رییس اداره غدد و متابولیک دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از نجات 40هزار نوزاد ایرانی از عقب ماندگی ذهنی با اجرای برنامه جامع غربالگری کم کاری تیروئید از سال 84تاکنون خبر داد.

  شهین یاراحمدی در حاشیه بازدید از روند اجرای طرح های بهداشتی شهرستان سلماس در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت برنامه جامع غربالگری نوزادان درخصوص کم کاری تیروئید از سال 84در سطح کشور گفت: از زمان اجرای این طرح در سیستم بهداشتی کشور 14میلیون نوزاد غربالگری و 40 هزار نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید شناسایی شده اند.

یاراحمدی با اشاره به اهمیت این برنامه در  تضمین سلامت نوزادان ازنظر کم کاری تیروئید افزود: عدم تشخیص و درمان به موقع این بیماری در نوزادان مشکلاتی از جمله عقب ماندگی ذهنی به وجود می آورد و در واقع از زمان اجرای این طرح از وقوع 40 هزار عقب ماندگی ذهنی در نوزادان و کودکان کشورمان جلوگیری به عمل آمده است.

وی با اشاره به اجرای موفق این برنامه در سطح استان و خصوصا شهرستان سلماس اظهار کرد:از ابتدای اجرای این طرح در سلماس، 420هزار نوزاد غربالگری شده و با تشخیص ۷۱ بیمار و درمان به موقع از عقب ماندگی آنها پیشگیری شده است .

رییس اداره غدد و متابولیک دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به اجرای برنامه کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت در سطح کشور از سال 83، خاطرنشان کرد: با اجرای این برنامه تاکنون بیش از 26هزارنفر فرد  مبتلا به دیابت در آذربایجان غربی تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفته اند که از این بین 8000 بیمار در حاشیه شهرها و مناطقی که به سیستم بهداشتی دسترسی ندارند، واقع شده اند.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.