رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: طی سال گذشته ۴۳۰هزار پرونده وارد دستگاه قضایی استان شده است.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی حیدری در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت قوه قضائیه برگزار شد افزود: سال گذشته ۴۳۰ هزار پرونده به دادگستری استان وارد شده که ازاین تعداد ۲۰۹هزار پرونده معادل ۴۹درصد توسط شوراهای حل اختلاف رسیدگی شده و ۵۱درصد،معادل ۲۱۹هزار پرونده هم در دادسراها و محاکم کیفری استان رسیدگی شده است.
حیدری تصریح کرد:طی سال گذشته ۲۰۹هزار و ۹۹پرونده مختومه شده که علاوه بر رسیدگی بر پرونده های وارده در سال، تعدادی از پرونده های سال قبل نیز مختومه شدند.
وی بااشاره به وضعیت زندانها بابیان اینکه ۲۳درصد کل زندانهای کشور را بازداشتی ها تشکیل می دهد،که در آذربایجان غربی میانگین بازداشتی ها ۱۲تا ۱۴درصد است افزود: در تلاشیم قضات را به سمت صدور مجازات های جایگزین حبس سوق دهیم.
وی بااشاره به اینکه، طی سال گذشته از ۳۶هکتار از جنگلهای استان رفع تصرف شده و ۶پرونده زمین خواری درحال رسیدگی است اظهار کرد: از ۴۹۱هکتار از اراضی استان نیز رفع تصرف شده است.
حیدری اظهار کرد: سال گذشته ۷.۲درصد پرونده های حقوقی استان مربوط به مطالبه چک،۴.۵درصد مربوط به طلاق توافقی و ۳.۱درصد پرونده های حقوقی مربوط به مطالبه مهریه بود.
وی بابیان اینکه رشد تعداد پرونده ها از معضلات قوه قضائیه است ادامه داد: از مشکلات اصلی این نهاد کثرت پرونده و عدم تناسب امکانات دادگستری با این تعداد پرونده وارده است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بااشاره به میزان رضایتمندی مردم از دادگستری استان بابیان اینکه براساس طرح پیمایشی انجام شده آذربایجان غربی جز ۱۰استان اول در میزان رضایت مندی ارباب رجوع است اظهار کرد: متاسفانه هنوز رضایت کامل حاصل نشده علت این موضوع نیز اینست که امکانات موجود جوابگوی تعداد پرونده ها و مراجعات مردمی نیست.
وی با اشاره به فعالیت ۳۸۰ قاضی در دادسراهای استان اظهار کرد: آذربایجان غربی رتبه سی ام وقوع جرم را در کشور به خود اختصاص داده که باتوجه مرزی بودن استان و تعداد قاچاق از مرزها، کمترین میزان وقوع جرم را در استان شاهدیم.
حیدری بابیان اینکه سال گذشته هزارو ۲۲ نفر مشمول عفو و تخفیف مجازات در استان داشتیم اظهار کرد: در سال جدید تاکنون ۱۶نفر بمناسبت نوروز و عیدفطر مشمول عفو شدند که پیش بینی می شود هزار و ۱۶۰ نفر واجد شرایط عفو باشند.
وی بابیان اینکه کاهش جرایم و اسیب اجتماعی از وظایف قوه قضائیه است افزود: ۲هزار عنوان جرم در قانون وجوددارد که ازاین تعداد ۱۰ جرم ازجمله نزاع و درگیری عمدی ،توهین به اشخاص در فضای حقیقی و مجازی،مواد مخدر ،سرقت جز عناوینی است ک در صدر جرایم است که قوه قضاییه در خصوص کاهش تعداد این جرایم با اموزش ها و برگزاری کارگاههای مهارت های اجتماعی با دستگاههای مختلف در زمینه پیشگیری جرایم تلاش می کند.
وی گفت: اجرای احکام سنگینی چون ابد و اعدام قطعا بازدارنده است چرا که یکی از راههای حفظ امنیت اجتماعی صدور و اجرای قاطع احکام است و لذا مجازات سنگین بازدارنندگی های خوبی دارد.
حیدری اظهار کرد: قوه قضاییه نهادی مهم در تامین امنیت اجتماعی است به گفته امام خمینی،ملجا و پناهگاه مظلومین است،اهمیت قضائیه بر کسی پوشیده نیست.
وی باتاکید براینکه تقویت آموزه های دینی نقش بازدارندگی در وقوع جرایم دارد گفت: مجرمان و کلاهبرداران آموزه های دینی ضعیفی دارند چراکه افراد متدین تحت هیچ شرایطی حاضر به وقوع جرایمی که در دین بر دوری از انها تاکید شده نمی شود.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.