به گزارش خبرنگار ایرنا، تجمع کنندگان روز دوشنبه با حضور در محل یک حلقه چاه در حال حفر از سوی اداره آب و فاضلاب واقع در جنوب غرب اردستان (در کنار دانشگاه آزاد) این امر را موجب لطمه وارد شدن به قنات 2 طبقه مون عنوان کردند.
تجمع کنندگان مدعی شدند که حفر این چاه منجر به لطمه وارد آمدن به آب قنات 2 طبقه مون می شود که آب کشاورزی اهالی مون و بخشی از آب روستای تلک آباد در دهستان گرمسیر اردستان را تامین می کند.
این چاه در حال حفر 13 متری که به گفته پیمانکار قرار بود تا عمق 170 متر حفاری شود، از سوی معترضان با خاک و سنگ پر شده است.
محمدرضا صدوقی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان در پاسخ به پرسشی در مورد ادعای اهالی مبنی بر احتمال وارد شدن آسیب به این قنات 2 طبقه تاریخی گفت: این موضوع در حال بررسی کارشناسی است و در صورتی که چاه در حوزه آبریز این قنات باشد، از حفر آن جلو گیری می شود.
مدیر اداره آب و فاضلاب شهرستان اردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه عنوان کرد: حفاری صورت گرفته برای این چاه جهت تامین آب آشامیدنی در زمان بحران بود که به دلیل سنگی بودن زمین و نداشتن آب کافی به محل دیگری منتقل خواهد شد و از روز گذشته نیز عملیات حفاری تعطیل شده است.
سید عباس شریعتمدار تصریح کرد: با توجه به کمبود آب در سد زاینده رود و کاهش سهمیه آب ورودی از اصفهان به اردستان، باید چاه های ذخیره برای زمان بحران در این شهرستان حفر شود تا در زمان اوج مصرف در فصل تابستان مشکلاتی مانند قطعی آب پیش نیاید.
وی با اشاره به وجود بیش از هفت هزار و 500 مشترک آب در اردستان افزود: هم اکنون افزون بر 75 درصد آب مصرفی شهرستان از یک حلقه چاه عمیق و نزدیک به 25 درصد از اصفهان تامین می شود.
مدیر اداره منابع آب شهرستان اردستان نیز در این زمینه بیان کرد: محل حفر چاه در حوزه آبریز قنات 2 طبقه قرار نداشته و بیش از 600 متر با آن فاصله دارد.
محمدرضا سلیمی افزود: این محل فاقد آب کافی بوده و چاه باید در شمال شهر اردستان حفر می شد تا با پمپاژ آب به داخل شهر انتقال می یافت.
پیش تر معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان در گفت و گو با ایرنا عنوان کرده بود که میزان بارش در حوضه آبریز زاینده رود نسبت به سال گذشته 52 درصد کاهش یافته و این میزان نسبت به بلندمدت نزدیک به 82 درصد کمتر بود.
کاهش بارش ها و خشکسالی منجر به کاهش ورودی آب شهرهای مجاور اصفهان به میزان سهمیه تخصیصی از زاینده رود شده تا ناچار به تامین آب آشامیدنی مورد نیاز از منابع محلی باشند.
به گزارش ایرنا، قنات مون اردستان سال 1382 در فهرست اثرهای تاریخی ملی و سال 1395 در فهرست میراث جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) به ثبت رسیده است.
این قنات از شاهکارهای بی مانند آبرسانی دست ساز بشر است که برای بیش از 2 هزار سال 2 رشته قنات با چاه‌های مشترک به صورت موازی و از روی هم عبور کرده و بخشی از زمین های شهرستان اردستان را سیراب می‌کند.
اردستان با جمعیت افزون بر 42 هزار نفر در فاصله 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع می باشد.
7431/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.