به گزارش ایرنا، کشاورزان و باغداران شهرستان های خمینی شهر، فلاورجان، نجف آباد و مبارکه برای تعیین وضعیت حقابه خود به منظور آبیاری باغات این منطقه، امروز در مقابل شرکت آب منطقه ای اصفهان جمع شدند.
روز گذشته نیز بالغ بر 200 نفر از کشاورزان و باغداران غرب استان با حضور مقابل شرکت آب منطقه ای، حقابه خود را مطالبه کردند.
پیشتر مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان گفته بود: بدلیل کاهش شدید منابع آبی در بهار و تابستان امسال نه تنها امکان توزیع آب کشاورزی در شرق و غرب استان وجود ندارد، بلکه برای نخستین بار در طول تاریخ، آب زاینده رود به باغ ها هم تعلق نمی گیرد.
مسعود میرمحمد صادقی افزوده بود: با این حال، تمهیداتی برای به حداقل رساندن خسارت وارده شده به باغ ها و زنده نگه داشتن درختان اندیشیده شده است.
استاندار اصفهان نیز روز گذشته(شنبه) با اشاره به اجرای طرح آبیاری باغ ها به منظور جلوگیری از خشک شدن درختان بوسیله تانکر گفت: این طرح در شهرستان هایی نظیر مبارکه، فلاورجان، خمینی شهر و شهر قهدریجان انجام می شود.
وی گفت: هزینه آب یک تانکر با ظرفیت 10 مترمکعب حدود 250 هزار تومان است و این مبلغ نشان می دهد که مساله آب، موضوعی حیاتی و با ارزش است زیرا دیگر از آب مجانی زاینده رود خبری نیست.
روز گذشته معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: با توجه به کاهش چشمگیر منابع آبی استان، طرح انتقال سیار آب برای آبیاری باغ ها در دستور کار شرکت آب منطقه ای اصفهان قرار گرفته است.
حسن ساسانی یکی از خواسته های باغداران را با توجه به افزایش قیمت کرایه حمل آب از سوی مالکان تانکرها، رسیدگی به این موضوع از سوی مسئولان عنوان کرد.
معاون شرکت آب منطقه ای اصفهان، رها سازی آب زاینده رود تا سد نکو آباد شهرستان مبارکه به منظور آبیاری باغ ها را از دیگر خواسته های باغداران اعلام کرد و گفت: هرگونه تصمیم گیری برای رهاسازی آب در بستر رودخانه باید از سوی شورای هماهنگی حوضه زاینده رود انجام شود و در اختیار شرکت آب منطقه ای اصفهان نیست.
به گزارش ایرنا، زاینده رود در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است، به گونه ای که در پائین دست بخصوص در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای اصفهان، میزان ذخیره سد زاینده رود هم اکنون به کمترین میزان خود در 50 سال اخیر رسیده است و امکان بازگشایی این رودخانه و توزیع آب کشاورزی در سال زراعی جاری وجود ندارد.
میزان بارش ها و آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود بیانگر شرایط نامطلوب در فلات مرکزی ایران بویژه استان اصفهان است.
/6027/6994
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.