به گزارش ایرنا، قیام امام حسین (ع) و یارانش در واقعه کربلا، نهضت حق علیه جبهه باطل بود و با شعار عزت اسلامی و هدف حفظ ارزش های راستین دین اسلام شکل گرفت.
صاحبنظران و علمای دینی در طول سال های گذشته این قیام را از ابعاد مختلف مورد تحلیل قرار دادند و از هر یک از رخدادهای این قیام، پیام ها و آموزه های بسیاری را استخراج کرده اند که به الگوهایی برای حرکت‌های اصلاح ‏‌گرایانه و مبارزه با ستم و بی عدالتی و جهاد برای حق تبدیل شده اند.
این پیام ها و آموزه ها مختص و محدود به یک مقطع زمانی یا گوشه‌‏ای از دنیای اسلام نیستند بلکه هریک از آنها با توجه به شرایط روز جوامع می توانند راهگشای بسیاری از مسائل و نیازها باشند.
رییس دانشکده اهل بیت (علیهم السلام) با تاکید بر اینکه پیام های زیادی در قیام عاشورا وجود دارد، گفت : عاشورا عصاره کل پیام های اسلامی و انسانی است.
امیرحسین بانکی پورفرد با بیان اینکه لازم است این پیام ها را از زاویه های جدید نگاه کنیم، افزود : نگاه کردن به نهضت عاشورای حسینی از زاویه ها و روش های پژوهشی جدید، پیام های مستتر در این حرکت انقلابی را بیش از پیش برای ما روشن می سازد.
وی با اشاره به یکی از این ابعاد، گفت: در واقعه کربلا 2 گروه در مقابل یکدیگر قرار داشتند که با وجود دشمنی و اختلافات، مشترکاتی نیز با یکدیگر داشتند.
استاد فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه اصفهان، با بیان اینکه هر 2 گروه در واقعه کربلا، آزار دیدند و رنج بردند، افزود : در روایت هایی که از این واقعه شده به رنج یاران امام حسین(ع) بسیار پرداخته شده اما به مصیبت هایی که لشکر کفر گرفتار آن شدند، چندان پرداخته نشده است.
وی با تاکید براینکه دنیا دار رنج است و هیچ یک از اموال و آنچه در اختیار داریم از آنِ ما نیست، تصریح کرد : انسان در این دنیا تحت هر شرایطی رنج هایی می کشد و در نهایت جان خود را از دست می دهد و چرا این جان و مال را در جهت متعالی خرج نکند.
بانکی پور ادامه داد : زندگی ما انسان ها در این دنیا روزی به پایان می رسد و رنج هایی در طول زندگی خود می کشیم بنابراین بهتر است که این رنج ها در جبهه حق و با عزت و سعادت دنیا و آخرت همراه باشد.
وی یکی از پیام های عاشورا را این دانست که اگر می خواهیم خستگی و رنج دنیا را بکشیم پس در جبهه حق و با معرفت، عزت، محبت و نیت عالی باشد.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به پیام های عاشورا در ابعاد مختلف بیان دا، گفت : یکی از این پیام ها که در عصر حاضر نیز عینیت زیادی دارد مربوط به زمان شناسی است.
حجت الاسلام میثم شریف با تاکید بر اینکه دشمنی با دین، همیشگی است، افزود : این موضوع ربطی به زمان خاصی ندارد اما زمان شناسی ما مسلمانان در برابر آن مهم است.
وی با اشاره به زندگی امامان و معصومان اسلام، خاطرنشان کرد : زندگی امام حسین (ع) و امام حسن(ع) و چگونگی رفتار آنها با دشمنان در دوران حیاتشان، این زمان شناسی را نشان می دهد.
حجت الاسلام شریف اضافه کرد : این زمان شناسی نشان می دهد که چه زمانی انسان باید فریاد بزند، چه زمانی باید به حل اختلافات داخلی بپردازد و چه زمانی در برابر دشمنان بایستد.
وی گفت: ممکن است گروه ها و اقشار مختلف در جامعه باهم اختلاف سلیقه یا عقاید و روش های سیاسی داشته باشند، اما همه مانند اعضای یک خانواده هستیم و باید از زمان شناسی امام حسین (ع) درس بگیریم و وحدت داخلی را در برابر دشمن حفظ کنیم.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان افزود : اگر به واقعه عاشورا نگاهی بیندازیم می بینیم که افرادی مانند حُر با وجودیکه اختلافاتی با امام حسین (ع) و در جبهه مقابل قرار داشتند اما زمان شناسی کردند و به یاران این امام پیوستند.
وی ادامه داد : از طرفی عده ای زمان شناسی نکردند از جمله کسانی که به امام حسین(ع) نامه نوشتند و او را دعوت کردند اما در زمان مناسب، کار مناسب انجام ندادند.
حجت الاسلام شریف تاکید کرد : زمان شناسی و تصمیم درست در زمان حاضر نیز از اهمیت خاصی برخوردارست که امیدواریم مورد توجه مردم و مدیران قرار گیرد.
3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.