مهدی ژیانپور روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان افزود: نهاد جهاد دانشگاهی در بخش پزشکی فعالیت‌های گسترده‌ای از جمله تاسیس پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها مانند رویان، ابن سینا، علوم بهداشتی و معتمد و ارایه خدمات از طریق مراکز درمان و مراقبت در منزل و آزمایشگاه طبی انجام داده است.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی در بخش پزشکی در زمینه‌های سلول بنیادی، نانو فناوری و درمان سرطان‌ها فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: این بخش‌های پژوهشی تا کنون عملکرد خوبی داشتند و یکی از آنها یعنی پژوهشکده زیست فناوری رویان در اصفهان، مستقر و دستاوردهای ارزشمندی داشته است.

ژیانپور با بیان اینکه جهاد دانشگاهی، نهادی عمومی و غیر دولتی است، تصریح کرد: بار مالی این نهاد بر دوش دولت نیست و تلاش کرده با ارائه طرح‌های مختلف و بدون حاشیه و دور از هیاهو، برنامه‌های خود را اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه طبی جهاد دانشگاهی اصفهان از سال ۶۳ فعالیت خود را با تعرفه‌های دولتی ارائه می‌کند، خاطرنشان کرد: مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان نیز فعالیت خود را از آبان امسال به‌عنوان دومین استان در کشور پس از تهران آغاز کرد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی اصفهان ادامه داد: این مرکز حدود ۲۰ سال پیش در تهران راه اندازی شد و ما بر اساس سیاست‌های جهاد دانشگاهی و با استفاده از تجربه‌های نخستین مرکز و همچنین با نگاه کیفیت بخشی بیشتر به زندگی مردم، این مرکز را به شکل حقوقی و با اخذ مجوزهای لازم در کلانشهر اصفهان راه‌اندازی کردیم.

ژیانپور با اشاره به اینکه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی اصفهان در ۲ بخش اصلی مطالعات شهری و درمان فعالیت می‌کند، اضافه کرد: از نتایج فعالیت مرکز درمان و مراقبت در منزل نیز در آینده می‌توان برای کارهای پژوهشی استفاده کرد هرچند درآمدزایی حاصل از آن با نگاه به مردم نیست.

مدیر مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان نیز در این نشست گفت: خدماتی مانند نمونه‌گیری، توانبخشی، مراقبت از مادران بعد از زایمان و افراد سالمند در این مرکز در سطح کلانشهر اصفهان ارائه می‌شود و مراقبت از بیماران ترخیص شده از بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) در برنامه‌های آینده قرار دارد.

محمد خادم‌الفقرا، راه ارتباط با این مرکز را شماره تلفن ۳۶۹۳۶ اعلام و اضافه کرد: ارائه خدمات درمان و مراقبت در منزل باعث کاهش اضطراب، هزینه‌ها و ترافیک شهری می‌شود.

وی با اشاره به موضوع عدالت درمانی برای بیماران، توضیح داد: در موارد بسیاری شاهد بستری‌های بی مورد در بیمارستان‌های دولتی هستیم و به همین دلیل وزارت بهداشت به دنبال اجرای این سیاست است که ادامه روند درمان برخی بیماران در منزل انجام شود که این کار برای بیمارستان‌ها مشکلاتی در بخش‌های حقوقی، نیروی انسانی و نظارتی به همراه دارد.

خادم الفقرا ادامه داد: به همین دلیل، تفاهم‌نامه‌هایی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی با مراکز مراقبت در منزل منعقد شد تا آنها با اعمال نظارت صورت گرفته توسط نهادهای مربوطه در این بخش وارد شوند.

وی با اشاره به اینکه سیاست جهاد دانشگاهی نیز ورود به این موضوع بود، خاطرنشان کرد: در این پیوند، مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی با اخذ مجوز از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کار خود را از آبان امسال آغاز کرد.

وی با بیان اینکه محافظت از درخواست کنندگان در برابر درمان‌های غیر قانونی و جلوگیری از هرگونه آزار و اذیت برای ارائه‌دهنده و گیرنده خدمات جزو سیاست‌های این مرکز است، اظهار داشت: از حدود ۴۰۰ درخواستی که در سه ماه گذشته به این مرکز اعلام شده، بیشتر آنها با مشاوره حل و در ۱۵ درصد موارد منجر به ارائه خدمت در منزل شد.

خادم الفقرا با تاکید بر اینکه خدمات این مرکز، اورژانسی نیست، خاطرنشان کرد: ما اگر با درخواست اورژانسی مواجه شدیم آن را به واحد مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گزارش می‌کنیم و از طرفی از اورژانس خواستیم که اگر موارد غیر اورژانسی دارند به ما ارجاع بدهند که این موضوع در حال بررسی است.

مدیر مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان، تعرفه‌های این مرکز را بین دولتی و خیریه‌ها اعلام کرد و گفت: معاونت پرستاری وزارت بهداشت سال گذشته پیشنهاد کرد که ارایه خدمات درمان و مراقبت در منزل زیر پوشش بیمه قرار بگیرد که با توجه به محدودیت‌های مالی فعلی، ممکن است این کار به تعویق بیفتد اما حمایت از اجرای این طرح‌ها برای دولت به صرفه است زیرا بار کاری آن را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه این مرکز دارای بخش تحقیقات و توسعه است، تصریح کرد: این مرکز زیر مجموعه معاونت پژوهشی است و می‌توان از اطلاعات آن برای پژوهش‌ها و رصد مشکلات استفاده کرد.

احمد رسالت مسوول فنی مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان نیز یکی از اهداف راه‌اندازی این مرکز را کاهش ورود بیماران بدون مورد به بیمارستان‌ها عنوان و تاکید کرد: وقتی پزشکی داخل منزل بر بالین بیمار قرار می‌گیرد می تواند با خیالی آسوده، راهنمایی و مشاوره کند.

جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در سال ۱۳۵۹ در دانشگاه اصفهان تشکیل شد و دارای معاونت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و پشتیبانی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.