محمدباقر قریشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صید ماهی در آذربایجان‌غربی در فصل صید ( شهریور ماه هر سال تا اوایل فروردین سال بعد) در منابع آبی طبیعی شامل رودخانه‌ها، آبگیرها، آب‌بند و تالاب‌ها و در منابع آبی نیمه‌طبیعی شامل دریاچه‌های پشت سدها صورت می‌گیرد.

وی در خصوص منابع طبیعی صید ماهی در آذربایجان‌غربی افزود: رودخانه‌های زاب، گادر، مهاباد، زرینه، سیمینه، نازلو، شهرچای، ارس و «باران‌دوز چای» مهمترین رودخانه‌های استان هستند که با نظارت محیط زیست در آنها صید ماهی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به انجام عملیات صیادی در ۱۲ منبع نیمه طبیعی (دریاچه پشت سدها) آذربایجان‌غربی نیز اضافه کرد: این منابع شامل سدهای مهاباد و سنجاق، نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، ارس ۲، شهرچای ارومیه و احمدآباد تکاب و حسنلو نقده است.

وی گفت: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان منابع آبی(نیمه طبیعی) استان و ایجاد اشتغال پایدار اعضای تعاونی هر سال تعدادی بچه‌ماهی به صورت تدریجی در این منابع رهاسازی می‌شود که این بچه‌ماهی‌ها نیز در مراکز تولید و تکثیر «پلدشت» تولید و پس از طی دوران پرورش و رسیدن وزن مناسب در این منابع رهاسازی می‌شود.

«قریشی»، پیش‌بینی کرد امسال نیز بیش از هفت میلیون بچه‌ماهی تولید شده در مراکز تولید و تکثیر آذربایجان‌غربی در منابع آبی نیمه‌طبیعی (دریاچه پشت سدها) استان رهاسازی شود.

وی با اشاره به تولید سالانه بیش از ۵۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی در مراکز تکثیر آذربایجان‌غربی اضافه کرد: هم‌اکنون پنج مرکز تکثیر بچه‌ماهی سردآبی و یک مرکز تکثیر بچه‌ماهی گرمابی و بومی در استان فعال است که نیاز مزارع پرورشی به بچه‌ماهی را تامین می‌کند.

وی در خصوص میزان تولید ماهی پرورشی در استان نیز اظهار داشت: در آذربایجان‌غربی ۲۶۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و ۸۰ مزرعه پرورش ماهیان گرمابی فعال است که سالانه ۱۵ هزار تُن ماهی از این مزارع تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی می‌شود.

وی افزود: در آذربایجان‌غربی انوع آبزیان از جمله شاه‌میگو و آرتمیا و ماهیان گرمابی شامل انواع ماهی کپور، فیتوفاک، بیگ‌هد و آمور و ماهیان بومی از جمله زردماهی صید می‌شود.

میانگین مصرف سرانه آبزیان در کشور ۱۰ کیلوگرم بوده و این مقدار در آذربایجان‌غربی کمتر از هفت کیلوگرم برای هر نفر است که با افزایش میزان تولید و گسترش صنعت آبزی‌پروری می‌توان امید داشت که میزان مصرف ماهی در این استان نیز به میانگین کشوری نزدیک‌تر شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.