تیراندازی به‌عنوان یک رشته ورزشی المپیکی بااینکه مشکلات مالی زیادی دارد و ورزشکاران این رشته برای تامین هزینه‌های سنگین خرید تجهیزات تخصصی آن نظیر سلاح، لباس، کفش، چمدان، سیبل و ساچمه با محدودیت مواجه هستند اما به سهم خود رشد به نسبت خوبی در سال‌های اخیر داشته است.

تا اوایل دهه ۹۰ چندان نامی از این رشته ورزشی در بین هیات‌های فعال ورزش قم به چشم نمی‌خورد، تیراندازی را یک رشته معمولی تلقّی می‌کردند تا این‌که جهش پیشرفت در این رشته آغاز شد و کار به‌جایی رسید که سال ۱۳۹۴ تیراندازی قم به نخستین مدال آسیایی خود نیز دست پیدا کرد تا گام‌های روبه‌جلوی آن بیشتر احساس شود.

کسب نخستین مدال آسیایی تیراندازی قم در سال ۹۴

از قم در لیگ‌های تیراندازی ایران خبری نبود اما مردان و بانوان قم با اعتمادبه‌نفس بالا تیم‌هایی بومی تشکیل دادند و به لیگ‌های برتر و دسته اول باشگاه‌های کشور راه یافتند، در رتبه‌بندی‌ها و مسابقات کشوری درخشش تیراندازان قم ادامه پیدا کرد و این استان صاحب ملی‌پوشان متعدد این رشته شد.

بعد از امیرحسین متوسل که حدود یک دهه قبل به رقابت‌های غرب آسیا رفت، سیده‌رویا صبح‌خیز سال ۲۰۱۵ نماینده دختران مستعد تیراندازی قم در مسابقات قهرمانی‌ آسیا شد و در بخش انفرادی نقره آسیا را تصاحب کرد، ضمن این‌که با درخشش خود در بخش تیمی نقش‌ تاثیرگذاری در موفقیت تیم ایران ایفا نمود.

نخستین مدال جهانی تیراندازی قم در سال ۹۸

درحالی‌که درخشش صبح‌خیز در عرصه ملی و باشگاهی ادامه داشت، در بخش مردان نیز چهره‌ای همچون هادی غرباقی درخشید و پیشرفت‌های این تیرانداز با چندین حضور در تیم‌های ملی تا آنجا تداوم پیدا کرد که تیرماه سال ۱۳۹۸ در مسابقات ۲۰۱۹ قهرمانی دانشجویان دنیا همراه با دیگر ملی‌پوشان کشورمان موفق به کسب مدال نقره تیمی جهان شد.

اما این رشته ورزشی به دلیل مشکلات مالی در سال گذشته از حضور در لیگ برتر تیراندازی مردان ایران انصراف داد، رشته‌ای که بعد از تعطیل شدن سالن اختصاصی خود در حدود چهار سال قبل، نه‌تنها ازنظر مالی بلکه ازنظر فضای ورزشی نیز با محدودیت مواجه بوده و حالا امیدوار است در سال ۹۹ با تحولاتی همراه باشد.

بازگشایی مجدد مجهزترین سالن تیراندازی قم در سال ۹۹

دبیر هیات تیراندازی استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، از بازگشایی مجدد مجهزترین سالن تیراندازی قم و افزایش فضاهای اختصاصی این رشته برای فعالیت‌های همگانی و قهرمانی در سال جدید خبر داد و گفت: تیراندازی از سال‌های دور یک سالن اختصاصی در مجموعه ورزشی میثم منطقه سالاریه قم داشت که به امکانات بسیار خوبی برای فعالیت هر دو رشته تفنگ بادی و تپانچه بادی مجهز شده بود اما حدود چهار سال است که امکان بهره‌برداری از این سالن وجود ندارد.

محمدجواد متقیان‌نژاد گفت: به دلیل این‌که عملیات گودبرداری در زمین مجاور مجموعه ورزشی میثم موجب نشست این مجموعه شده بود، با نظر کارشناسان مرتبط، این مجموعه از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۵ تاکنون به‌واسطه نداشتن امنیت لازم تعطیل شد و تمام بخش‌های آن امکان خدمات‌رسانی به ورزشکاران و علاقه‌مندان به ورزش را نداشت.

