دکتر راضی ناصری فر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه جلوگیری از ورود بیماری های عفونی و واگیر به کشور از مهمترین اهداف وزارت بهداشت است، افزود: زائران اربعین در زمان بازگشت از عراق در گیت های ورودی به مرز مهران توسط نیروهای مبارزه با بیماری های دانشگاه مورد غربالگری بیماری های عفونی قرار می گیرند.
وی یادآور شد: ر این راستا 20 تیم سیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام به صورت شبانه روزی در مرز مهران و دیگر مسیرهای ورودی به استان، کار غربالگری تب سنجی زائران اربعین را انجام می دهند.
وی تاکید کرد: افرادیکه پس از بازگشت از این سفر معنوی دچار تب بالا باشند، به مسیر دیگری هدایت شده و فرآیند درمانی روی آنها انجام می شود تا ضمن اطمینان از سلامت این زائران از ورود هرگونه عوامل بیماری زا به داخل کشور جلوگیری شود.

**جمع آوری پنج تن مواد غذایی فاسد در مسیر تردد زائران اربعین
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: پنج هزار و 228 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته از فروشگاه ها و مراکز عرضه مواد غذایی مسیر تردد زائران اربعین در ایلام توسط بازرسان بهداشت محیط جمع آوری شد.
دکتر ناصری فر اظهار کرد: این میزان مواد غذایی غیرقابل مصرف به منظور حفظ سلامتی مردم و جلوگیری از فروش و عرضه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته از ابتدای سفر زائران اربعین تا 20 آبان جمع آوری شده است.
وی یادآور شد: به منظور حفظ سلامت مواد غذایی مورد مصرف زائران، در این مدت چهار هزار و 800 مورد بازدید از اماکن و مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و 590 مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی و مواد غذایی توسط کارشناسان بهداشت محیط در مناطق مختلف استان خصوصا شهرستان مهران انجام شده است.
وی تاکید کرد: همچنین به منظور اطمینان از در دسترس بودن آب شرب سالم و بهداشتی برای زائران، یک هزار و 726 مورد کلرسنجی آب نیز در مناطق مختلف استان انجام شده است.

**ویزیت بیش از 40 هزار نفر از زائران اربعین
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در این مدت همچنین در مراکز بهداشتی و درمانی 40 هزار و 237 نفر از زائران مورد ویزیت قرار گرفته به یک هزار و 854 نفر از زائران نیز مشاوره های مادر و کودک ارائه شده و کارشناسان سلامت روان و تغذیه نیز آماده ارائه مشاوره به رائران در گیت های ورودی به استان هستد.
وی با بیان اینکه آموزش ها و توصیه های بهداشتی چهره به چهره به 49 هزار و 878 زائر ارائه شده است، تاکید کرد: هدف از ارائه این آموزش ها، انتقال پیام های بهداشتی به زائران با هدف پیشگیری از شیوع و بروز بیماری هاست.
وی یاداور شد: همچنین در این مدت 81 هزار و 304 بروشور آموزشی، سی دی و نرم افزار در اتوبوس های حامل زائران به منظور ارتقا وضعیت بهداشت و رعایت آن و همچنین بالا بردن سطح آگاهی در بین زائران توسط کارشناسان بهداشتی توزیع شده است.
به گزارش ایرنا، خروجی مرزی مهران در جنوب باختری و فاصله 90 کیلومتری شهر ایلام کانون اصلی آمد و شد گردشگران مذهبی کشورهای عراق و ایران است.
امنیت بالا و نزدیکی به شهرها و مکان های مقدس و بغداد پایتخت عراق از مهم ترین عوامل استقبال و انتخاب مهران به عنوان گذرگاه زائران عتبات عالیات عراق و ایران است.
مرز بین المللی مهران به عنوان قدمگاه زائران عتبات عالیات از ابتدای ماه صفر تاکنون میزبان بیش از 54 درصد زائران اربعین بوده و بیش از یک میلیون نفر از این مرز به عراق سفر کردند.
بر اساس تجربه سال های گذشته تعدادی از زائران 2 مرز شلمچه و چذابه نیز مرز مهران را برای بازگشت خود به کشور انتخاب می کنند و برآورد می شود حدود 60 درصد زائران ار طریق مرز مهران به کشور بازگردند.
خبرنگار: معصومه امیدی**انتشار دهنده: شهریار حیدری فر
6032/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.