حجت الاسلام والمسلمین مرتضی وافی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اضافه کرد: حجج اسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه، محمدحسن نبوی معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه، مهدی ماندگاری مدیر موسسه روایت سیره شهدا و سید حسین مومنی از استادان حوزه علمیه سخنرانان این همایش هستند.  

وی با بیان اینکه این همایش با همکاری معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه و چند مرکز حوزوی  ترتیب می یابد،‌ گفت: مهمترین مناسبت در ایام تبلیغی در پیش روی حوزه ها، ماه محرم و عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) است.

وی شعار این همایش را «یاوران مردم» عنوان و اظهار کرد: امسال بیش از هر سالی، لازم است مبلغان در میان مردم و شنونده مسائل و مشکلات آنها باشند و تلاش خواهیم کرد که با برگزار این همایش بازخورد این نوع حضور را نیز در ایام تبلیغ به دست آوریم.

وافی درباره رویکرد همایش مذکور گفت: نخستین رویکرد، توجه به مردم و مشکلات آنها و همراهی با مردم است، چراکه مساله تحریم‌ها و فشار زیاد ناشی از آن بر دوش مردم قرار دارد و حضور مبلغان و طلاب می‌تواند روحیه امید، نشاط، مقاومت و مجاهدت را تقویت کند.

وی افزود: همچنین وضعیت خود حوزه به عنوان مدافعان ارزش‌های انقلاب اسلامی و نظام، مساله مهمی است و حوزه نمی‌تواند خودش را از دایره پاسخگویی بیرون ببرد، از این رو نوع و میزان پاسخگویی و نحوه آن مهم است.

وی اظهارکرد: در ماجرای سیل امسال، حضور طلبه ها در مناطق سیل‌زده و کمک به مردم و همراهی و همدلی با آسیب‌دیدگان؛ رویکردها و نگاه ها را به واسطه ورود طلاب به خدمات اجتماعی تغییر و ارتقا داد که باید این ها ثبت شود.

وافی همچنین بر اهمیت و تاثیرگذاری نقش رسانه ها در ترویج و تبیین معارف اسلامی به ویژه فرهنگ غنی شیعه در جامعه تاکید کرد.

قائم مقام بنیاد تعاون بین الملل اسلام در بخش دیگر سخنان خود، در معرفی این بنیاد گفت: این نهاد با هدف معرفی اسلام ناب محمدی(ص) و ترویج مکتب نورانی اهل بیت(ع) در منطقه راهبردی آمریکای شمالی از متن حوزه علمیه قم به عنوان یک نهاد غیردولتی در سال ۱۳۷۳ پایه گذاری شد. 

وی با بیان اینکه از بیش از ۱۰۰ ملیت جهان در حال حاضر در قم ساکن و مشغول تحصیل هستند، گفت: این طلاب به دنبال بررسی و پژوهش درباره انقلاب اسلامی و نگرش اسلام به سیاست و حکومت هستند و دغدغه دارند این روش به عنوان یک تمدن و مدیریت در جهان مطرح شود.

وی به نقش موسسه های خصوصی و مستقل در عرصه بین الملل نیز اشاره و اظهار کرد: باید برخی از فعالیت ها و عملکردها را در حوزه فرهنگ و انتقال مفاهیم اسلام و انقلاب به این موسسه های حوزوی، فرهنگی و آموزشی مستقل سپرد.

وافی با اشاره به فعالیت این بنیاد در آمریکای شمالی و اروپا خاطرنشان کرد: یکی از ماموریت های این بنیاد ارتباط و ارائه خدمات به مسلمانان و شیعیان بومی این مناطق با کمک افراد نیکوکار است.  

وی ارائه آموزش های دینی و معارف اسلامی به مسلمانان این مناطق را از طریق فضای مجازی و تارنمای بنیاد تعاون بین الملل اسلام به نشانی اینترنتی http://www.islamifc.org  را یکی دیگر از فعالیت های این نهاد برشمرد.

وی با اشاره به چاپ و نشر کتاب هایی در حوزه معارف اسلامی و فرهنگ شیعه به زبان انگلیسی توسط این بنیاد گفت: در مساله ترجمه معارف اسلامی؛ به محتوای متناسب با فرهنگ کشورهای مخاطب و نیز به ترجمه خوب و مناسب در این زمینه نیازمند هستیم.   

وافی با بیان اینکه تمرکز ما در این بنیاد در ترجمه متون به زبان انگلیسی و لاتین است، به مساله آسیب شناسی در امر ترجمه اشاره و تاکید کرد: باید دانش ترجمه به مترجمان منتقل شود و کسانی در حوزه ترجمه آموزش های لازم را ببینند تا ترجمه های خوبی از معارف اسلامی از جمله شیعه به زبان انگلیسی و سایر زبان ها داشته باشیم.

این همایش با همکاری معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه، مرکز فن رسا و خطابه، پژوهشکده امام حسین(ع) و مناسک آیینی و موسسه فرهنگی - آموزشی خانه خورشید برگزار می شود.  

۷۴۰۶/  ۶۱۳۳/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.