رئیس سازمان امور اجتماعی میل به ایجاد تغییرات اساسی در کشور را در حال افزایش دانست و توضیح داد: شاخص میل به اعتراض نیز از نشان‌گرهای مهم است. این اعتراض می‌تواند در قالب رفتارهای هنجار شکنانه یا کج روی خود را نشان دهد. از سوی دیگر ظرف سالیان اخیر با افزایش فشار اقتصادی و معیشتی تاب آوری مردم کاهش پیدا کرده است.

به گزارش جماران؛ رستم وندی معاون وزیر کشور با اشاره به شاخص گرایش به الگوهایی در حکمرانی نظیر حکومت غیر دینی، تصریح کرد: اگر احساس کنیم به دلیل ناکارآمدی‌ها، نگرش مردم به سمتی می‌رود که گویا حکومت دینی در حل چالش‌های کشور موفق نیست و شاید حکومت دیگری نظیر حکومت سکولار و غیر دینی می‌تواند مشکلات کشور را حل کند، آن زمان زنگ خطر برایمان به صدا در می‌آید.

رستم وندی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی به بیان آمارهایی در مورد تحولات داخلی ایران پرداخت.

معاون وزیر کشور در دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام که با همکاری دانشگاه شاهد و در وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به پژوهش‌های انجام شده، گفت: ظرف سالیان گذشته به شاخص‌هایی دست پیدا کردیم که تا حدود زیادی نگران کننده هستند. از جمله این شاخص‌ها میل به مهاجرت است که می‌تواند شاخص روشنگری برای ما تلقی شود. دلایلی زیادی برای مهاجرت افراد از کشور وجود دارد اما این شاخص مهاجرت در واقع نشانه مطلوبیت یا نکویی یک جامعه تلقی می‌شود.

به نوشته خبرگزاری ها، رئیس سازمان امور اجتماعی میل به ایجاد تغییرات اساسی در کشور را در حال افزایش دانست و توضیح داد: شاخص میل به اعتراض نیز از نشان‌گرهای مهم است. این اعتراض می‌تواند در قالب رفتارهای هنجار شکنانه یا کج روی خود را نشان دهد. از سوی دیگر ظرف سالیان اخیر با افزایش فشار اقتصادی و معیشتی تاب آوری مردم کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به شاخص گرایش به الگوهایی در حکمرانی نظیر حکومت غیر دینی، تصریح کرد: اگر احساس کنیم به دلیل ناکارآمدی‌ها، نگرش مردم به سمتی می‌رود که گویا حکومت دینی در حل چالش‌های کشور موفق نیست و شاید حکومت دیگری نظیر حکومت سکولار و غیر دینی می‌تواند مشکلات کشور را حل کند، آن زمان زنگ خطر برایمان به صدا در می‌آید.

 

از مخدر تا خودکشی؛ نتایج پژوهش‌ها درباره آسیب‌های اجتماعی در ایران

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی، آمارهایی از آسیب‌های اجتماعی در ایران را بر اساس یک پیمایش و چند پژوهش منتشر کرده است. به گفته تقی رستم‌وندی، سالانه حدود ۶۰ هزار نفر در کشور بخاطر دخانیات جان می‌سپارند و نگرش ۲۷ درصد مردم به مصرف مواد مخدر، مثبت است. همچنین سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر اقدام به خودکشی می‌کنند که مرگ‌ومیر ناشی از آن حدود پنج هزار و ۵۰۰ نفر است. او همچنین به آمارهایی درباره افزایش موارد صیغه‌یابی مجازی و سقط جنین پرداخته است.

 

معاون وزیر کشور همچنین مواردی از آسیب های اجتماعی را گوشزد کرده است از جمله:

*نگرش مثبت ۲۷ درصد مردم به مصرف مواد مخدر

*اقدام به خودکشی سالانه ۱۰۰ هزار نفر در ایران

*اعتقاد ۵۰ درصد مردم به تحقق کم «عدالت» و برابری در جامعه

*سکونت ۱۱ الی ۱۳ میلیون نفر در سکونتگاه‌های غیر رسمی

*۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار، آمار سالانه سقط جنین غیرقانونی

*افزایش صیغه‌یابی در فضای مجازی

*کاهش تاب آوری مردم ظرف سالیان اخیر و افزایش میل مردم به مهاجرت

 

 

توضیح رئیس سازمان امور اجتماعی کشور درباره یک خبر

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در تبیین و توضیح بخشی از سخنان امروز خود در همایش ملی بررسی آسیب های اجتماعی با رویکرد اسلامی گفت: مطالب بیان شده در این همایش به ویژه آن بخش که به میل تغییرات اساسی و یا اعتراضات اشاره داشته، برگرفته از پیمایش ها و مطالعات مربوط به سالهای ۹۳ تا ۹۸ بوده، لذا در تعبیر و تفسیر این نوع گزاره ها باید به شرایط زمانی و تحولات اجتماعی آن دوره توجه کافی کرد.

طبق گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر تقی رستم وندی افزود: پیمایش های سرمایه اجتماعی و ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان عمدتاً رویکرد فرهنگی و اجتماعی داشته و نباید در تفسیر این گونه پدیده‌ها اغراض و نیات سیاسی را دخیل کرد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه تاکید کرد: تلاش رسانه‌های معاند برای  سوء استفاده از هرگونه آسیب شناسی مسائل داخلی برای عموم مردم ایران روشن است.

معاون وزیر کشور درخصوص آمار و اطلاعات مربوط به آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: با وجود شرایط سخت اقتصادی و تنگناهای معیشتی به ویژه افزایش بیکاری تورم و نابرابری طبقاتی در سال های گذشته، جامعه ایرانی از خود تاب‌آوری بی نظیری نشان داده و به گواه همه آمارها، وضعیت برخی آسیب های اجتماعی همانند خودکشی، قتل، تجاوز، خشونت و غیره در مقایسه با برخی از کشورهای توسعه یافته که از ثبات اقتصادی برخوردارند، کمتر است.

حجم ویدیو: 10.14M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.