علی احمدی میاندشتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: میانگین بارندگی از اول سال زراعی امسال( اول مهرماه) تا روز بیستم دی ماه جاری در کل این استان 3.8 میلی متر و در مدت مشابه دوره 30 ساله 63 میلی متر بوده است.
به گفته وی، میانگین بارندگی در بازه زمانی مشابه سال گذشته 26 میلی متر ثبت شده است.
وی با بیان این که معمولا خشکسالی ها بازه زمانی مشخصی ندارد، گفت: خشکسالی امسال در فصل پاییز اتفاق افتاده است، در حالی که برخی خشکسالی ها در زمستان یا بهار رخ می دهد.
احمدی میاندشتی ادامه داد: با وجود این که پاییز امسال یکی از کم بارش ترین فصل های قم در 30 سال اخیر بوده است، به طور قطعی نمی توانیم بگوییم که استان قم امسال با خشکسالی مواجه شده است، زیرا باید هشت ماه از سال زراعی بگذرد تا میزان بارندگی ها با سال های گذشته مقایسه شود.
از اواسط دهه 80 تا سال 1394 هر سال به طور میانگین بین 20 تا 30 درصد کمبود بارش نسبت به میانگین بلند مدت رخ داده است.
وی افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی انتظار داریم میزان بارندگی در ماه های آینده در قم خوب باشد و کاهش بارش ها جبران شود.
وی بیان کرد: خشکسالی بر اثر علت های طبیعی به صورت ماهیانه، فصلی و سالیانه اتفاق می افتد و علت های مصنوعی نیز مانند گازهای گلخانه ای و سوخت های فسیلی که باعث افزایش دما و تغییر اقلیم می شود، بر وقوع خشکسالی تاثیرگذار است.
مسئول آمار اداره کل هواشناسی قم افزود: بی آبی که در حال حاضر استان قم با آن مواجه است به دلیل برداشت های بی رویه از منابع و ذخایر آب های زیرزمینی است که در سال های گذشته ذخیره شده بود.
وی اضافه کرد: این برداشت ها در 40 سال گذشته به اندازه ای بوده است که اجازه جایگزین شدن آن را در منابع زیرزمینی نداده و باعث افزایش خشکی و بیابان زایی شده است.
وی ادامه داد: در حالی که میزان بارندگی ها در سال های مختلف یا تغییری نکرده و یا کاهش یافته است، شهرنشینی که باعث افزایش مصرف آب می شود، در سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته و اگر مصرف آب توسط مردم مدیریت نشود، کم آبی مشکلات زیادی در جامعه به وجود می آورد.
احمدی میاندشتی خاطرنشان کرد: کارگروه بلایای جوی و خشکسالی در استانداری، جهاد کشاورزی، اداره کل هواشناسی و شرکت آب منطقه ای در بازه های زمانی مختلف تشکیل می شود و وضعیت آب مورد بررسی قرار می گیرد.
در استان قم 124 ایستگاه هواشناسی شامل 11 ایستگاه سینوپتیک، 2 ایستگاه جاده ای، 45 ایستگاه باران سنج دستی، 50 ایستگاه دیتالایر باران سنج، 10 ایستگاه اقلیم شناسی و هشت ایستگاه سطح سنجی فعال است.
شهروندان برای کسب آخرین اطلاعات هواشناسی کشور می توانند با سامانه گویای هواگو با شماره تلفن 134 تماس بگیرند و یا به تارنمای اداره کل هواشناسی استان قم به نشانی اینترنتی www.qommeteo.ir مراجعه کنند.
/2085/ 1175 خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.