ناصر عتباتی روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان اردبیل با اشاره به اینکه کمبود منابع آب می تواند بحران های اجتماعی متعددی را دامن زده و آسیب های جدی به همراه داشته باشد، از بازدید خود از تصفیه خانه یامچی اردبیل خبر داد.
وی گفت: در این بازدید در 10 محور دستور قضایی برای مسوولان و متولیان امر صادر شده که عدم اجرای آنها مستوجب تعقیب کیفری و مجازات خواهد شد.
او اظهار کرد: برای تامین آب شرب بیش از 600 هزار نفر در مرکز استان راهکار اساسی پیش بینی نشده و تنها تکیه بر تامین آب از سد یامچی به عنوان یک سد کشاورزی قطعا بحران و تنش های آبی را به دنبال خواهد داشت.
عتباتی اضافه کرد: تاخیر در این حوزه حتی یک روز نیز به صلاح نیست و باید هرچه سریع تر به دنبال راهکار تامین آب شرب در اردبیل باشیم چرا که اگر درست برنامه ریزی نکنیم این مشکل بحران های اجتماعی جدی را به دنبال خواهد داشت.
دادستان اردبیل به اقدامات خوب با هدف تامین آب شرب سالم و بهداشتی از طریق سد یامچی اشاره کرد و افزود: آلودگی آب شرب اردبیل تایید نمی شود و به صراحت اعلام می کنم آب اردبیل آلودگی شیمیایی و میکروبی ندارد و تنها از نظر طعم و مزه به دلیل فرآیند انتقال با نقصان روبروست.
او اظهار کرد: انتظار می رود شرکت آب منطقه ای این جلسات را به صورت مرتب و با دستور کار مشخص برگزار کند تا به صورت عملیاتی نارسایی ها و مشکلات در حوزه منابع آب برطرف شود.
وی ضرورت استفاده از سیستم حدنگار را در حوزه حریم و بستر رودخانه یادآور شد و اظهار داشت: براساس بخشنامه دادستان کل کشور مدیران و مسوولان امر باید نسبت به تثبیت مالکیت جمهوری اسلامی ایران اقدام کرده و در این زمینه انرژی خود را صرف دفاع از تثبیت اراضی ملی کنند.
دادستان اردبیل توجه به اصول و فرآیند پیشگیری را در جلوگیری از تصرفات غیرقانونی در اراضی ملی یادآور شد و افزود: در استان اردبیل چنین تصرفات غیرقانونی کمتر از سایر استان هاست ولی ما آمادگی داریم با حمایت قضایی در حوزه آب مانع از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه و اراضی ملی شویم.
عتباتی گفت: افزایش روزبروز مصرف آب در بخش کشاورزی نگرانی هایی را به دنبال داشته و متاسفانه جهاد کشاورزی اقدامی عملی و نقش پررنگ در ارائه الگوی جدید کشت انجام نمی دهد‌ در حالی که برای 92 هزار هکتار اراضی مغان مصرف یک میلیارد مترمکعب آب رقم بالایی است که در صورت توسعه کشت مکانیزه به راحتی می توان 400 میلیون متر مکعب صرفه جویی کرد اما تعجب می کنیم هیچ نهادی در این زمینه ورود پیدا نمی کند.
وی آسیب های وارد شده از محل کشت به شکل پلاستیکی را در برخی مجموعه های تولید گلخانه ای با وارد آمدن خسارت به طبیعت یادآور شد و تصریح کرد: قطعا چنین اقداماتی آسیب های زیست محیطی به همراه دارد و متولیان امر باید در این باب پاسخگو باشند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی آب منطقه ای اردبیل ، وی بر لزوم توجه به پدافند غیرعامل در تاسیسات سد یامچی و جلوگیری از برخی اقدامات جانبی در این حوزه تاکید کرد و گفت: همه باید تلاش کنند تا آب سالم و با کیفیت به مردم تحویل داده شود.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.