مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: در استان اردبیل 531 چاه غیرمجاز شناسایی شده بود که اکثر آنها تاکنون پر شده که با این کار 9 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در منابع آب استان اتفاق افتاده است. 
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، اصغر سلیمان‌زاده در کنفرانس ملی هیدرولیک در اردبیل اظهار کرد: ما 391 چاه حریمی غیرمجاز را تاکنون پر کردیم و تنها 144 چاه غیرمجاز باقی‌مانده که طی امسال و اوایل سال آینده دراستان اردبیل کلیه چاه‌های غیرمجاز مسدود خواهند شد. 
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر در کنار انسداد چاه‌های غیرمجاز نصب کنتورهای هوشمند به تعداد هزار و 400 مورد و 15 طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی نیز در استان اجرایی  و عملیاتی شده است گفت: همه این طرح‌ها در مسیر احیای منابع آب، استفاده بهینه از این منابع و همچنین کنترل اضافه مصرف منابع آب بوده است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به برگزاری همایش‌های مشترک با مجموعه‌های دانشگاهی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و معدن و همچنین ارائه برنامه‌های آموزشی ازطریق صدا و سیما و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: 23 جلسه را با بهره‌برداران بخش کشاورزی در قالب مساجد محلات برگزار کردیم تا آنها را به موضوع بحران آب و چالش‌های پیش‌رو بیشتر آشنا کنیم. 
سلیمان‌زاده طول رودخانه‌های استان اردبیل را 3 هزار و 400 کیلومتر اعلام کرد و گفت: 77 کیلومتر از این رودخانه‌ها بهسازی شده و هزار و 900 کیلومتر نیز عملیات تعیین بستر و حریم به انجام رسیده است. 
وی با بیان اینکه با اجرای طرح‌های تعیین بستر و حریم رودخانه‌ها هزار هکتار از اراضی آزادسازی شده است، گفت: تمام تلاشمان بر این بوده تا نقاط حادثه‌خیز را در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها از بین ببریم.   مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به فعالیت نیروگاه برقی و آبی مغان از دهه 80 اشاره کرد و گفت: این نیروگاه به ظرفیت 13 مگابات در حال احداث است و ما از ظرفیت ارتباط سازنده با مراکز علمی و دانشگاهی بر اساس  تفاهمنامه‌های امضا شده استفاده می‌کنیم تا طرح‌های علمی بیشتری را در این بخش اجرایی و عملیاتی کنیم. 
سلیمان‌زاده حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در قالب تهیه پایان نامه‌ها و تعیین سرفصل‌های آموزشی یادآور شد و گفت: برگزاری چنین کنفرانس‌هایی زمینه‌ای را فراهم می آورد تا ما با تدبیری مناسب و منطقی به فکر تعادل‌بخشی منابع آب کشور و استان باشیم که دشت اردبیل نیز در این زمینه مورد توجه جدی است.   وی ضرورت استفاده از تجربیات و انتقال یافته‌های علمی را در ارتباط و تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی و تقویت برنامه‌های پژوهشی به ویژه افزایش بین رشته‌ای در صنعت آب را یادآور شد و گفت: تلاش‌های مستمری در حال انجام است تا نتایج سودمندی در این بخش اتفاق بیفتد. 
وی اظهارکرد: بارش باران در سال زراعی جدید در استان اردبیل 280 میلیمتر به ثبت رسیده است که این در مقایسه با آمار بلند مدت کاهش نشا ن می‌دهد.   وی با بیان اینکه در 3 هزار  400 کیلومتر رودخانه وجود دارد که این رودخانه‌ها به صورت دائمی و یا فصلی دارای منابع آب هستند گفت: ما سه حوزه آبریز ارس، بالهارود و قزل اوزن داریم که در بخش آب‌های شاخص 3 هزار و 132 میلیون مترمکعب و آب زیرزمینی 300 میلیون متر مکعب است.   مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به روان آب‌ها در کشور و به تبع آن در استان اردبیل گفت: روان آب‌ها 30 تا 40 درصد کاهش پیدا کرده است به طوری که 2 میلیارد مترمکع آب سطحی و بیش از 100 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی کاهش یافته است. 
سلیمان‌زاده با بیان اینکه 85 درصد مصرف آب از منابع سطحی و 15 درصد منابع زیرزمینی است، گفت: 92 درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی و 8 درصد مابقی در بخش صنعت و شرب است. 
وی به احداث 48 سد در استان اردبیل با حجم 303 میلیون مترمکعب و بهره‌برداری از 5 شبکه مدرن و نیمه مدرن را یادآور شد و گفت: در حال حاضر 13 هزار بهره‌بردار از این شبکه ها استفاده می‌کنند و بزگترین شبکه آبیاری نیز در مغان با 81 هزار هکتار فعال است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به طرح‌های آبرسانی اشاره کرد و گفت: از پنج شهرستان استان شبکه آبرسانی مدرن داریم و در برخی شهرستان‌ها نیز طرح آبرسانی با استفاده از منابع آب تعریف شده در حال اجرا است. 
عضو شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل از اختصاص یک میلیارد دلار برای مهار آب‌های مرزی در استان اردبیل خبر داد و گفت: شبکه بزرگ خداآفرین که به مساحت 62 هزار هکتار در حال اجرا است فاز اول آن با 36 هزار هکتار در حال انجام است که تاکنون برای اجرای این پروژه 306 میلیارد تومان هزینه شده و 10 هزار 500 میلیارد تومان دیگر نیز هزینه خواهد شد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.