به گزارش ایرنا ، معرفت آذری روز دوشنبه در جلسه شورای عشایری خلخال از برنامه ریزی برای ارتقای سطح زندگی عشایر استان در سال جاری خبرداد و افزود: بر اساس آیین نامه ساماندهی عشایر تمام دستگاه های اجرایی عضو شورای عشایری استان و شهرستان ها در اجرای طرح ساماندهی عشایر اداره کل امور عشایری را همراهی خواهند کرد.
وی اظهارکرد: نظارت بر نحوه چرای دام ، برگزاری دوره های آموزشی ، ارتقای سطح بهداشت و سلامت ، مرمت و نگهداری راه های عشایری ، تامین آب شرب بهداشتی مورد نیاز عشایر ، مایه کوبی دام ها ، تامین سوخت و ارتقای امنیت اجتماعی از جمله برنامه های پیش بینی شده در طرح ساماندهی عشایر استان اردبیل است.
او همچنین به تلاش برای تشکیل شرکت تعاونی مستقل عشایر خلخال و تفکیک این شرکت از عشایر بیله سوار اشاره کرد و گفت: اداره کل امور عشایری استان همچنین اتحادیه دامداران متحرک با هدف رونق اقتصادی عشایر استان تشکیل داده است.
آذری با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری دومین جشنواره معرفی قابلیت ها و توانمندی عشایر خلخال در 29 تیر امسال افزود: این جشنواره بصورت استانی با حضور میهمانانی از سایر مناطق کشور برگزارمی شود.
فرماندار خلخال نیز در این جلسه گفت: با توجه به برگزاری جشنواره عشایر در ییلاق زره مور اکراد از توابع بخش مرکزی و محلی واقع در مرز مشترک مراتع خلخال و استان همسایه گیلان ، عشایر گیلان نیز در این برنامه حضور خواهند داشت.
فریدون بابایی با اشاره به نتایج مثبت جشنواره سال گذشته عشایر خلخال در معرفی تولیدات ، توانمندی ها و قابلیت های عشایر افزود: برای مرمت و تسطیح راه دسترسی به ییلاق زره مور محل برگزاری جشنواره اقدام خواهد شد.
وی بر تشکیل کمیته های هفت گانه برگزاری دومین جشنواره معرفی قابلیت ها توانمندیهای عشایر خلخال تاکید کرد و گفت: برنامه های متنوعی از جمله نمایشگاه صنایع دستی ، مسابقات ورزشی ، موسیقی سنتی و برنامه های جنبی برای این جشنواره پیش بینی شده است.
عشایر استان اردبیل 60 هزار هکتار از مراتع استان را که 58.3 از کل مساحت مراتع است را در اختیار دارند و در حالی که 6 درصد از جمعیت کل استان را به خود اختصاص داده اند با برخورداری از یک میلیون و 500 هزار واحد دامی 30 درصد از پروتئین مصرفی این استان را تامین می کنند.
عشایر استان اردبیل با 15 هزار و 192 خانوار و 80 هزار نفر جمعیت در 10 شهرستان استان پراکنده اند و رتبه پنجم از لحاظ جمعیت ، رتبه سوم از لحاظ تعداد خانوار ، رتبه چهارم از نظر مراتع در اختیار ، رتبه سوم تولید فرآورده های لبنی و رتبه سوم از لحاظ ایلی جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده اند.
7119/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.