شهین جوانی روز سه شنبه به مناسبت روز جهانی کودک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این رویکرد، برنامه‌ریزی آموزشی همسو با برنامه های پرورشی است زیرا آموزش بدون پرورش معنایی ندارد.

وی، کودک محوری را دارای رویکردی معناگرایانه برای شکوفایی توانایی های شناختی، شخصیتی و اجتماعی کودکان دانست و گفت: این نوع آموزش، رغبت کودکان را مهمترین اصل در فرآیند یادگیری می‌داند زیرا در غیر این صورت با اجبار و دستور نمی‌توان کودک را به وادی کسب علم و تحصیل کشاند.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان اضافه کرد: یکی از دلایل ترک تحصیل، بی‌انگیزه بودن کودکان از شرایط آموزشی است که با این شیوه می‌توان علاوه به جذب بیشتر آنها به پایداری و تداوم تحصیل منجر شود.

وی در نهایت، کودک‌محوری را یک رویکرد تحولی دانست که به دنیای درون کودک می‌پردازد و عواملی که کودک را از مدرسه یا کلاس دور می‌کنند با اجرای این رویکرد مرتفع می‌شود. جوانی یادآور شد: در این راستا راهبری و نظارت بر مدارس ابتدایی، نقش مهمی در بهبود کیفیت فرایند آموزشی و تربیتی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف راهبران آموزشی، تلاش برای افزایش عدالت آموزشی به ویژه در مدارس روستایی است گفت: اگر راهبر آموزشی بتواند در راستای افزایش عدالت آموزشی به خصوص میان دانش آموزان روستایی تلاش کند، یکی از مهمترین دغدغه های آموزش و پرورش که همان انسداد مبادی بی‌سوادی است رفع خواهد شد.

این مسوول، شناسایی دانش آموزان تارک تحصیل و ایجاد امکانات و زمینه آموزش برای آن ها را بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از این دانش آموزان چون در سن کودکی قرار دارند می‌توان با بکارگیری رویکرد کودک‌محور آنها را با فضاهای آموزشی و دانش مانوس کرد.

وی با بیان اینکه در این استان افزون بر پنج میلیون نفری تاکنون چهار هزار و ۸۰۴ دانش آموز بازمانده و تارک از تحصیل شناسایی شدند گفت: از این تعداد یکهزار و ۲۱۹ نفر شامل ۷۰۰ نفر پسر و ۵۱۹ نفر دختر از این تعداد بازمانده از تحصیل (کودکانی که شرایط سنی ورود به پایه اول را دارند ولی متاسفانه وارد آموزش و پرورش نمیشوند) هستند.

جوانی یادآور شد: همچنین سه هزار و ۵۸۵ نفر از این تعداد شامل یکهزار و ۹۶۳ نفر پسر و یکهزار و ۶۲۲ نفر دختر تارک از تحصیل (افرادی که به نوعی وارد سیستم آموزش و پرورش شدند و به دلایلی سیستم را ترک کردند) هستند.

معاون آموزش ابتدایی استان افزود: تاکنون در راستای طرح انسداد مبادی بیسوادی و با هدف شناسایی، جذب و نگهداشت کودکان لازم التعلیم ۶ تا ۱۲ ساله در دوره ابتدایی، موفق به شناسایی یک هزار و ۵۸۰ نفر از تعداد بازماندگان و تارک از تحصیل در استان شدیم.

در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ بیش از۹۲۰ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در پنج هزار و ۳۰۰ آموزشگاه استان اصفهان به تحصیل مشغولند.

در کشور 18 میلیون دانش آموز مقاطع مختلف، تحصیل می کنند.

۶۹۹۴/۶۰۲۶/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.