جلیل جباری روز پنج‌شنبه در آیین افتتاح جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان تکاب با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری، شاه‌بیت توسعه گردشگری در منطقه است افزود: این جشنواره که یکی از هفت رویداد ملی گردشگری کشور به شمار می‌رود در راستای جذب فعالان گردشگری و سرمایه‌گذاران و حضور و مشارکت فعال آنان در تکاب برگزار می‌شود و تاثیر مهمی در راستای تحقق اهداف گردشگری منطقه خواهد داشت.

وی بیان کرد: جذب حداکثری مسافران و گردشگران و جلب توجه برنامه‌ریزان و فعالان این حوزه در فصل غیرپیک گردشگری از مهمترین اهداف این جشنواره ۲ روزه است تا بتوانیم از ظرفیت‌های فصل زمستان در توسعه گردشگری تکاب بهره‌مند شویم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره تخت سلیمان موجب بازشناسی پتانسیل‌های گردشگری این منطقه می‌شود ادامه داد: در این جشنواره زمینه معرفی و تبلیغات مشترک آثار تاریخی و توانمندی‌های گردشگری و صنایع دستی پنج استان شمال غرب کشور فراهم شده است.

جباری با بیان اینکه توسعه گردشگری مسیر اصلی خود در تکاب را پیدا کرده است اظهار داشت: با سرمایه‌گذاری‌های انجام یافته ظرفیت اقامتی در تکاب ۲ برابر شده و به ۲ هتل و ۶ واحد بوم‌گردی در مجموع به ۲۵۰ تخت رسیده است.

وی با بیان اینکه سالانه ۸۰ هزار گردشگر داخلی و پنج هزار گردشگر خارجی از مجموعه تخت سلیمان تکاب بازدید می‌کنند، اضافه کرد: در هشت ماه گذشته بیش از ۱۲ هزار گردشگر در مجموعه‌های اقامتی تکاب اسکان یافته‌اند که نسبت مدت مشابه سال گذشته از افرایش ۴۹ درصدی برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی بیان کرد: توسعه و رونق صنعت گردشگری تکاب یکی از رویکردهای اصلی وزارت میراث فرهنگی و مجموعه مدیریت آذربایجان‌غربی است که در سند آمایش سرزمینی و برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصاد مقاومتی این شهرستان نیز لحاظ شده است.

جباری گفت: تلاش می‌کنیم با افزایش اعتبارات و توسعه زیرساخت‌ها زمینه حضور و مشارکت بیشتر فعالان گردشگری و سرمایه‌گذاران در راستای رونق صنعت گردشگری تکاب را فراهم کنیم.

وی اظهار داشت: جشنواره منطقه ای تخت سلیمان زمینه و بستری برای برگزاری جشنواره ملی در تکاب در سال آینده به شمار می‌رود و ظرفیت و گام مهمی برای جهش صنعت گردشگری تکاب است.

جشنواره ۲ روزه تخت سلیمان تکاب از صبح امروز آغاز شده و همچنان ادامه دارد؛ در این جشنواره که با حضور گروه‌های هنری و گردشگری و مسوولان پنج استان آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، زنجان و گیلان برگزار می‌شود، توانمندی‌ها و قابلیت‌های گردشگری تکاب معرفی خواهد شد.

در آیین افتتاح جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان فیلم کوتاهی از معرفی آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی تکاب برای حاضران در جشنواره پخش شد و گروه های موسیقی محلی از تکاب و تبریز به ارایه برنامه پرداختند.

در این جشنواره منطقه‌ای که یکی از هفت رویداد ملی گردشگری در کشور به شمار می‌رود، فیلم مستند اسرار دریاچه تخت سلیمان نیز اکران و نمایشگاه صنایع دستی پنج استان شمال غرب کشور گشایش خواهد یافت.

مجموعه میراث فرهنگی تخت سلیمان تکاب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده است و هم‌اکنون آثار و بقایای دوره‌های تاریخی ساسانی و ایلخانی از جمله برج‌ها و باروها و بقایای آتشکده آذرگشنسب، یکی از سه آتشکده مهم ایرانیان باستان، در اطراف دریاچه‌ای اسرارآمیز این مجموعه خودنمایی می‌کند.

به عقیده باستان شناسان محوطه تاریخی تخت سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته است؛ هم‌اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ‌های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به چشم می‌خورد.

تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است و بیش از ۱۷۰ اثر میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی دارد؛ آثار این مجموعه یکی از مهمترین مقصدهای گردشگران خارجی در سفر به ایران است.

چمن متحرک «چملی‌گل»، آبشار دوقلوی «قینرجه»، زندان سلیمان، مجموعه چشمه‌های آبگرم احمدآباد و قینرجه، کاخ‌ها و خانه‌های اربابی از سایر آثار طبیعی و تاریخی شهرستان تکاب است در این شهرستان ۲ باب هتل و ۶ واحد بوم‌گردی در مجموع به ظرفیت بیش از ۶۰۰ تخت وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.