دکتر ' شهرام موحدی ' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: این کانون های آلوده به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان های گلپایگان، نجف آباد، خمینی شهر و کاشان از آذر امسال با آغاز موج دوم آنفولانزای فوق حاد پرندگان در این استان شناسایی شدند.
وی افزود: شهرستان گلپایگان با توجه به داشتن پرورش دهندگان غیرمجاز در زمینه پرورش مرغ با 12 کانون، بیشترین درگیری را با این بیماری داشته است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: در پی شیوع آلوده شدن در کانون های یاد شده حدود 100 کارگر شاغل در مرغداری ها شغل خود را از دست داده اند.
وی درباره میزان خسارت های وارد شده به مرغداری ها و مراکز پرورش طیور این استان در پی شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: تا این لحظه میزان خسارت صنعت مرغداری استان اصفهان از این بیماری 60 میلیارد تومان برآورد شده است.
موحدی بابیان اینکه تاکنون 700 هزار قطعه پرنده در کانون های آلوده شناسایی شده، معدوم شده است اظهار کرد: به همین دلیل باید یک میلیارد و 500 هزار تومان خسارت به مرغداران پرداخت شود.
وی با بیان اینکه بیمه طیور جزو بیمه های اجباری است گفت: پرورش دهندگان مرغ باید طیور خود را بیمه کنند تا در مواقع بروز خسارت با مشکل مواجه نشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهارکرد: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به عنوان اپیدمی بین المللی هم اکنون در 60 کشور دنیا گزارش شده و همه کشورهای اروپایی به غیر از نروژ درگیر این بیماری هستند.
موحدی با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای مدیریت بحران و ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور 20 دستگاه برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مسئول هستند، افزود: تنها 20 درصد امکانات کنترل بیماری در اختیار دامپزشکی است و 80 درصد دیگر خارج از حوزه این مجموعه است.
وی افزود: دستگاه ها و اداراتی نظیر جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، راهداری، استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، دادستانی ، راه و شهرسازی و سایر دستگاههای مرتبط باید در کنترل و مقابله با این بیماری همکاری کنند.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8 ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است.
اولین بار گزارش‌های رسمی مسئولان دولتی چند کشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی در باره همه‌گیری ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ( H5N8 ) در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE)داده شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود اعلام کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N8 است.
از زمان ارائه نخستین گزارش‌های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه آن تنها به صورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد بطوری که در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان به رغم اینکه شیوع آن بشدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.
در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده ‌است.
ت 7150 / 2093 ** خبرنگار: علی نعمانی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.