دکتر احد پاشایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در شرایط عادی مفصل زانو لولایی فرم است و از سه استخوان تشکیل یافته که حرکات خم شدن، باز شدن و چرخشی را به مفصل می دهند.
وی ادامه داد: زمانی که مفصل زانو به هر علتی دچار آسیب و تخریب و غضروف مفصل سائیده شود، همچنین در حرکات مفصلی محدودیت ایجاد شود، این عمل بر روی بیمار انجام می شود.
دکتر پاشایی با اشاره به اینکه آرتروز مفصلی و تخریب غضروف های مفصلی دلیل اصلی این بیماری است، گفت: شایع ترین علت آرتروز مفصل زانو ارثی است و بعد از آن زانو زدن و دو زانو نشستن علت اصلی این بیماری در کشور ماست.
وی افزود: در کشورهای اروپایی به علت سبک زندگی خاص مردم بیماری آرتروز مفصل ران شایع است و در کشور ما نیز آرتروز مفصل زانو شایع تر است.
متخصص ارتوپدی از دیگر علت های این بیماری را ضربه های مکرر زانو، آسیب های ناشی از پوکی استخوان و بیماری های التهابی همچون روماتیسم دانست.
وی با بیان اینکه بیماری روماتیسم نسبت به سایر کشورها در ایران شایع تر است، گفت: بیماری روماتیسم یک درصد جمعیت کشور را شامل می شود ولی آرتروز زانو شایع تر از این بیماری است.
فلوشیپ زانو و طب ورزشی آرتروسکوپی اظهارداشت: زنان سه برابر بیشتر از مردان گرفتار آرتروز زانو هستند و براساس آمار 25 تا 30 درصد زنان بالای 50 سال دچار این بیماری هستند.
وی ادامه داد: اگر عوارض بیماری که قابل پیشگیری و درمان است را کنار بگذاریم جراحی تعویض مفصل زانو یک عمل بسیار موفقیت آمیز است.
وی افزود: براساس آمار این عمل جراحی سالانه بر روی یک میلیون و 200 هزار نفر در آمریکا انجام می شود و آمار عمل جراحی نیز در ایران رو به افزایش است.
این متخصص ارتوپدی تاکید کرد: درمان های محافظت زانو در بیمارانی که غضروف از بین رفته و تخریب شده و در افراد مسن و بالای 50 سال پاسخ نمی دهد و طبق تحقیقاتی که در دنیا انجام شده، داروهای غضروف ساز هیچ تاثیری بر درمان و غضروف سازی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: دیگر اقدامات غیرتهاجمی که برای این بیماران انجام می شود، در سنین جوانی و زمانی که غضروف به صورت فعال و در حین رشد است تاثیر دارد.
دکتر پاشایی اظهار داشت: اندیکاسیون عمل جراحی تعویض مفصل زمانی است که مفصل تخریب شده و غضروف مفصل ساییده شود.
وی گفت: غضروف مفصل سه لایه است که به سه درجه تقسیم بندی می شود؛ درجه یک هنوز به استخوان نرسیده و لایه های سطحی غضروف ساییده شده و درجه سه زمانی است که غضروف به طور کامل ساییده شده و به استخوان رسیده است.
فلوشیپ زانو و طب ورزشی آرتروسکوپی افزود: گیرنده های درد در زیر غضروف و روی استخوان قرار دارد و تا زمانی که غضروف ساییده نشده بیمار درد را احساس نمی کند.
وی گفت: وقتی فرد با درد زانو مراجعه می کند به معنی این است که غضروف ساییده شده و به استخوان رسیده که دیگر اعمل غیرتهاجمی معنی ندارد.
وی تاکید کرد: تا 5 سال قبل انجمن ارتوپدی آمریکا در زنان سنین 50 سال و در مردان سنین 60 سال را گزینه عمل جراحی می دانستند، ولی اکنون در سنین 30 سال نیز این عمل بر روی بیمارانی که زانو کاملا خم شده و پای پارانتزی دارند انجام می شود.
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.