رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مسئله خشونت را یک مریضی جهانی دانست.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، آیت الله تسخیری در نشست نقش گفت‌و‌گو های دینی در مبارزه با افراط گرایی و خشونت اظهار کرد: مسئله امروز جهان خشونت است که به یک مریضی جهانی تبدیل شده است. این مریضی معلول افراطی گری است. چون افراطی گری مرضی است که اگر وارد هر مسئله ای شود آن را خراب می‌کند.

وی افزود: اگر افراطی گری در تدین، علم، روابط انسانی و حتی تعقل الهی وارد شود آنها را خراب می‌کند. امروز وجود داعش که یک سرطان منطقه ای و حتی جهانی است، معلول افراطی‌گری و جهل به حساب می آید. البته نباید برنامه‌ریزی استکباری کشورهای استعمارگر را که برای تحقق اهداف خود از این احمق‌ها استفاده می‌کنند فراموش کنیم. خشونت مسئله مهمی است که باید رهبران دینی دنیا به آن توجه کنند و نشان دهند ادیان ضد خشونت هستند.

تسخیری با بیان اینکه مشترکات بین مسیحیت و اسلام در رابطه با نفی خشونت زیاد است، اضافه کرد: هر دوی این دینها بر مسیر فطرت تأکید دارند و فطرت انسان ضد خشونت است. اسلام و مسیحیت هر دو بر حقوق بشر تأکید می‌کنند و ما در جلسه ای که دو سال پیش در مسکو با رهبران مسیحی ارتودکس داشتیم به این نتیجه رسیدیم در همه موارد حقوق بشر با هم مشترک هستیم. هر دو دین بر رحمت ،‌شفقت و محبت تأکید دارند. دین یعنی عشق به خدا و خلق خدا و در اسلام هم متون زیادی درباره رحمت داریم. پس چرا نباید رهبران دینی دنیا دست به دست هم بدهند تا عشق و صلح و احترام به حقوق بشر را گسترش دهند.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه در اسلام،‌ مسجد پناه مستضعفین است افزود:‌ در مسیحیت هم کلیسا پناه محرومین به حساب می آید. هر دو دین باید در مبارزه با رأس مشکلات بشر،‌فقر،‌ مریضی،‌ افراطی گری و گرسنگی تلاش کنند. در همه ادیان الهی مسئله گفت و گو مطرح است. در دین اسلام هم بهترین تئوری در قرآن برای گفت‌و‌گوی منطقی و سالم وجود دارد که همان دعوت اهل کتاب به گفت‌و‌گو است.

تسخیری در تاکید بر اینکه باید بین تروریست و مقاومت تفاوت قائل شد، گفت: دشمنان بین تروریست و مقاومت فرقی قایل نمی شوند اما یک فرقی جوهری در این میان وجود دارد. قرآن این فرق جوهری را در مسئله تجاوز به حقوق دیگران می‌داند. مومن به سمت تجاوز حرکت نمی کند اما با مقاومت به تجاوز پاسخ می‌دهد. فرق اصلی این جاست که تروریست متجاوز است اما آن کسی که مقاومت می‌کند به تجاوز پاسخ می‌دهد. در دنیای امروز هم اساس صهیونیسم بر تجاوز است و مقاومت فلسطینی ها پاسخی به این تجاوز به حساب می آید اما دشمنان این مقاومت را به عنوان خشونت تعبیر می‌کنند باید فرهنگ این تفاوت را در جهان گسترش دهیم.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه بیان کرد:‌ گفتگوهای بین مذاهب از سال 1930 آغاز شد و فراز و نشیب های زیادی داشت . در مرحله ای دو طرف به همدیگر شک داشتند که هدف از این گفتگوها چیست. در مرحله های دیگری تنش هایی وجود داشت به خاطر اینکه هر طرف اصرار می کرد که باید طرف دیگر او را به رسمیت بشناسد. با وجود همه این فراز و نشیب ها این مراحل طی شد و همه فهمیدند که مسئله گفت وگو یک ضرورت انسانی است که نیاز دارد در جریان زندگی انسان ها قرار گیرد.

وی یادآور شد:‌ اکنون به این نتیجه رسیده‌ایم که باید به مسائل کل بشریت بپردازیم. نیاز داریم به حقوق بشر بین‌الادیانی فکر کنیم. یعنی از مرحله لاهوتی به مرحله فکری منتقل شده ایم. خوشبختانه گفت و گوی بین مذاهب توانسته اثرات خوبی در کشورهای گوناگون بگذارد.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: در خلال گفت‌و‌گوهایی که در این سالها انجام شد متوجه شدیم که ما همدیگر را به خوبی نمی شناسیم و باید به شناخت یکدیگر بپردازیم. جمهوری اسلامی اولین هدف خود را گفت‌و‌گو می‌داند . چه گفتگوی بین ادیان چه گفتگوی بین تمدن ها و چه گفتگوی بین مذاهب یک دین. ما در مسیر گفت‌و‌گو شخصیت های خوبی را یافتیم که دلشان برای بشریت می سوزد و خوشبختانه در این سالها فعالیت های خوبی در مسیر گفت‌و‌گو بین ادیان صورت گرفته که امیدوارم در آینده نیز ادامه پیدا کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.