انور امینی‌خواه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشت نشای چغندرقند در روستاهای «قازلیان» و «اوچ تپه» بوکان با استفاده از یک دستگاه TD -۱۸ که توسط کارشناسان این شهرستان طراحی و ساخته شده، صورت می گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه و در راستای کشت چغندر نشایی با هدف کاهش مصرف نهاده‌هایی مانند کود و سم به ویژه کاهش مصرف منابع آب، این نوع کشت از سال گذشته در بوکان اجرا شده و با توجه به دستیابی اهداف طرح و تولید مناسب و تمایل کشاورزان، امسال نیز تداوم یافته است.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود که این پنج هکتار، نشای مورد نیاز ۴۵ هکتار از اراضی زیر کشت چغندر این شهرستان را تامین کند. 

مدیر جهاد کشاورزی بوکان افزود: سال گذشته نیز پنج هکتار از اراضی این شهرستان توسط یکی از کارشناسان بازنشسته این سازمان به خزانه کشت نشایی چغندرقند اختصاص یافت که ۳۴.۵ هکتار را زیر پوشش خود قرار داد.

«امینی‌خواه» متوسط عملکرد چغندر قند تولیدی حاصل از بذر نشایی در این شهرستان در سال زراعی گذشته را ۵۵ تن در هر هکتار با عیار ۱۶ اعلام کرد و گفت: در این نوع کشت محصولی سالم‌تر با سم و کود کمتر برداشت خواهد شد و محصول زمان کمتری در خاک می‌ماند و درنتیجه علف هرز آن نیز به شدت کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص دیگر مزایای کشت نشایی چغندر اظهار داشت: در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری نیز به پنج تا ۶ نوبت کاهش پیدا می کند که موجب صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

به گزارش ایرنا چغندرقند محصول پُرآب‌بری است؛ این گیاه در بیشتر نقاط دنیا در فصل پاییز کشت می‌شود تا بیشترین حجم آب مورد نیاز خود را از باران‌های پاییزی تامین کند و بخش کمی از آن، با آبیاری کشاورزان تامین شود.

با این حال وقتی کشت این گیاه که در اوایل دهه ۱۳۷۰ به آذربایجان غربی راه پیدا کرد، کشاورزان مجبور شدند آن را در بهار بکارند تا از سرمای شدید زمستان در امان بماند از این رو باران‌های بهاری کفاف آب مورد نیاز چغندر قند را نمی‌داد و کشاورزان از آبیاری بیشتری برای زمین‌های خود استفاده کردند.

در این میان کشت نشای گلخانه‌ای چغندرقند می تواند کمک شایانی در جلوگیری از مصرف بی‌رویه آب و سموم کشاورزی داشته و عملکرد آن را نیز افزایش دهد.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این استان نیز با دارا بودن پنج کارخانه قند، نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد.

آذربایجان غربی به لحاظ سطح زیر کشت، تولید در واحد سطح و میزان درصد عیار قند در کشور دارای رتبه نخست کشوری است.

بوکان دارای ۱۱۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و باغی بوده و عمده‌ محصولات زراعی این شهرستان گندم، نخود، کلزا، جو و چغندرقند است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.