ابوطالب امینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح‌های  عمده آبخیزداری در استان اصفهان  در ۱۷۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی این خطه در دست اجراست و روی حدود ۴۵۰ هزار هکتار از منابع طبیعی تاثیر می‌گذارد.

وی عملیات آبخیزداری مانند ایجاد سیل بند، جنگلکاری، افزایش پوشش مرتع، حفاظت از منابع طبیعی، قرق عرصه‌ها و حدنگاری(کاداستر) را از جمله طرح‌های مورد اشاره برشمرد و  گفت: تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، کنترل هرزآب‌ها، کاهش فرسایش خاک، توسعه پوشش گیاهی و کنترل سیلاب‌ها مزایا و هدف اجرای آنهاست.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به عملیاتی شدن ۲۸ طرح مذکور در ۱۸ شهرستان افزود: شهرستان‌های خور و بیابانک، کاشان، فریدون‌شهر و سمیرم بیشترین سهم را دارند و در مجموع بالغ بر ۵۵۰ میلیارد ریال برای اجرای تمامی آن‌ها هزینه خواهد شد.

امینی اضافه کرد: اعتبار یاد شده از محل صندوق توسعه ملی تامین می‌شود و تا پایان سال طرح‌های مذکور به اتمام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه ۷۰۰ هزار هکتار طرح مطالعاتی در استان اصفهان وجود دارد، اظهارداشت: برای اجرای تمامی آن‌ها به بیش از ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در صورت تامین اعتبار این نهاد قادر است تا سال ۱۴۰۱ طرح‌ها را به اتمام برساند و آماده بهره‌برداری کند.

 آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌ های لازم برای مدیریت منابع حوزه‌ های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (چهار درصد)، ۶میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است. 
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدون‌شهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم تنوع گونه ای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه‌ای) دارد. 
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است. 
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.