به گزارش ایرنا، در این مراسم که طلبه ها و فضلای حوزه علمیه از جمله آیت الله علوی بروجردی و حجت الاسلام والمسلمین غرویان حضور داشتند، یکی از استادان حوزه علمیه قم طی سخنانی، ویژگی های یک عالم دینی را مطابق روایتی از پیامبر(ص)؛ تواضع، اخلاص، بی رغبتی و بی توجهی به دنیا، پرهیز از دشمنی و خیر خواهی برای مسلمانان دانست و اظهار داشت: آیت الله مرعشی نجفی مصداق بارز این حدیث نورانی رسول خدا(ص) است.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی با اشاره به تواضع، فروتنی و ایمان مثال زدنی آن فقیه عالی مقام گفت: در طول تاریخ، عالمان بزرگ شیعه تنها بواسطه عمل و رفتار خود مردم را به تواضع دعوت کردند و اگر مردم در سخت ترین شرایط ایمان خود را حفظ نمودند نیز ناشی از عمل علمای دین بوده است.
وی وجود چهره هایی مانند مرحوم مرعشی نجفی را از نیازهای مبرم جامعه و حوزه های علمیه برشمرد و افزود: آن فقید سعید از مراجع و علمایی بود که همواره در کنار مردم و در جشن ها و عزاداری های آنها حضور داشت و مردم همه درد دل و گرفتارهای خود را با ایشان در میان می گذاشتند.
حسینی قمی با اذعان به این که آیت الله مرعشی مانند انبیا و اولیای الهی، حلیم، بردبار و دلسوز بود، خاطرنشان کرد: تاسیس کتابخانه و جمع آوری نسخ خطی و آثار کمیاب علمای بزرگ پیشین از بزرگترین خدمات آن عالم ربانی به شمار می آید.
وی تصریح کرد: از الطاف خداوند متعال به مکتب شیعه این بوده که در زمانی که هیچ کس به احیای میراث و ذخایر شیعه کمترین توجه و اهتمامی نداشت، این عالم گرانقدر کتابخانه ای را برای گردآوری این آثار گرانبها تاسیس کرد.
وی با بیان این که این عالم فرزانه در راستای بدست آوردن کتاب های خطی که بسیاری از آنها توسط دلالان و سودجویان در حال انتقال به کتابخانه های خارج کشور بود، حتی دستگیر و زندانی نیز شد، افزود: اگر لطف الهی و خدمت این مرد بزرگ نبود، اکنون باید بخشی از کتاب های شیعه را در کتابخانه های اروپا جستجو می کردیم.
حسینی قمی همچنین عشق و ارادت قلبی به اهل بیت(ع) را از دیگر ویژگی های آیت الله مرعشی نجفی ذکر کرد.
آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی در سال 1276 هجری شمسی در شهر نجف اشرف بدنیا آمد. وی در نجف، کاظمین، کربلا، سامرا، قم، تهران و کرمانشاه تحصیل کرد و از محضر استادانی چون حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی استفاده برد و در 27 سالگی به درجه اجتهاد رسید و از برخی مراجع تقلید آن زمان اجازه اجتهاد دریافت کرد.
این فقیه والامقام در طول بیش از 70 سال تدریس در حوزه علمیه قم دانشمندان بسیاری را تربیت کرد که به شماری از آنها اجازه اجتهاد داد. شهیدان مفتح، بهشتی، مطهری، مصطفی خمینی و آیت الله طالقانی از جمله معروف ترین شاگردان آن محروم به شمار می آیند.
آیت الله مرعشی نجفی سرانجام در هفتم شهریورماه 1369(هفتم صفر) در قم به دیدار حق شتافت و پیکر پاکش طبق وصیتی که کرده بود در کتابخانه اش در خیابان ارم قم و در جوار حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.