رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون از افزایش قیمت 5 برابری ظروف یکبار مصرف خبر داد و گفت: پتروشیمی ها مواد اولیه مورد نیاز را تامین نمی کنند و نظارتی بر کار آنها نیست.

به گزارش جماران؛ دست اندرکاران بازار ظروف یکبار مصرف از عرضه ناکافی این محصولات در ایام محرم شکایت دارند و می گویند نبود نظارت سبب شده هم پتروشیمی ها مواد اولیه صنایع را تامین نکنند و هم قیمت ها تحت کنترل نباشد.

این روزها با توجه به فرارسیدن ایام محرم، استفاده از ظروف یکبار مصرف در هیات ها و تکایای مذهبی افزایش قابل توجهی یافته است، اما به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون نه تنها نظارتی بر بازار و قیمت ها نیست، بلکه با کمبود کالا نیز مواجه هستیم. 

«سید رحیم مقیمی اصلی» از افزایش قیمت 5 برابری ظروف یکبار مصرف خبر داد و گفت: پتروشیمی ها مواد اولیه مورد نیاز را تامین نمی کنند و نظارتی بر کار آنها نیست.

وی افزود: به طور سنتی در اعیاد و سوگواری های مذهبی تقاضا برای ظروف یکبار مصرف افزایش می یابد و اما هنوز می بینیم که مشکلات در تولید ظروف یکبار مصرف به قوت خود پابرجاست.

مقیمی اصل افزود: با توجه به حضور میلیونی زائران ایرانی در راهپیمایی اربعین حسینی، حتی اگر 2 وعده غذا برای آنها در نظر بگیریم فقط در آن ایام به حدود 24 میلیون ظرف یکبار مصرف نیاز داریم که اگر فکری برای آن نکنیم با مشکل مواجه می شویم. 

رئیس اتحادیه پلاستیک و نایلون با گلایه از سودجویی پتروشیمی ها گفت: مقصر اصلی وضع موجود، پتروشیمی ها هستند زیرا 60 تا 70 درصد تولیدات خود را صادر می کنند و از تامین نیاز داخل غافلند.

وی افزود: امسال مواد پتروشیمی چهار تا پنج برابر افزایش قیمت داشت و در عین حال شاهد ناخالصی در این مواد بودیم و در نتیجه ضایعات نیز افزایش یافت. 

مقیمی اصل تاکید کرد: هنگامی می توانیم بازار را کنترل کنیم که مواد مورد نیاز داخل تامین باشد، اما شاهد هستیم که پتروشیمی ها میزان عرضه مواد پایه را در بورس کاهش داده اند. 

** وزارت صنعت نظارت نمی کند 

«حمید صمدی» رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف نیز درباره وضعیت تولید این کالا گفت: هیچ تولیدکننده ای حاضر نیست که تولیدات خود را انبار کند، بلکه می خواهد با فروش محصول هم هزینه خود را تامین کرده و هم تولید جدید را روانه بازار کند. 

وی افزود: مشکل اصلی ما مواد اولیه است زیرا پتروشیمی ها نه تنها مواد اولیه به میزان کافی نمی دهند بلکه قیمت ها را چند برابر افزایش داده اند. 

صمدی تصریح کرد: تقاضای مواد اولیه نسبت به عرضه بالاست و در شهریور ماه امسال پتروشیمی هایی که چند هزار تن سهمیه داشتند، هفته اول با کمترین سهمیه در بورس وارد شدند و هفته دوم نیز تا حدودی این میزان را اصلاح کردند. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف افزود: البته تعدادی تولیدکننده غیرواقعی نیز در بازار تولید این ظروف حضور دارند که مواد اولیه را با قیمت 8500 تومان تهیه می کنند و بعد 14 هزار تومان می فروشند که باید بر این موارد نیز نظارت شود. 

وی ادامه داد: مواد اولیه در بازار موجود است، اما به دلیل نبود نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت ها بالاست؛ البته قرار است از ابتدای مهرماه نظارت های لازم انجام شود تا مواد اولیه به دست تولیدکننده واقعی برسد. 

در ماه های گذشته برای مقابله با آشفتگی بازار پتروشیمی، تلاش هایی برای شناسایی مصرف کنندگان واقعی آغاز شده است که طبق آن، محصولات پتروشیمی به دست تولیدکنندگان واقعی بخش پایین دستی برسد. 

رییس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی پنجم شهریور گفت: سامانه بهین یاب معیار تخصیص سهمیه و خرید متقاضیان مواد اولیه پتروشیمی از بورس کالاست.

«رضا محتشمی پور» افزود: براساس تصمیم جدید کارگروه تنظیم بازار، میزان خرید پارسال متقاضیان مواد اولیه پتروشیمی از بورس کالا در سامانه بهین یاب مشخص است، به این ترتیب سامانه بهین یاب همانند گذشته، ملاک تایید سهمیه خریداران است.

به گفته وی همچنین با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرکت های جدید و آنها که پارسال خرید نداشتند، سهمیه تعلق می گیرد.

براساس مشاهدات میدانی از میدان راه آهن تهران که یکی از مراکز اصلی توزیع مستقیم ظروف یکبار مصرف است، بسته 500 تایی لیوان یکبار مصرف 30 هزار تومان، بشقاب 6 تایی 4500 تومان، قاشق صدتایی 30 هزار تومان است. 

همچنین «کاسه بدون در» دانه ای 250 تومان و «کاسه در دار» 950 تومان به خریداران عرضه می شود.

ظروف آلومینیومی تک پرسی 500 تایی 460 هزار تومان، ظرف‌های 2 کیلو و 700 گرمی در دار به قیمت 2500 تومان و نوع بدون در 2 هزار تومان فروخته شده و ظرف 2.5 کیلویی در دار 2 هزار تومان و بدون در سه هزار تومان فروخته می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.