علی بهادری روز پنج‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر برای جلوگیری از خسارت‌های حوادث طبیعی و غیرطبیعی و انواع بیماری‌های دام همچنین حفظ سرمایه دامی به شرکت تعاونی عشایری در شهرستان‌ها و اتحادیه تعاونی عشایر در استان مراجعه کرده و نسبت به بیمه دام‌های خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: بیماری‌هایی از جمله تب مالت (بروسلوز )، تب برفکی، آبله، بیماری‌های عفونی قرنطینه‌ای و نوظهور همچنین تخریب آغل ناشی از عوامل و خسارات طبیعی،  زلزله، سرما و یخ‌زدگی، سیل، صاعقه،  شاربون (سیاه زخم )، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری از جمله عوامل خطری است که شامل خسارت بیمه می‌شود.

وی با اشاره به هزینه‌های بیمه‌ای اظهار داشت: حق بیمه برای دام‌های کوچک ۶۲ هزار ریال بوده که از این میزان ۲۶ هزار ریال سهم بیمه‌گزار و مابقی سهم دولت است.

سرپرست اداره‌کل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: همچنین ۱۰۶ هزار ریال در دام‌های بزرگ سهم بیمه گزار و ۴۱۷ هزار ریال سهم دولت است.

بهادری اضافه کرد: دولت در طرح حمایتی بیمه دام عشایر بیش از ۵۰ درصد مبلغ حق بیمه را پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: عشایر با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و حمایت‌های لازم از این قشر صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد محصولات دامی آذربایجان‌غربی توسط ۲ میلیون واحد دامی عشایر تولید می‌شود، گفت: عشایر استان سالانه ۵۵ هزار تن شیر، ۱۵ هزار تن گوشت و سه هزار تن پشم را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

سرپرست اداره‌کل امور عشایری آذربایجان‌غربی اضافه کرد: همچنین یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار مرتع و۶۰ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم آذربایجان‌غربی در اختیار عشایر این استان است.

عشایر آذربایجان‌غربی ۲ میلیون واحد دامی دارند که ۶۰ هزار واحد از این دام‌ها، دام بزرگ و مابقی دام کوچک هستند.

۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد زیرپوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان‌غربی نیز ویژه عشایر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.