مهران زینال زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تولید 28 کیلوگرمی عسل در هر کندوی شهرستان، افزود: این میزان تولید در مقایسه با میانگین کشوری بیش از 10 الی 15 کیلوگرم بیشتر است.
وی با اشاره به یانکه ارزش ریالی تولید عسل خوی در سال جاری بیش از 1600 میلیارد ریال برآورد شده است، افزود: بیش از سه هزار زنبوردار در این شهرستان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود، حدود 60 درصد کندوهای خوی در طبیعت این شهرستان و بقیه در طبیعت ییلاقی شهرستان های همجوار از جمله چالدران، زنجان، سلماس، پیرانشهر و دزفول استقرار یافته است.
زینال زاده تولید 11 هزار تن عسل از زنبورستان های خوی را خواستار شد و گفت: عسل کوه 'اورین' و 'چله خانه' خوی در حال حاضر زبانزد خاص و عام در کشورهای همسایه ایران است.
وی گفت: ضعف تبلیغات و بازاریابی، پائین بودن سطح علمی زنبورداران، فقدان انسجام تشکل‌های زنبورداری و عرضه عسل ‌های غیر استاندارد از سایر نقاط کشور به بازار توسط سودجویان از عواملی است که صادرات عسل این شهرستان را تحت تاثیر قرار می ‌دهد.
وی با بیان اینکه فعالیت در صنعت زنبورداری نقش مهمی در اقتصاد خانوارها و به خصوص خانواده های روستایی خوی دارد، بیان کرد: توجه بیشتر به زنبورداران و ایجاد امکانات و تسهیلات برای آنان، نقش موثری در افزایش کیفیت و میزان تولید این محصول با ارزش دارد و در زمینه ایجاد اشتغال نیز تاثیرگذار است.
وی به سیاست های جدید جهاد کشاورزی در خصوص زنبورداری اشاره و بیان کرد: تغییر رویکرد در تولید عسل و گذر از تک محصولی به سمت تولید ژل رویال و پرورش ملکه از مهمترین طرح های توسعه این بخش در استان است.
به گزارش ایرنا فعالیت بیش از سه هزار زنبوردار، وجود 400 هزار کندو و بزرگترین شرکت زنبورداری کشور در خوی، این شهرستان را به قطب اول پرورش زنبور و تولید عسل در کشور تبدیل کرده است.
7123/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.