به گزارش ایرنا، این روزنامه روز سه شنبه در این باره نوشت: طرح نوسازی بافت های فرسوده شهری پنجشنبه گذشته در 9 استان از جمله اصفهان آغاز شد. طرحی که به گفته رییس جمهور اولویت آن، ایجاد 250 هزار شغل و خانه دار شدن آسان جوانان بوده است.
زاینده رود در ادامه گزارش خود آورده است: این در حالی است که رییس کل بانک مرکزی نیز عنوان می کند نرخ تسهیلات این طرح با دستور رییس جمهور به 6 درصد کاهش پیدا خواهد کرد و وزیر راه و شهرسازی، بهبود زندگی 6 میلیون خانوار را با اجرای این طرح میسر می داند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی برنامه ملی بازآفرینی شهری را ضمن بازسازی مناطق فرسوده، طرحی نو برای تامین مسکن، از جمله برای خانه اولی‌ها عنوان کرد و با بیان اینکه دولت فروش سریع 50 درصد واحدهای ایجاد شده در طرح بازآفرینی را تضمین می‌کند، تاکید کرد: ساختمان‌هایی که تحویل مردم می‌شود باید در برابر زلزله حداقل5/7 ریشتری مقاوم باشند.
مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور محسوب می شود که به لحاظ داشتن ارتباط گسترده با سایر حوزه های اقتصادی و رابطه مستقیم با زندگی مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اما در حال حاضر در این بخش مهم مشکلات گسترده ای به وجود آمده که آن را با بحران روبه رو کرده؛ به همین منظور توجه ویژه ای را از سوی دولت به سمت خود معطوف کرده است.
ارائه وام های بلند مدت با سودهای کم، از مهم ترین وعده هایی بود که در این طرح به شهروندان شرکت کننده در طرح نوسازی بافت های فرسوده شهری داده شد، وعده ای که سهم بانک ها در تحقق آن بیش از سایر ارگان ها و سازمان ها به چشم می خورد و در این بین سابقه بانک‌ها در همراهی با چنین طرح هایی آنچنان درخشان به نظر نمی‌رسد. شاید این بار با دستور مستقیم ریاست جمهوری شاهد روندی تازه باشیم.
در حالی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند سهم بخش خصوصی در رونق اقتصاد در هر زمینه ای بی بدیل است و دخالت مستقیم دولت در ساختمان سازی موجب می شود تا بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این بازار تمایلی نشان ندهد، این امر به رکود در بازار مسکن دامن خواهد زد. از سوی دیگر دولت پول چندانی ندارد، به همین دلیل در مرحله اول تصمیم گرفته زمین های خود در بافت‌های فرسوده را در اختیار بخش خصوصی بگذارد تا توسعه گران بر اساس مدل تضمین سرمایه‌ای که شرکت عمران و بهسازی طراحی کرده، پروژه‌ها را پیش ببرند.
یکی از چالش‌های این طرح، تردید توسعه گران برای بازگشت سرمایه است. با این حال یافتن راه حل مشکلات هر طرح ممکن است پس از ورود به اجرا خود را نشان دهد و برای رفع موانع چاره اندیشی شود که می توان برای سایر بخش‌ها نیز راه‌حل‌های مناسبی تدارک دید تا بخش خصوصی نسبت به سرمایه‌گذاری در بزرگ ترین پروژه نوسازی تاریخ ایران آستین‌ها را بالا بزند. این در حالی است که در استانی همچون اصفهان با تمام پتانسیل ها و ظرفیت های موجود، قوانین دست و پاگیر سرمایه گذاری منجر به فرار سرمایه از اصفهان شده است و فعالان اقتصادی اصفهان دلسرد شده اند. در این میان ابتدا باید در جهت ایجاد انگیزه و اطمینان و اشتیاق در سرمایه گذاران تمام دوراندیشی های لازم صورت گیرد قبل از آنکه دوباره غافلگیر شویم.
8114/ 2093 ** خبرنگار: امیر حسین اکبری ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.