کمال حیدری روز دوشنبه در آیین معارفه مدیر جدید شبکه بهداشت و درمان اردستان افزود: افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای بخش بهداشت استان اصفهان در چند سال گذشته بازنشسته شدند، در حالی که حتی یک نفر جایگزین نشده  و مسوولیت بر دوش دیگر کارکنان قرار داشته است.

وی بیان کرد: شهرستان‌های خور و بیابانک، اردستان و فریدن را باید بعنوان یک موضوع امنیتی  بیشتر مورد توجه قرار داد و توزیع پزشک برمبنای جمعیت صورت می گیرد که شهرستان های شمال شرقی استان بدلیل مهاجرت از پزشکان کمتری برخوردارند ، همچنین ۱۵ سال است نیروی خدماتی جذب نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: کمبود اعتبار از دیگر چالش‌های اصلی این مجموعه است اما قول داده شده در سال آینده برای بخش بهداشت نیرو استخدام شود که باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: این کمبودها متوجه اردستان نیز هست، هرچند نیروهای شبکه بهداشت با عشق کار می‌کنند و البته برای جبران کمبود نیروی درمانی این شهرستان سه نفر پزشک نیز اختصاص داده شده است.

حیدری از دیگر چالش‌های موجود در شهرستان اردستان را اختلاف‌های محلی و مسایل سیاسی و جناحی دانست و تصریح کرد: این موارد موجب شده تا مردم انتظار داشته باشند، امکانات بیمارستانی و بهداشتی در بخش‌ها و مناطق ایجاد شود که این روش نادرست و نیازمند هزینه، نیروی زیاد و معطل ماندن امکانات است؛ در حالی که باید منابع مدیریت شود.

وی در ادامه به لزوم توسعه پرونده‌های الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: این طرح که در سال‌جاری اجرایی شده، در اصفهان به ۶۰ درصد و در اردستان تا ۹۵ درصد رسیده که بسیار خوب پیش رفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشریح کرد: این طرح از گسترش سرطان روده در ۳۶۵ نفر و سرطان سینه در ۲۵۰ نفر جلوگیری کرده و موجب پیشگیری از هزینه‌های درمانی بسیار بالا شده است.

وی تاکید کرد: جامعه امروز بیشتر از نظر سلامت روان رنج می‌برد که امید می‌رود با برنامه‌ریزی از آن بکاهیم و استان همکاری لازم در توزیع عادلانه امکانات در بخش سلامت را دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان نیز گفت: بخش سلامت محل طرح مسایل سیاسی نیست و با ورود آن در بحث درمان مخالف هستیم.

حسن ذبیحی، کمبود اعتبار و نیرو را از چالش‌های شبکه بهداشت و درمان اردستان برشمرد و افزود: ارتباط با مردم در دستور کار قرار دارد تا با تقویت بیشتر آن، زمینه همدلی فراهم شود.

فرماندار اردستان نیز در این نشست یادآور شد: اردستان سومین شهرستان بزرگ استان اصفهان است که ۸۵ درصد مناطق آن محروم به شمار می‌آید، هرچند ظرفیت‌های زیادی در بخش کشاورزی، زیرساخت، نیروی انسانی، علمی و فرهنگی دارد.

حمیدرضا تاملی، جدی‌ترین مساله اردستان را مهاجرت دانست و با اشاره به جمعیت کم بیشتر روستاها افزود: اقتصاد منطقه بیشتر به کشاورزی متکی است و خشکسالی‌ پی‌درپی و نبود درآمد کافی مهاجرت را به دنبال داشته است اما توجه به بحث آموزش و بهداشت می‌تواند از روند مهاجرت بکاهد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر سالمندی افزون بر ۱۸ درصد جمعیت اردستان و کاهش زاد و ولد به زیر یک دهم درصد، کاهش جمعیت را به دنبال داشته است.

فرماندار اردستان اضافه کرد: مجموعه مشکلات عمومی بخش درمان به درستی قابل ارزیابی نیست و حوزه درمان با توجه به کمبود منابع با چالش روبه‌رو شده و توزیع اعتبارها بر مبنای خط‌کش جمعیت، از دیگر چالش‌های این شهرستان به شمار می‌آید.

وی تصریح کرد: مردم منطقه راهی جز استفاده از خدمات دولتی ندارند و از این رو نیاز به ارایه خدمات بهتری احساس می‌شود و در همین راستا سرکشی به روستاها باید در بازه زمانی کوتاه‌تری صورت گیرد.

تاملی تاکید کرد: اختلاف‌های سیاسی و محلی از گذشته وجود داشته اما خدمات در حوزه سلامت باید کافی و موثر باشد و بر مبنایی عادلانه صورت گیرد؛ از جمله مرکزهای جامع سلامت و خانه‌های بهداشت روستایی شهرستان نیاز به اعتبار بهسازی و نگهداری دارند و از نظر نیروی انسانی هم باید تقویت شوند.

شهرستان ۴۲ هزار نفری اردستان با برخورداری از یک بیمارستان، ۶ مرکز خدمات جامع سلامت و ۲۴ خانه بهداشت روستایی در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.