رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در حال حاضر ارزش ناخالص تولیدات کشاورزی اردبیل را ۴۰ هزار میلیارد ریال است که این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته رشد مناسبی داشته است.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، خلیل نیکشاد در جلسه بررسی طرح‌های کشاورزی اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر 265 هزار تن شیر در اردبیل تولید می‌شود که نیاز استان و حتی در برخی موارد خارج از استان را نیز تامین می‌کند.  
وی با اشاره به اینکه اردبیل یکی از قطب‌های تولید محصولات دامی در کشور است، خاطرنشان کرد: این استان با دارا بودن 4 میلیون واحد دامی سبک و سنگین در تولید مواد پروتئینی نقش پیشتازی داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه در کنار تولید شیر خام استان اردبیل با تولید 29 هزار تن گوشت قرمز جزو استان‌های کشور در این زمینه است، ادامه داد: تمام تلاش ما بر این است تا برای جامعه عشایری و روستایی در زمینه تکثیر دام و همچنین با استفاده از تلقیح‌های مصنوعی زمینه زادوولد و توسعه کمی و کیفی محصولات تولیدی را در این بخش افزایش دهیم.
نیکشاد بیشترین واحد دامی را در استان مربوط به دام سبک دانست و افزود: این استان در عرضه گوشت دام‌های سبک به کشور جزو استان‌های باویژگی‌های برجسته است تا یک شرایط کیفی را در عرضه گوشت و مواد پروتئینی از این دام‌ها شاهد باشیم.
وی ارزش ناخالص تولیدات کشاورزی اردبیل را ۴۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: استان اردبیل با تولید ۴٫۲ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۴ درصد از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده که ارزش ناخالص تولید سالانه بخش کشاورزی بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
در ادامه این جلسه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل  نیز از تولید 12 هزار تن وش پنبه در مغان خبر داد و اظهار کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان فصل برداشت 12 هزار تن وش پنبه در مغان تولید و استحصال شود.
احمد شهریار گفت: ما با ترغیب و تشویق کشاورزان سعی کردیم تا تولید پنبه را در منطقه مغان افزایش دهیم که این روند افزایشی در دو سال اخیر محسوس بوده است.
وی خاطرنشان کرد: 3 هزار و 500 هکتار از اراضی مغان اعم از پارس‌آباد و بیله‌سوار به زیر کشت پنبه رفته تا در تولید این محصول استراتژیک و صنعتی زارعین تلاش مضاعفی را انجام دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به ویژگی‌های کشت پنبه متناسب با شرایط اقلیمی منطقه و مصرف آب کم اشاره کرد و گفت: ما را ارائه ارقام متنوع و الگوی کشت مناسب سعی داریم تا کشاورزان منطقه را ترغیب و تشویق به کشت پنبه کنیم.  
شهریار افزود: در حالی که 28 درصد کشت منطقه مغان به پنبه اختصاص یافته ما از کشاورزان در خرید ماشین‌آلات جدید به ویژه وش چین و کمباین برداشت وش حمایت می‌کنیم و سعی‌مان بر این است تا با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت متقاضیان را در این زمینه کمک و همراهی کنیم.
وی به تامین نهاده‌های کشاورزی و حضور کارشناسان در کمک به زارعین برای کشت مناسب پنبه در منطقه اشاره و تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام دادیم هر سال سعی داریم 20 تا 40 درصد کشت پنبه را در مغان گسترش داده و به احیای کشت و داشت این محصول کمک کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از فعال شدن 5 کارخانه پنبه پاک‌کنی در منطقه و فعالیت فصلی آنها خبر داد و اظهار کرد: در سال‌های آینده تلاش می‌کنیم تا کارخانه‌های بیشتری را متناسب با افزایش تولید محصول پنبه فعال کنیم.
شهریار مهمترین بازار فروش این محصول را کارخانه‌های استان اردبیل به ویژه سبلان پارچه و ابریشم پارچه اعلام کرد و گفت: عقد قرارداد خرید این محصول توسط صاحبان این کارخانه انجام شده و کشاورزان محصول خود را به قیمت مناسب به فروش خواهند رساند. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.