مهلت قانونی تبلیغات نامزدها که درساعت ۸  صبح امروز به پایان رسید، آن همه جنب و جوش دلچسب اکنون جای خود را به وفاق داده تا طلوع سپیده دم روز جمعه، آغازی روشن برای سرور ملی ایرانیان باشد.

شور انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت همه جای استان اصفهان را فرا گرفته بود و نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنها با استفاده از روش‌های مختلف برای جذب آرای مردم تلاش کردند و از روش‌های سنتی مانند سخنرانی و حضور در مساجد شهرها و روستاها گرفته تا استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی چون راه اندازی کانال‌های تلگرامی، که هرکدام در قشر خاصی تأثیرگذار است.در استان اصفهان، زمزمه‌های انتخابات در محافل، مجالس، رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و در میان خانواده‌ها از مدت ها قبل آغاز شده بود و در روزهای گذشته به اوج خود رسید.

به اعتقاد کارشناسان، رای دادن نوعی سهیم شدن در امور اجتماعی و سیاسی جامعه است که می‌تواند یاری رسان حفظ وحدت و همبستگی ملی باشد، در مقابل، مشارکت نکردن در انتخابات، نوعی بی‌تفاوتی اجتماعی و عمل نکردن به تعهد شهروندی است و مشارکت با امنیت ملی رابطه‌ای همبسته دارد چرا که حضور در انتخابات از فاصله‌گذاری میان مردم و حاکمیت جلوگیری کرده و توطئه دشمنان را برای ایجاد شکاف و گُسل میان مردم و حاکمیت از بین می‌برد.

تحلیلگران سیاسی بر این باورند، جمهوری اسلامی، فرصت‌های ارزشمندی برای تقویت همبستگی ملی، خدمت به مردم و رفع محرومیت‌ها فراهم کرده است، لذا دولت و ملت باید در کنار هم بیش از پیش برای حل مشکلات کشور تلاش کنند که این موضوع وحدت ملی را رقم می‌زند و دشمن را در تحقق اهداف خود ناکام می‌گذارد.

از روزهای پر التهاب اعتراض‌ها و اغتشاش‌های بنزینی تا قیامتی که شهادت سردار دل‌ها خلق کرد، و از انبوه نگرانی‌ها و شوک عظیم پس از شنیدن خبر اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی و ههمهمه‌ها و واکنش‌های سنجیده یا نسنجیده آن روزها که بگذریم، شاید بتوان لختی دریابیم که ما «برای آنکه ایران خانه خوبان شود رنج دوران برده‌ایم».

در سرتاسر این راه پر حادثه، آنچه همواره بر دهان یاوه گویان مهر و بوم می‌شد، شانه‌های به هم پیوسته مردمان ایران زمین است؛ آنجا که خون دل‌ها خوردند اما برای نام ایران و برای سربلندی میهن، لحظه‌ای نگذاشتند جای خالی شانه ای بهانه‌ای شود برای نیشخند اهریمنان.

۴۰ سال، شانه‌ها صف شد تا این راه لبریز از بزنگاه، اکنون در آستانه ورود به دهه پنجاه خود، سربلندتر و مقتدرتر از همیشه بدرخشد.«انتخابات» مهم‌ترین نمود مردمسالاری و برجسته‌ترین نماد جمهوری در نظام اسلامی ایران است که چگونگی برگزاری آن فردا دوم اسفند در تیررس رسانه های جهان قرار می گیرد.

اگرچه هر یک از این ماجراهای مهم  به طور طبیعی در تفکر، تحلیل و نتیجه، موافقان و مخالفانی در همه سطوح اندیشمندان و افکار عمومی پیدا کرده است اما آنچه بر هیچ کس پوشیده نیست همدلی، یکرنگی و مفاهیم ناب دیگری مانند وطن است که سال‌های متمادی در قلب هر ایرانی می‌جوشد تا این راه سخت و پر التهاب همواره پوینده و رهرو داشته باشد.

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استان اصفهان گفت: پایه و اساس جمهوریت و انقلاب نظام ما از طریق صندوق‌های رای تقویت می‌شود.

علی اصغر رفیعی‌نژاد در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در دنیا ثابت شده که بهترین راه برای جابه‌جایی قدرت و استفاده از نخبگان جوانتر و تجربیات آنها از صندوق‌های رای می‌گذرد.

وی با بیان اینکه هر راهی برای استفاده از نُخبگان جامعه غیر از سازوکار انتخاباتی و صندوق‌های رای، به فرجام خوبی نخواهد رسید، افزود:  انتخابات بدون جمهوریت و جمهوریت بدون انتخابات و انتخابات بدون حضور آگاهانه مردم معنا پیدا نمی‌کند.

وی اضافه کرد: به همین دلیل برای حفظ جمهوریت و اسلام و صیانت از ارزش صندوق‌های رای، از مردم درخواست میکنیم تا حضور حداکثری در پای صندوق‌های داشته باشند.

شمارش معکوس برای خلق حماسه  ای دیگر در تاریخ پر افتخار اصفهان آغاز و  اقلام مورد نیاز ۹۰۴ شعبه اخذ رای شهرستان اصفهان در قالب ۲۴ ستاد انتخابات مجلس شورای اسلامی شامل صندوق رای، فرم شمارش آرا، بنر، لوازم‌التحریر و ابزار پلمپ صندوق‌ها توزیع شد.

 شخصیت‌ها، نهادها و سازمان‌های اصفهان در پیام‌های جداگانه‌، مردم این استان را به حضور پرشور در پای صندوق‌های رای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دعوت کردند.

