علی علایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اخیرا در فضای مجازی موضوع آلودگی آب ارس شایعه شده  اما  پس از بررسی‌های لازم از سوی کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هیچ‌گونه آلودگی در این رودخانه مشاهده نشد.

وی درباره تغییر رنگ آب این رودخانه افزود: دلیل تغیبر رنگ این رودخانه ناشی از کم شدن آب و پایین آمدن دمای هوا بوده است.

فرماندار پارس آباد مغان بیان کرد: وارد شدن پساب ارمنستان به این رودخانه از سال های قبل مطرح شده و پس از بررسی های لازم مشخص شد که ورود پساب به این رودخانه صحت ندارد.

علایی افزود: فعالان فضای مجازی باید قبل از انتشار خبر، صحت و سقم آن را بررسی کرده و پس از تایید نهایی منتشر کنند.

وی اظهار داشت: مردم نگران آلودگی این رودخانه نباشند و شایعات فضای مجازی را باور نکنند.

رودخانه ارس که در زبان ترکی آذربایجانی آراز خوانده می شود از کوه ‌های بینگول منطقه آناتولی ترکیه سرچشمه می گیرد، در مرز ترکیه و ارمنستان به رود آرپا چای می پیوندد، سپس مرز مشترک نخجوان را به طول ۱۱ کیلومتر تشکیل می دهد.

این رودخانه پس از گذر از مرز ایران و نخجوان، از مرز میان ایران و ارمنستان عبور می کند و دوباره مرز مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان را شکل داده و در منتهی ‌الیه شمالی استان اردبیل (شهرستان پارس‌آباد) وارد جمهوری آذربایجان شده و به رودخانه کورا و در نهایت به دریای خزر می‌ ریزد.

این رود یک هزار و 72 کیلومتر طول دارد و از طولانی ‌ترین رود داخلی ایرانبوده و ازکارون در استان خوزستان نیز طولانی ‌تر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.