مقداد اسکندرپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی وظایف خود در احیای دریاچه ارومیه طبق برنامه انجام می‌دهد، بیان کرد: تا سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۰۵ میلیون متر آب از تصفیه خانه‌های فاضلاب ارومیه، بوکان، سلماس، میاندوآب، مهاباد، نقده و گلمان ارومیه به دریاچه ارومیه رها می‌شود.

وی با بیان اینکه ۶۵.۲ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی در حال حاضر تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند، گفت: با توجه به جوان تر بودن ارائه خدمات در بخش فاضلاب، نسبت به بخش آبرسانی، یک میلیون و ۴۴۸ هزار و ۲۹۰ نفر زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
وی اضافه کرد: فقط ۱۳ شهر استان از تاسیسات فاضلاب و ۱۱ شهر نیز از انشعاب فاضلاب بهره مند هستند که تلاش برای بهره مندی سایر شهرهای استان از خدمات این بخش همچنان ادامه دارد.

طبق آخرین آمار گستره دریاچه ارومیه با افزایش یک‌هزار و ۱۵ کیلومتری در همسنجی با زمان مشابه سال گذشته به ۲ هزار و ۹۳۱ کیلومترمربع رسیده و امیدبخش است.

تراز این دریاچه اکنون یکهزار و ۲۷۱ متر و ۴۵ سانتی‌متر برآورد شده که ۱۰۲ سانتی‌متر بیشتر از زمان مشابه سال ۱۳۹۷ است.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح‌های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.

۳۲۱۴/۲۰۹۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.