میزان مشارکت مردم این استان در حدود ۴۰ انتخابات مختلف پس از انقلاب بین ۵۱ تا ۷۱.۵ درصد بوده، مشارکت مردم این استان در ۴۰ انتخاباتی که پس از انقلاب برگزار شده، بطور میانگین ۵۸ درصد بوده که نسبت به متوسط کشوری، مناسب است.

مردم استان با آرای خود در روز دوم اسفند از بین ۲۹۳ نامزد انتخاباتی ۲۰ نفر را برای احراز کرسی‌های نمایندگی این استان در مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌کنند.

۱۶ حوزه انتخابیه اصلی و ۵۶ حوزه انتخابیه فرعی برای رای‌گیری از مردم استان پیش بینی شده است.

استاندار اصفهان  نیز از آمادگی این استان برای برگزاری انتخاباتی پرشور و باشکوه با حضور حماسی مردم در روز دوم ماه اسفند خبر داد.

عباس رضایی در گفت و گو با ایرنا با بیان این که ۲ هزار و ۸۳۸ صندوق اخذ رای در استان پیش بینی شد ادامه داد: ۲۲ هزار نفر عوامل اجرایی، دست کم ۱۴ تا ۱۷ هزار نفر عوامل نظارتی و ۹ هزار  نفر از نیروهای نظامی و انتظامی برای برقراری امنیت انتخابات در این دوره از انتخابات حضور دارند.

استاندار اصفهان تصریح کرد: همه عوامل برگزار کننده انتخابات اعم از نیروهای اجرایی، نظارتی، نمایندگان فرماندار، بازرسان و کاربران دستگاههای احراز هویت طی دوره‌های مجزا آموزش‌های مهارتی و قانونی را دیدند.

وی اظهار امیدواری کرد با همدلی و هماهنگی مردم، دستگاههای اجرایی و نامزدهای این دوره از انتخابات شاهد یک رقابت سالم در استان خواهیم بود.
رضایی تصریح کرد: تمام تلاش استان مراقبت از حق الناس، رعایت مر قانون و برگزاری انتخاباتی سالم است.

استاندار اصفهان بیان کرد: برای مجموعه استانداری اصفهان مهم نیست چه کسی از صندوق رای بیرون می‌آید و مردم مطمئن باشند هر کسی که مردم به او رای دهند برای ما محترم خواهد بود.

رضایی اضافه کرد: تلاش مجموعه استان، هیات‌های اجرایی و نظارت بر آن است که حق الناس صد در صد رعایت شود.

فرایند ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکهزار و ۲۴۲ داوطلب از استان اصفهان ثبت‌نام کردند که این تعداد نسبت به دوره قبلی انتخابات مجلس افزایش یافت به‌ طوری که تعداد داوطلبان دوره دهم مجلس در این خطه یک هزار و ۱۵ نفر بود.

گام بعدی بررسی سوابق داوطلبان از طریق هیات‌های اجرایی مراجع چهارگانه بود که  ۱۷ تا ۲۱ آذرماه  امسال صورت گرفت.در این زمان ۱۹۶ نفر از داوطلبان قبل از شروع رسیدگی به صلاحیت‌ها، انصراف دادند.

سپس از هزار و ۲۴۲ شرکت کننده از استان ۳۷۲ نفر در مرحله اول مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفتند. بیشترین تعداد نامزدهای انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه شهرستان اصفهان شامل ۱۳۴ نفر (۱۵ زن و ۱۱۹ مرد) و پس از آن کاشان و آران و بیدگل با ۲۹ نفر (چهار زن و ۲۵ مرد) است.

نزدیک به ۶۰ هزار نفر  در امر برگزاری انتخابات در استان اصفهان همکاری دارند و تعداد ۲ هزار و ۸۳۶ شعبه اخذ رای به‌صورت قطعی و با تایید هیات‌های اجرایی در استان آرای شرکت‌کنندگان در انتخابات را اخذ می‌کنند.

حوزه انتخابیه اصفهان به مرکزیت اصفهان دارای پنج کرسی است و مردم این شهرستان باید از بین نامزدها پنج تَن را به نمایندگی خود برای حضور در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند بعلاوه نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران.
اما در سایر حوزه‌های انتخابیه استان یک نفر انتخاب خواهد شد که به ترتیب "اردستان" به مرکزیت "اردستان، شاهین شهر، میمه و بُرخوار" به مرکزیت "شاهین شهر"، "خمینی شهر" به مرکزیت "خمینی شهر"، "سمیرم " به مرکزیت "سمیرم" ، "شهرضا و دهاقان" به مرکزیت "شهرضا"، "فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت" به مرکزیت "داران"، "فلاورجان" به مرکزیت "فلاورجان"، "کاشان و آران و بیدگل "به مرکزیت "کاشان"، "گلپایگان و خوانسار" به مرکزیت"گلپایگان"، "لنجان"به مرکزیت "زرین شهر"، "مبارکه "به مرکزیت "مبارکه" ، "نایین  و خور و بیابانک "به مرکزیت "نایین" ، "نجف‌آباد و تیران و کرون "به مرکزیت "نجف‌آباد" و "نطنز و بخش قمصر" به مرکزیت "نطنز" از حوزه‌های دیگر استان اصفهان در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.   
انتخابات پیش رو نخستین انتخابات گام دوم انقلاب است که با شعار «انتخابات ۹۸، گام دوم انقلاب، قانونمداری و بی‌طرفی، انسجام ملی»  برگزار می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.