان کرد: نمی خواهیم ادعا کنیم آنچه باید بشود شده، امروز محققان برجسته ای داریم که آثار آنان در آینده منتشر خواهد شد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه حوزه میراث ائمه معصومین است و نباید حوزه ها را تضعیف کرد گفت: تخریب حوزه ها تخریب این انقلاب و نظام است، آیا تخریب و تضعیف حوزه ها در تریبون های عمومی، آن هم به ادعاهای دروغ تقویت نظام است؟ این حرف ها ضربه به شیعه و اسلام است.

او به توفیقات بسیار زیاد حوزه ها اشاره کرد و افزود:  این صدای ما برسد به بیرون از قم و به مراکزی که دنبال تضعیف اند و بدانند کور خوانده اند چرا که حوزه را نمی توانند خاموش کنند حوزه متقوم به اموری است که به برکت علم و معنویت، درایت، بصیرت و سیاسیت دارد حرکت می کند و اینگونه نیست از حرف های عده ای کارخود را متوقف کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.