سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل از رونمایی از دو داروی گیاهی در جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار استان اردبیل با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل خبر داد. 
مهران محمدی در حاشیه رونمایی از این دو داروی گیاهی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه اردبیل گفت: داروهای گیاهی ضدسینوزیت دامپرلی و لکسپرم توسط پژوهشگران مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل تولید شده است.   وی با بیان اینکه محمود خروشی تولیدکننده داروی گیاهی ضد سینوزیت دامپرلی می‌باشد، افزود: این دارو جهت درمان بیماری سینوزیت و برای اولین بار در ایران توسط شرکت آژیانه اردبیل مستقر در مرکز رشد جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل تهیه شده است. 
محمدی با بیان اینکه این دارو خاصیت قوی آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب تخلیه سینوس‌ها می‌شود، ادامه داد: همچنین این دارو به مدت شش ماه از استقرار از ورود میکروارگانیسم‌های عامل سینوزیت جلوگیری می‌کند. 
سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه این دارو مشابه خارجی ندارد، گفت: این محصول در سال 2017 موفق به اخذ مجوز IRCT از سازمان بهداشت جهانی شده و نهایتا در سالجاری گزارش نهایی کار و آزمایش‌های بالینی که در بیمارستان‌های دولتی بر روی حداقل 300 بیمار انجام گرفت، به دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازمان غذا و دارو ارائه شد. 
وی همچنین با اشاره به داروی لکسپرم که توسط حسین  واثقی دودران  تولید شده است، گفت: این دارو رقیق کننده گیاهی انجماد اسپرم دام‌های مزرعه‌ای است. 
محمدی با بیان اینکه توسعه صنعت دامپروری نیازمند بکارگیری فناوری‌های نوین در زمینه حفط ذخایر ژنتیکی با پتانسیل بالا است، ادامه داد: در این میان اسپرم به عنوان یک محصول راهبردی در این صنعت شناخته می‌شود. نگهداری از این ماده ژنتیکی و انتقال آن به واحدهای دامپروری دور دست مستلزم وجود یک "محیط مناسب" است. لکسپرم به  عنوان یک رقیق کننده کاملا گیاهی این امکان را با حفط باروری بالای 60 درصد تامین نموده است.    وی ادامه داد: دانش فنی تولید رقیق‌کننده‌های گیاهی همواره در دست تولید کنندگان خارجی  بوده و بازار داخلی همواره از طریق واردات نیاز خود را تامین نموده است. با پژوهش‌هایی که به مدت سه سال و نیم و با کمک تیم تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان کیان زیست رشد ایرانیان انجام گرفت، اولین رقیق کننده گیاهی تولید گردید.  
سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: دو رقیب این محصول رقیق کننده بایوکسل فرانسه و آندرومد آلمان هستند.  از طرف دیگر توجه به فناوری‌های تولید مثلی و اصلاح نژادی در مرکز رشد جهاد دانشگاهی اردبیل باعث شد تا این محصول تجاری سازی و امروز رونمایی گردد. 
وی گفت: در حال حاضر تولید هر سال 500 واحد در دستور کار قرار گرفته است و شرکت تولیدکننده تصمیم دارد طی پنج سال آینده تولید را به میزان نیاز داخلی افزایش دهد و وارد حوزه صادرات شود.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.