دبیر هیات تیراندازی استان قم افزود: مجموعه ورزشی میثم دارای یک سالن چندمنظوره، سالن بدن‌سازی، سالن تیراندازی، سالن ورزش‌های رزمی، بخش اداری و دفاتر تعدادی از هیات‌های ورزشی است که در این چهار سال تعطیل بوده ولی خوشبختانه اقدام‌هایی توسط اداره کل ورزش و جوانان برای راه‌اندازی مجدد آن  صورت گرفته است.

افزایش فضاهای اختصاصی تیراندازی قم با بازگشایی سالن میثم

وی ادامه داد: با پیگیری‌های اداره کل ورزش و جوانان ظاهرا مقدمات فعالیت مجدد در بخش‌های مختلف این مجموعه ورزشی فراهم‌شده و یکی از سالن‌هایی که زیر نظر این هیات فعالیت خود را از سر می‌گیرد، سالن تیراندازی مزیّن به نام سرلشگر شهید مهدی زین‌الدین است که بازگشایی مجدد آن‌هم فضاهای اختصاصی رشته تیراندازی را افزایش می‌دهد و هم این‌که بار دیگر امکان بهره‌برداری از امکانات مطلوب را خواهد داد.

متقیان‌نژاد تصریح کرد: در این سال‌ها که از بهره‌برداری سالن شهید زین‌الدین مجموعه میثم محروم بودیم، فعالیت‌های آموزشی و قهرمانی تیراندازی در مجموعه ورزشی شهید زین‌الدین منطقه نوبهار قم انجام می‌شد ولی فضا و امکانات سالنی که در این مجموعه داشتیم پاسخ‌گوی رشته تیراندازی نبود.

وی اضافه کرد: با سختی‌های زیادی در این سال‌ها دست‌وپنجه نرم کردیم و گلایه‌های زیادی از سوی تیراندازان حرفه‌ای ما به‌واسطه دوری مسافت سالن و کمبود امکانات آن صورت می‌گرفت، بااین‌حال تیراندازی در مسری روبه‌جلوی خود متوقف نشد و در این سال‌ها هم در لیگ برتر و هم در دسته اول تیراندازی باشگاه‌های کشور حضور یافت.

کمبود امکانات تخصصی چالش بزرگ تیراندازی قم

وی بابیان این‌که با راه‌اندازی مجدد سالن میثم در کنار سالن موجود در مجموعه زین‌الدین منطقه نوبهار، سالن‌های اختصاصی این رشته به دو مکان افزایش می‌یابد، افزود: تا قبل از شیوع کرونا تمام مربیان، ورزشکاران و علاقه‌مندان تیراندازی روزهای زوج در هر دو بخش بانوان و آقایان امکان تمرین در باشگاه تیراندازی شهید مهدی زین‌الدین را داشتند.

دبیر هیات تیراندازی استان قم بابیان این‌که این رشته همچنان با کمبود امکانات اختصاصی مواجه است، خاطرنشان کرد: هیات این شرایط را ندارد که در تمام آموزش‌ها و مسابقات به ورزشکاران خود سلاح بدهد، یکی از مشکلات ما این است که کماکان کمبود امکاناتی همچون سلاح، لباس، دستکش و کفش داریم.

لغو تمرینات و مسابقات تیراندازی به دلیل شیوع کرونا

وی به لغو یکی دیگر از اعزام‌های این هیات به دلیل شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: طبق برنامه‌ریزی فدراسیون تیراندازی قرار بود رقابت‌های آزاد زمستانی این رشته دهه اول اسفند در سالن ۸۰ خط مجموعه ورزشی آزادی برگزار شود اما به دلیل شیوع بیماری کرونا به آینده موکول شد و تیم قم هم اعزام نشد، ضمن این‌که تا اطلاع ثانوی هم فعالیت در باشگاه‌ها و هم برگزاری تمام مسابقات لیگ‌های تیراندازی کشور در دو بخش آقایان و بانوان به دلیل مقابله با بیماری کرونا امکان‌پذیر نیست.

متقیان‌نژاد ادامه داد: هیات تیراندازی قم نیز همانند سایر گروه‌های ورزشی از ورزشکاران عزیز و خانواده بزرگ تیراندازی قم خواسته در منزل مانده و فعلا در این شرایط تمرینات خود را پیگیری کنند تا با همدلی بر کرونا غلبه کرده و به روزهای عادی و شرایط مطلوب جامعه بازگردیم.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند. ر.ج/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.