عبدالرضا مهدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بدنبال زلزله اخیر که در شهرستان ایوان نیز بوقوع پیوست در اثر تغییر در وضع چشمه ها و چاهها بر اثر ارتعاش در مجاری زیرزمینی تغییراتی بوجود آمد و بسیاری از چشمه های خشک و بی آب از جمله چشمه ونیت جوشیدند.
وی افزود: تغییر چشمه ها از جمله چشمه ونیت که نتیجه عملکرد گسل ها بر اثر فعالیت لایه های درون زمین است و باعث افزایش یا کاهش آبدهی چشمه ها می شود که نمونه مذکور در شهرستان ایوان هم در این راستا قابل تفسیر است.
مهدیان یادآور شد: هنگام زلزله طبقات زمین جابجا شده ممکن است چشمه های جدید ایجاد شود یا به علت لغزش های زمین ممکن است مجاری قدیمی آب بسته شود و در جائی دیگر جاری شود یا طبقات نفوذ ناپذیری که طبقات آبدار روی آنها قرار دارد شکاف بردارد و آب به اعماق زمین رفته و موجب خشکیدن چشمه ها شود.
معاون فرماندار ایوان با بیان اینکه زمین لرزه قابل پیش بینی نیست، گفت: زلزله هر چند قابل پیش بینی نیست اما قابل پیشگیری است چرا که آثار و تبعات زمین لرزه بیشتر از خود این واقعه خطرآفرین و خسارت زاست و باید با رعایت توصیه های ایمنی با آن کنار آمد.
مهدیان با اشاره به طبیعی و ذاتی بودن زمین لرزه افزود: زمین لرزه بعنوان یک پدیده طبیعی و اجتناب ناپذیر در مناطق دارای استعداد قابل پیش بینی است و با آگاهی فردی و گروهی، رعایت اصول فنی و ایمنی، حفظ آرامش، عدم توجه به شایعات و گفته های غیرعلمی و توجه به توصیه های کلی منتشر شده از طریق رسانه ها و کارشناسان میتوان خسارت ناشی از آن را کاهش داد.
این کارشناس ارشد زمین شناسی تاکید کرد: زمین لرزه اخیر در منطقه حاصل حرکات و فعل و انفعالات درون زمین بوده و کانون اصلی آن منطقه ازگله با 7.3 ریشتر است که همه منطقه را تحت تاثیر قرار داد و احتمال وقوع زمین لرزه به این بزرگی ضعیف است.
زمین لرزه 7،3 ریشتری 21 آبان ماه در استان کرمانشاه بیش از 440 کشته و افزون بر 9 هزار زخمی برجاست گذاشت و خسارت های سنگینی به منازل مسکونی و تاسیسات زیرزمینی در برخی شهرستان های این استان وارد کرد.
7180/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.