راه ‌آهن ارومیه - مراغه به بهره برداری رسید.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی رئیس جمهور در مراسم افتتاح راه آهن ارومیه افزود: بسیار خوشحالم که در ایام میلاد با سعادت پیامبر اسلام و امام صادق (ع) برای اولین بار از ارومیه مرکز آذربایجان غربی خط ریل به شبکه سراسری متصل می شود.

با این افتتاح خط راه ‌آهن ارومیه - مراغه به طول ۱۸۲ کیلومتر از مراغه به مسیر ریلی تهران - تبریز وصل شد و پس از گذشتن از شهرهای ملکان، میاندوآب، مهاباد و نقده به ارومیه می رسد.

بخش مراغه تا مهاباد این پروژه به طول ۸۵ کیلومتر در سال 1392 به بهره‌برداری رسید و بخش مهاباد - ارومیه نیز به طول 97 کیلومتر امروز افتتاح شد و  حدود چهار هزار میلیارد ریال برای خط ریلی مهاباد تا ارومیه‌ هزینه شده است.

در محو ر ریلی مراغه - ارومیه‌‌ ۱۰۸ دستگاه پل بزرگ وجود دارد که ۵۸ دستگاه آن در خط آهن مهاباد - ارومیه واقع شده و ۵۴ دستگاه آن تقاطع غیرهمسطح است.

در راستای ارتقای ایمنی در این خط ریلی ۱۱ دستگاه گالری احداث شده که یکهزار و ۸۰۰ متر طول دارد.

پیش‌بینی شده است که در سال بیستم بهره‌برداری، ظرفیت این خط به یک میلیون نفر در سال و ۱.۵ میلیون تن بار برسد.

با راه‌اندازی این محور ریلی سالانه حدود ۵۰ میلیارد ریال در مصرف سوخت‌ صرفه جویی می شود، ضمن آنکه آلاینده‌های زیست محیطی را نیز کاهش می دهد.‌

به گزارش ایسنا؛ عملیات اجرایی راه آهن مراغه - ارومیه که در سال 1380 شمسی آغاز شد، با وجود درآمدهای کلان نفتی در سال های بعدی در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید تا مهاباد رسید اما دولت تدبیر و امید با وجود تنگنای شدید مالی کشور به دلیل تحریم های ظالمانه، با نگاه امیدبخش و برای تحقق مطالبات مردم، با همت عالی و پشتکار شبانه روزی تکمیل این طرح زیربنایی را دنبال کرد و امروز با حضور رییس جمهوری به بهره برداری می رسد.

اهمیت تلاش برای تکمیل طرح راه آهن مراغه - ارومیه زمانی دوچندان می شود که بدانیم چهار هزار میلیارد ریال از مجموع پنج هزار و 131 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده برای ساخت آن در دولت تدبیر و امید محقق شده است.

85 کیلومتر از خط آهن مراغه - ارومیه در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی و بقیه در محدوده آذربایجان غربی دارد و با بهره برداری آن یکی از مطالبات دیرین مردم ارومیه و دیگر شهرهای استان برآورده می شود.

خط آهن مراغه - ارومیه به عنوان خط واصل ارومیه به تهران دارای چهار ایستگاه اصلی در شهرهای میاندوآب، مهاباد، نقده و ارومیه است و ایستگاه ارومیه با ۱۶ هزار مترمربع وسعت از بزرگترین ایستگاه های راه آهن در سطح کشور محسوب می شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.