جعفر وحدت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این عملیات در راستای کاهش مصرف بی رویه سموم و استفاده از تمامی روش های کنترلی در امر مبارزه آفات، بیماری ها و علف های هرز در قالب مدیریت تلفیقی آفات و استفاده از روش کنترل بیولوژیک در سطح استان انجام می شود.
وی با بیان اینکه این عملیات در ارومیه و میاندوآب اجرا می شود، اضافه کرد: واحد های تولید حشرات مفید یا همان اینسکتاریوم در این شهرستان ها توسط بخش خصوصی و با نظارت حاکمیتی مدیریت حفظ نباتات از بعد مسایل فنی و کارشناسی فعال است.
وی با اشاره به این که این نوع مبارزه با آفات سبب اشتغال 14 نفر از کارشناسان گیاه پزشکی در مقاطع تحصیلی عالی شده است، بیان کرد: تولید و تکثیر عوامل مفید کنترل بیولوژیک از جمله زنبورهای براکون و تریکو گراما در اینسکتاریوم انجام و بعد از بسته بندی به مزارع منتقل می شود.
وی ادامه داد: مزارع گوجه فرنگی و نخود مزارع هدف برای اجرای این نوع مبارزه بوده و طی سه مرحله از زمان گلدهی گوجه فرنگی شروع به رهاسازی زنبور ها می شود.
وحدت گفت: هدف نهایی این اقدام بیولوژیک کاهش مصرف سموم و دفعات سم پاشی، حفظ محیط زیست و تولید محصولات عاری از باقی مانده سموم و تامین سلامت جامعه و مصرف کنندگان، پایداری صادرات و ایجاد انگیزه در کشاورزان برای تولید محصولات سالم است.
به گزارش ایرنا، این اقدام از شیوع آفت پروانه مینوز در بوته های این محصولات جلوگیری می کند، مبارزه بیولوژیک یکی از روش های مفید و مؤثر برای جلوگیری از خطرات آلودگی زیست محیطی، رعایت نکات بهداشتی، تولید محصول سالم، کاهش مصرف سموم کشاورزی و صرفه جویی در هزینه ها است.
محدوده فعالیت این زنبور‌ها تنها در مزارع رهاسازی شده است و از آنجا که این زنبورها فقط در آزمایشگاه‌ها تکثیر می شوند، نگرانی بابت رشد جمعیت این زنبور‌ها در مزارع وجود ندارد.
این نوع آفت به چهار شکل حشره بالغ پروانه، لارو، تخم و شفیره به برگ های گیاه حمله می کند و با ایجاد دالانهایی بر روی برگ ها و حالت لهیدگی میوه، آن را از بین می برد، بیشترین مزارع هدف این آفت را مزارع گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و لوبیا تشکیل می دهند.
7125/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.